Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Όλοι/ες στην Απεργία της 19/3/2008

leave a comment »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

17.03.2008

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-3-2008
24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση. Ένα νομοθέτημα που περιέχει διατάξεις σαρωτικές-δυσμενείς για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας.

Η αντεργατική ουσία του νομοσχεδίου βασίζεται στους εξής άξονες:

  1. Υποχρεωτική ενοποίηση ταμείων χωρίς καμία μελέτη, η οποία έχει στόχο σε πρώτη φάση να μπει ένα ενιαίο κέλυφος και σε δεύτερη φάση να ξεκινήσει η ισοπέδωση των δικαιωμάτων προς τα κάτω και η καταλήστευση των αποθεματικών.
  2. Αύξηση των ορίων ηλικίας ώστε να αυξηθεί ο μέσος όρος συνταξιοδότησης που σήμερα είναι 61,7 χρόνια με δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων των μητέρων με ανήλικο παιδί αυξάνοντας το χρόνο εργασίας τους από τα 50 χρόνια στα 55, με επιμήκυνση του εργασιακού βίου από 37 χρόνια στα 39, με κατάργηση της 35ετίας, μέτρα που ιδιαίτερα πλήττουν τους νέους εργαζόμενους.
  3. Συρρίκνωση των συντάξιμων αποδοχών με σταδιακή μείωση των κύριων συντάξεων και των επικουρικών που δεν μπορούν να ξεπερνούν το 20% της κύριας σύνταξης.
  4. Λιτότητα στις δαπάνες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων. Ιδιαίτερα με τη νομοθέτηση των 100 ημερών εργασίας το χρόνο αντί για 50 που είναι σήμερα προκειμένου να αποκτήσει ο εργαζόμενος δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη, μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εποχικά εργαζόμενους, στους εργαζόμενους με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και τους μετανάστες.
  5. Μειώνονται οι αποδοχές των πρόωρων συντάξεων με τη νομοθέτηση πέναλτι 6% για κάθε χρόνο πρόωρης συνταξιοδότησης με στόχο να καταστήσει απαγορευτική η πρόωρη σύνταξη για τους εργαζόμενους.

Τα παραπάνω είναι η απόδειξη ότι και πάλι οι μισθοσυντήρητοι καλούνται να πληρώσουν το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης θίγουν όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα από χρόνο πρόσληψης ή φορέα ασφάλισης. Θίγουν και τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες άλλες έμμεσα και άλλες άμεσα αφού θα υπάρξει, με βάση τις νέες ρυθμίσεις, νέος νόμος ειδικά για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Δεν χωράει καμιά αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός . Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης μάχης για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα διεκδικούμε ένα ασφαλιστικό σύστημα δημόσιο, αναδιανεμητικό με επαρκείς πόρους, χωρίς διαχωρισμούς μεταξύ παλιών και νέων ασφαλισμένων με ενίσχυση των δικαιωμάτων τους. Ένα ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα δημιουργεί φτώχεια για τους πολλούς, αλλά θα είναι ΠΗΓΗ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.

Γι΄ αυτό την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 δεν μπορεί κανείς εργαζόμενος να απουσιάσει από το προσκλητήριο των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 19-3-2008

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση της Γ.Σ.Ε.Ε. – ΑΔΕΔΥ στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως κάτω από το πανό της Ομοσπονδίας μας.

Προσυγκέντρωση ώρα 10.30 π.μ. στο Μουσείο Πατησίων (πλησίον της πύλης του Πολυτεχνείου)

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος: Νάνσυ Μιχοπούλου
Ο Γενικός Γραμματέας: Δημητρής Σακκάτος

Written by antiracistes

18 Μαρτίου, 2008 στις 8:46 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: