Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ανασύνθεση του Προεδρείου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα-Ανακοίνωση «Οδού Ευπόλιδος»

leave a comment »

ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ
στην υπηρεσία των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα

ΓΕΝΑΡΗΣ 2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητές και Αγαπητοί  Συνάδελφοι και Φίλοι
 της « ΟΔΟΥ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ » και όχι μόνο .
Ύστερα από τριάντα πέντε και πλέον χρόνια, ήρθε η ώρα ν΄ αποχαιρετιστούμε .
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ ΄ όλους Εσάς , που ολ΄ αυτά τα χρόνια στηρίξατε και στηρίζετε την επίμονη και επίπονη προσπάθεια που καταβάλουμε , μέσα από τις γραμμές της «ΟΔΟΥ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ » και όχι μόνο , το προσωπικό να υποτάσσεται και να υπηρετεί το Συλλογικό. Και το ατομικό, το Γενικό συμφέρον.
Πιστεύω ότι αυτά που όλοι μαζί κάναμε  ολ΄ αυτά τα χρόνια , έχουν βάλει τις βάσεις για να συνεχίσει η «ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ » το δύσκολο δρόμο που έχει επιλέξει να πορεύεται .
Με την ευχή και την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει για πολλά – πολλά χρόνια ακόμα ,

Σας εύχομαι ότι το καλύτερο .                                                   Δεκέμβρης 2008              

                                                 Μπαμπαδήμας Γιάννης
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Το μήνα Νοέμβρη 2008 , υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. του Συλλόγου μας , ο εκπρόσωπος της κίνησης μας σ΄ αυτό Μπαμπαδήμας Γιάννης , για λόγους υγείας .
Και το μήνα Δεκέμβρη 2008 για τους ίδιους λόγους , παραιτήθηκε και αποχώρησε και από την υπηρεσία της Τράπεζας .

Επιθυμούμε και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια το Συνάδελφο Μπαμπαδήμα για τη μακροχρόνια προσφορά του στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας , του κλάδου και γενικότερα και στην Κίνηση μας , την « ΟΔΟ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ », ειδικότερα . Και να του  ευχηθούμε και εμείς ότι το καλύτερο.

Τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο κατέλαβε μεν ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης του ψηφοδελτίου μας Συνάδελφος Κωνσταντινίδης Πέτρος , όχι όμως και στο Προεδρείο του .
Και τούτο γιατί , παρόλο που , με βάση πάντα το πλαίσιο κατεύθυνσης ,δράσης και λειτουργίας του Συλλόγου μας για τη διετία 2008-2009 , που αποδέχθηκε στις 30/5/2008 το Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές του Απρίλη 2008,η  Κίνηση μας εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο ίδιος υπέβαλε υποψηφιότητα για την εκκενωθείσα θέση του Γενικού Γραμματέα , για να συνεχιστεί η προσπάθεια ανασυγκρότησης του Συλλόγου μας και υλοποίησης του όπως παραπάνω πλαισίου κατεύθυνσης , δράσης και λειτουργίας του, η πλειοψηφία  του Δ.Σ.          ( ΔΗ.ΣΥ.Ε και ΔΑΚΕ ) , στο πρόσφατο Δ.Σ. του Συλλόγου , πρόκρινε  την υποψηφιότητα του Συναδέλφου Χαιρέτη Βασίλη ( ΔΗ.ΣΥ.Ε ) , ο οποίος και συμπλήρωσε  το προεδρείο και ήδη ασκεί  τα καθήκοντα αυτά .

Ευχόμαστε στον εξαίρετο κατά τα λοιπά Συνάδελφο Χαιρέτη Βασίλη καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα . Και τον διαβεβαιώνουμε ότι ανεξάρτητα αν δεν τον ψηφίσαμε (λόγω της δικής μας υποψηφιότητας), η κίνηση μας θα του σταθεί όπου και όταν χρειαστεί , Για να συνεχιστεί η δύσκολη προσπάθεια που όλοι μαζί καταβάλαμε και το προηγούμενο διάστημα για ανασυγκρότηση του Συλλόγου μας και του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο μας . Και για την υλοποίηση του πλαισίου κατεύθυνσης , δράσης και λειτουργίας για τη διετία 2008-2009 που προαναφέραμε

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,
Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο μας και όχι μόνο.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι και πολλά και σοβαρά και μεγάλα.
Και βέβαια το σοβαρότερο από αυτά που τίθενται ενώπιον μας με ακόμα πλέον πιο επιτακτικό τρόπο, είναι ο προσανατολισμός του Συλλόγου μας και συνοψίζεται πάντα στο δίλημμα :
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ;;

Αυτό ακριβώς προσπαθήσαμε να απαντήσουμε με την πρόταση – πλαίσιο κατεύθυνσης – δράσης και λειτουργίας, που καταθέσαμε αμέσως μετά τις εκλογές του Απρίλη 2008, με βάση το οποίο τελικά το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγκροτήθηκε τότε σε σώμα.
Και σε αυτά τα πλαίσια δε διστάσαμε να αναλάβουμε και πάλι τότε, όχι μόνο τις ευθύνες που μας αναλογούν αλλά και πολύ περισσότερες και μεγαλύτερες από αυτές, που ορισμένοι τώρα, για τους δικούς τους λόγους,  μας τις αρνούνται.
Σε ότι μας αφορά, είμαστε όπως πάντα αποφασισμένοι :

· Να υπερασπιστούμε το παραπάνω πλαίσιο, που αποτελεί την «πυξίδα» μας στην «καταιγίδα» που έχει ενσκήψει, με όλες τις δυνάμεις μας, ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
· Να μην υποκύψουμε στις «σειρήνες» της ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ και να συνεχίσουμε να παλεύουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ για τις διεκδικήσεις μας, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, που είναι αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και πολυετών αγώνων.

ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ
στην υπηρεσία των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα

Written by antiracistes

29 Ιανουαρίου, 2009 στις 7:02 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: