Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Όλοι στην Απεργία στις 2 ΑΠΡΙΛΗ – ΕΑΣΠ Εμπορικής Τράπεζας

leave a comment »

Ανακοίνωση Νο 29, Αθήνα 30.03.09

Πέμπτη 2 Απρίλη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ
Αρκετά!!!
Οι ΚΡOΙΣΟΙ να πληρώσουν την ΚΡΙΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντείνει την άγρια και μονόπλευρη λιτότητα για τους εργαζόμενους και απελευθερώνει τις απολύσεις.
Η ανοικτή υποστήριξη του Πρωθυπουργού στη μείωση του χρόνου εργασίας με αντίστοιχη μείωση των μισθών, λειτουργεί ως ανοικτή προτροπή σε όλες τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν την εφαρμογή αυτού του εκβιαστικού και αντεργατικού μέτρου.
Οι εργοδότες με την προτροπή πλέον του Πρωθυπουργού – αλλά και με την σιωπή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων – έχουν κηρύξει πραγματικό κοινωνικό πόλεμο κατά των εργαζομένων με στόχο να τους φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης.
Γιατί και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άμοιρο ευθυνών. Οι κυβερνήσεις του νομοθέτησαν για την ανασφάλιστη εργασία, τη μερική απασχόληση, πέρασαν τις εργασιακές σχέσεις στη δικαιοδοσία της επισφάλειας και μετέτρεψαν σε εμπορεύσιμες τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ανθρώπων στην υγεία, την εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για να διαπιστώσει τη μη ουσιαστική διαφωνία του:
«Δεν πρόκειται ούτε για μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ούτε για μέτρα στήριξης των εισοδηματικών στρωμάτων. Πρόκειται για μέτρα επικοινωνιακού και προεκλογικού χαρακτήρα.»
(Λούκα Κατσέλη, πολιτική εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας)
Μάλιστα : η κλοπή των εργαζομένων απλά επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης! Σε όλη τη δήλωση του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ούτε μια αποστροφή που να απαιτεί να παρθούν τα μέτρα πίσω ή να δοθούν πραγματικές αυξήσεις.

Ποιους θεωρούν τελικά οικονομικά ασθενέστερους;

« Κεντρική μας επιλογή ήταν, είναι και παραμένει η ανάγκη να στηρίξουμε το εισόδημα των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας και να συνεισφέρουν οι οικονομικά ευπορότεροι στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.»
(Γιάννης Παπαθανασίου, Υπουργός Οικονομίας, 18 Μαρτίου 2009)

Οικονομικά ασθενέστεροι οι τραπεζίτες που δέχτηκαν τη βοήθεια των 28 δις ευρώ αφού πρώτα είχαν ξεζουμίσει τους εργαζόμενους με κάρτες και δάνεια και είχαν τινάξει τα κέρδη τους στον ουρανό.
Οικονομικά ασθενής και η εκκλησία που εκτός των 800εκατομμυρίων ευρώ φοροαπαλλαγές για το 2008 παραλίγο να πάρει bonus τη λίμνη Βιστωνίδα και μερικά φιλέτα οικόπεδα σε μεγάλες πόλεις.
Οικονομικά ασθενείς και οι εργοδότες που αφού πρώτα απολύουν τους εργαζόμενούς τους μετά επιδοτούνται από τον κρατικό κορβανά (δηλαδή από εμάς) με τις ασφαλιστικές εισφορές και τους μισθούς για να προσλάβουν νέους μέσω των προγραμμάτων stage.
Οικονομικά ασθενείς οι βιομήχανοι που κλείνουν τα εργοστάσιά τους και την κάνουν για Ελβετία ή δηλώνουν «φαλιμέντο» και για πληρώσουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων τους τα παίρνουν ως επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όλοι αυτοί αφού αποκόμισαν τεράστια κέρδη την προηγούμενη περίοδο τώρα θέλουν να κοινωνικοποιήσουν τις ζημιές τους.

Ήδη οι νέες επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν 3 χρόνια πάγωμα μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζ.Κ.Τρισέ και οι πρώτοι που δήλωσαν με μεγάλη προθυμία την υποστήριξή τους είναι οι τραπεζίτες!

Εκτός από την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα η κυβέρνηση επιτίθεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και «θωρακίζεται» απέναντι στο μαζικό κίνημα, εξαγγέλλοντας καθημερινά μια λαίλαπα μέτρων άγριας καταστολής και περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών: τη συγκρότηση «ομάδων ταχείας αντίδρασης», τη χρήση καμερών και επέκταση της παρακολούθησης των επικοινωνιών και των δημόσιων χώρων, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ακόμα και την αλήστου μνήμης «περιύβριση αρχής».

Συνάδελφοι,

Αυτή η πολιτική είναι καταστροφική γιατί διευρύνει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική και πρέπει να ανατραπεί. Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να παγιδευτεί στο κλίμα φόβου και μοιρολατρίας που έντεχνα καλλιεργούν.

Η μόνη απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα, στην άγρια λιτότητα, στην καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων, είναι η ενότητα, η συσπείρωση των εργαζόμενων στα σωματεία και η μαχητική συμμετοχή στους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Την Πέμπτη 2 Απρίλη απεργούμε

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΡΓΕΙ

Μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Δίνουμε το δικό μας μήνυμα για την υπεράσπιση του Οργανισμού Προσωπικού, των συμβάσεων και των νόμων. Ενάντια στις αυθαιρεσίες της Τράπεζας.

ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ Οργανισμό Προσωπικού ΤΩΡΑ.

Για να προστατεύσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας Για να υπερασπιστούμε τα εργατικά, κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Όλοι στην Απεργία στις 2 ΑΠΡΙΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Στην Αθήνα στην προσυγκέντρωση της ΟΤΟΕ στις 10.30΄ στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ (Λ.Αλεξάνδρας)

Written by antiracistes

30 Μαρτίου, 2009 στις 2:26 μμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Tagged with

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: