Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΣΚΛΗΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΑΚΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΜΕ …ΔΑΚΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

leave a comment »

Προσωπική επιστολή στους Συναδέλφους

30 / 3 / 2009

Συνάδελφοι, μέχρι εδώ και μη παρέκει, κάποιος κάποτε θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στη ΔΑΚΕ.
Διότι αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν αυτοί που αποτελούν την ελάχιστη μειοψηφία στη ΔΑΚΕ μετά τις εκλογές του Συλλόγου (Απρίλιο του 2008) στο ψηφοδέλτιο της να θέλουν να διοικήσουν με το έτσι θέλω την παράταξη της ΔΑΚΕ. Να έχουν το θράσος να χρησιμοποιούν αυθαίρετα το σήμα και την επωνυμία της, εκδίδοντας ανακοινώσεις και να επιχειρούν εν ψυχρώ να αμφισβητούν την καθόλα νόμιμη νέα ηγεσία της.

Ποιοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν ποιους ; Με ποια δεδομένα και με ποια αξιοπιστία ;;;;
Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο ;;;

Είναι δυνατόν αυτοί που ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ – με την διοίκηση Προβόπουλου – Γαβριήλ και όχι με την πλευρά των εργαζομένων, για:

· την κατάργηση του ΤΕΑΠΕΤΕ,
· το κλείσιμο του παιδικού σταθμού,
· την κατάργηση της επιχειρησιακής σύμβασης και
· το ξεπούλημα της Τράπεζας,

να έρχονται τώρα και πάλι, για άλλη μια φορά, να αμφισβητούν όλους εμάς, Που δεν ενδώσαμε στις πιέσεις, Που αντισταθήκαμε στις απειλές και στις προσπάθειες εξαγοράς μας, Που αγωνιστήκαμε για τα συμφέροντα των εργαζομένων, κόντρα στις επιδιώξεις της διοίκησης Προβόπουλου, Που κρατήσαμε ψηλά και όρθια την παράταξη ;;;;;;;;;;;;;;

Άξιος ο μισθός !!!! αυτών, που τους έδωσαν τα εφήμερα αφεντικά τους για το θεάρεστο έργο τους !

Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από «συνδικαλιστικά στελέχη» αυτού του είδους, που δεν έχουν συνείδηση των πράξεων τους και που δεν γνωρίζουν ποιο είναι το περιεχόμενο της λέξης ΕΥΘΥΝΗ.

Είναι φανερό πως ακόμα και σήμερα δεν έχουν συνειδητοποιήσει το κακό που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια στη ΔΑΚΕ με τις ενέργειες τους και πόσο έχουν πληγώσει τον κόσμο αυτής της παράταξης.
Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ότι, λόγω της δικής τους στάσης, της δικής τους συμπεριφοράς, οι Δακίτες είναι υπόλογοι και αντιμετωπίζουν τον χλευασμό, τον φανατισμό, την αλαζονεία των αντιπάλων τους.

Συνάδελφοι

Η ΔΑΚΕ, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου, ανασυντάχτηκε και υπό την καθοδήγηση της νέας ηγεσίας έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα, έτοιμη να παρέμβει στις σημαντικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους.

Με σοβαρότητα, σύνεση, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα δηλώσαμε και δηλώνουμε παρόν ‘επί σκηνής’. Έτοιμοι για μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων, να συμβάλλουμε αξιόπιστα στην αντιμετώπιση της τόσο κρίσιμης, δύσκολης αλλά και περίεργης αυτής περιόδου για τους εργαζόμενους της Εμπορικής Τράπεζας και δεν προτιθέμεθα να ασχοληθούμε και πάλι με τους εν λόγω ……
Διότι αυτοί έθεσαν με τις αντικαταστατικές ενέργειες τους, τους εαυτούς τους εκτός ΔΑΚΕ.

Βάση των αποτελεσμάτων του Συλλόγου μας και βάση του καταστατικού της ΔΑΚΕ οι πρώτοι εννέα σε σταυρούς προτίμησης (και όχι οι τρεις εκ των εννέα), εκλέγουν το προεδρείο της ΔΑΚΕ.
Κάποιοι θέλουν να αυτοαποκαλούνται πρόεδροι και να φτιάχνουν συντονιστικές, βάσει προσωπικών φιλοδοξιών και ιδιοτελών στόχων.
Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην ΔΑΚΕ θα πρέπει να αποδέχονται επιτέλους

· το καταστατικό της παράταξης και όσα μέσα από αυτό απορρέουν δηλαδή τις δημοκρατικές διαδικασίες, και τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου και νοών νοείτω.

Συνάδελφοι,

Σας καλώ όλους στην Γ.Σ. του Συλλόγου την 4/4/2009 ημέρα Σάββατο & ώρα 10:30πμ στο Ξενοδ. Athens Imperial (πλ. Καραισκάκη)
Μετά το τέλος της Γ.Σ. του Συλλόγου καλώ προσωπικά όλους τους/τις Δακίτες/σες στην ολομέλεια της ΔΑΚΕ που θα γίνει στην αίθουσα Νο 5 – ( ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ), του 2ου ορόφου του ίδιου Ξενοδοχείου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Γραμματέας της ΔΑΚΕ)
ΤΗΛ ( 6972269417)

Written by antiracistes

3 Απριλίου, 2009 στις 5:22 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: