Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ανακοίνωση Μαϊου 2009 της ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ στην υπηρεσία των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα

leave a comment »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μάης 2009

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩ :

Α) Έχει παγώσει η διαδικασία ένταξης στον Οργανισμό Προσωπικού των νεοπροσλαμβανόμενων που συμπληρώνουν τον προβλεπόμενο χρόνο δοκιμασίας, με αποτέλεσμα πάνω από 500 σδ. να είναι ουσιαστικά σε καθεστώς ομηρίας και ορισμένοι/ες να απολύονται κιόλας όχι μόνο άνευ αιτιολογίας αλλά και μετά πολλών επαίνων !!
Β) Δεν έχει εφαρμοστεί στο σύνολό της η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συνομολόγησε και συνυπέγραψε η Διοίκηση της Τράπεζας με το Σύλλογο μας το 2007, με αποτέλεσμα:

a) να μην έχουν ενταχθεί επίσης στον Οργανισμό Προσωπικού ΟΛΟΙ οι «νοικιασμένοι» εργαζόμενοι στην Τράπεζα, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της (Θεσμικά Θέματα – άρθρο 5)
β) να μην έχουν προσληφθεί ακόμα ΟΛΑ τα παιδιά των πολυτέκνων και των θανόντων (Θεσμικά Θέματα – άρθρο 1)
γ) να μην έχει εκπονηθεί νέος κανονισμός ταμείων και διαχείρισης ελλειμμάτων – πλεονασμάτων (Θεσμικά Θέματα – άρθρο 2.2)
δ) να μην έχουν βελτιωθεί οι όροι των ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων προσωπικού (Οικονομικά Θέματα – άρθρο 10)
ε) οι νεοπροσλαμβανόμενοι να μην υπογράφουν ενιαίο τύπο σύμβασης εργασίας σύμφωνα με τον Οργανισμό Προσωπικού (Θεσμικά Θέματα – άρθρο 4)
στ) να μην έχουν καταβληθεί τα επιδόματα ευθύνης στο ακέραιο και σε ΟΛΟΥΣ τους αναπληρωτές θέσεων ευθύνης (Οικονομικά Θέματα – άρθρο 11).

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩ :

· οι προαγωγές και τα υπόλοιπα υπηρεσιακά συμβούλια και οι επιτροπές γίνονται με δυο τουλάχιστον χρόνια καθυστέρηση;
· Το ωράριο καταστρατηγείται και οι υπερωρίες δεν πληρώνονται;
· Οι αναλογίες των υπερωριών στο επίδομα αδείας του 2007 και των επιδομάτων ευθύνης των αναπληρώσεων 2007 στα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και στα επιδόματα Αδείας και Ισολογισμού δεν έχουν καταβληθεί;

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩ :

· Το στολίδι της Εμπορικής Τράπεζας, ο ιδιόκτητος παιδικός σταθμός στο Μαρούσι, κατάντησε ….βιβλιοθήκη της Τράπεζας.
· Δεν έχουν επανέλθει ακόμη τα ηλεκτρονικά στοιχεία κανονικών αδειών παρελθόντων ετών, στην κατάσταση που ήταν πριν την αλλοίωση τους.
· Δεν ανακλήθηκαν ακόμη οι παράνομες απολύσεις που γίνανε κατά καιρούς.
· Δεν επεστράφησαν ακόμη στο ΤΑΠΕΤΕ οι μετοχές, που πουλήθηκαν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον μαύρο Αύγουστο του 2006, μειώνοντας τα αποθεματικά του.
· Δεν αποδόθηκε ακόμη στο ΤΕΑΠΕΤΕ η εισφορά 3,25%, που μεταφέρθηκε σ’ αυτό, σαν επαύξηση της εργοδοτικής εισφοράς, από τον Κλάδο Προνοίας του ΤΑΠΕΤΕ (άρθρο 57 παρ. 1 του Ν. 2084/92) και αντί να προστίθεται σ’ αυτήν, αφαιρούνταν.
· Δεν εφαρμόζονται ακόμη οι διατάξεις του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ, για τους ασφαλισμένους σ’ αυτό και τους συνταξιούχους – ανάπηρους και λοιπές κατηγορίες (π.χ. χορήγηση και αυξήσεις συντάξεων κλπ.).
· Δεν μας έχει επιστραφεί ακόμη, αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 1991, η αυθαίρετη, μονομερής και κατά παράβαση του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ (άρθρο 5), αύξηση των εισφορών μας κατά 2%, με αντίστοιχη μείωση της εισφοράς της Τράπεζας.

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩ :

· Συνεχίζουν ανεξέλεγκτη τη δράση τους άτομα και μηχανισμοί που στήθηκαν στο παρελθόν. Και που, εκτός του ότι απαξίωσαν τον πάλαι ποτέ κραταιό όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας, καθιέρωσαν την ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, επιβάλλοντας το ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και παραγκωνίζοντας όλους εκείνους τους άξιους και ικανούς συναδέλφους, που προτάσσοντας την αξιοπρέπεια τους, δεν δέχτηκαν να υποκύψουν και να ενταχθούν στα γνωστά κομματικά «μαντριά» τους.
· Συνεχίζουν τα γνωστά κυκλώματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και όχι μόνο, να φορτώνουν τις δικές τους ευθύνες, υποχρεώσεις, αδυναμίες και ανεπάρκειες, στους εργαζόμενους στο δίκτυο. Και προσπαθώντας απεγνωσμένα να διαφυλάξουν τις καρέκλες τους, να πιέζουν, τρομοκρατούν, απειλούν και εκβιάζουν, υποσχόμενα ψευδώς οφίτσια και «πουλώντας» την «προσωπική εύνοια» τους, προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκεια τους. Παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ μεγέθη και αριθμούς:
· Αποσιωπούν τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας, μεταφέροντας «εικονικές πραγματικότητες» στα ανώτερα κλιμάκια.
· Αντιμετωπίζουν την τεράστια έλλειψη προσωπικού με υπερεντατικοποίηση της εργασίας.
· Αποσπούν και μεταθέτουν Συναδέλφους/σες κατά παρέκκλιση του Οργανισμού Προσωπικού, ακόμα και των συστημάτων της Τράπεζας, με ωμούς εκβιασμούς και απειλές.
· Αγνοούν επιδεικτικά και προκλητικότατα τον Οργανισμό Προσωπικού, ακόμα και το σύστημα Τοποθετήσεων – Αναπληρώσεων, δημιουργώντας καθεστώτα ΟΜΗΡΙΑΣ των συναδέλφων με τις ολιγοήμερες , ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ και σε αρκετές περιπτώσεις τις ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, προτρέπουν έμμεσα, με την καθημερινή τους πρακτική και την αριθμολαγνεία που τους διακατέχει,– και πολλές φορές άμεσα – τους συναδέλφους στο δίκτυο να παραβλέπουν και να μην τηρούν αυστηρά τα διασφαλιστικά μέτρα και τις εγκυκλίους – στο όνομα πάντα της εξυπηρέτησης της πελατείας -. Πρακτική που έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ζημιών και την εμπλοκή των συναδέλφων σε δυσάρεστες και ψυχοφθόρες πειθαρχικές διαδικασίες, που τις αναλαμβάνουν στη συνέχεια οι γνωστοί «κυνηγοί κεφαλών»…

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩ :

· Τα υποπροϊόντα της Μακένζι, «συντονιστές πωλήσεων» – «SPP» και τα διάφορα άλλα κατασκευάσματα των ΠροβοπουλοΓαβρήλων έχουν μετεξελιχθεί σε …Κώουτς !!!, που αλωνίζουν στους ιερούς χώρους των γκισέδων, εκεί όπου δημιουργούνται τα αναλωνόμενα από τους επιτήδειους αυτούς και όχι μόνο, διασπείροντας ανυπόστατες «ειδήσεις», συκοφαντώντας συναδέλφους, πιέζοντας και απειλώντας ! Κι’ αυτό, τη στιγμή που όλος αυτός ο συρφετός των «κινούμενων ψυγείων» δεν έχει καμία θεσμοθετημένη αρμοδιότητα, αφού δεν υπάρχει ούτε καν περιγραφή θέσης για την περίπτωση τους και ως εκ τούτου ούτε συγκεκριμένα καθήκοντα και υποχρεώσεις !!!
· Προσλαμβάνονται παράνομα και κατά παράβαση του Οργανισμού Προσωπικού «στελέχη» αμφιβόλου αξίας, αδρά αμειβόμενα, αλλά συνήθως άσχετα με το αντικείμενο εργασίας, με κάτι περίεργες συμβάσεις, τα οποία τοποθετούνται απευθείας σαν «βαθμοφόροι», υποσκελίζοντας άξιους, ικανούς και έμπειρους Συναδέλφους, από τους οποίους μάλιστα μαθαίνουν το αντικείμενο της εργασίας, για το οποίο «αξιοκρατικά» υποτίθεται προσλήφθηκαν !!!

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩ :

Το νέο σύστημα για τις τοποθετήσεις – μετακινήσεις – αντικαταστάσεις – αποσπάσεις – αναπληρώσεις που συνομολόγησε ο Σύλλογος μας με τη Διοίκηση της Τράπεζας :

· Δεν είναι συμβατό με το άρθρο 14 παρ. 2 του Οργανισμό Προσωπικού όσον αφορά τις προσωρινές τοποθετήσεις, γιατί προβλέπει εξάμηνη δοκιμαστική περίοδο παραμονής σε άλλη μονάδα από αυτή που υπηρετεί ο εργαζόμενος, ενώ το άρθρο 14 προβλέπει σαν μέγιστο χρόνο παραμονής το τρίμηνο.
· Δεν προβλέπει την μετατροπή της προσωρινής τοποθέτησης σε οριστική μετά την παρέλευση τριμήνου, αν δεν υπάρχει πλήρως τεκμηριωμένη εισήγηση περί του αντιθέτου, έτσι ώστε να μην απαιτείται νέα σειρά εισηγητικών κλπ..
· Δεν προβλέπει ότι σε καμία περίπτωση στις προσωρινές τοποθετήσεις, ο εργαζόμενος δεν θα έχει άλλα καθήκοντα πέραν αυτών που ορίζει η περιγραφή της θέσης.
· Δεν αναφέρει ρητά ότι καμία προσωρινή τοποθέτηση / Μετακίνηση / Απόσπαση / Αντικατάσταση δεν θα γίνεται πριν εισαχθεί και εγκριθεί από την Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων.
· Δεν αναφέρει ότι απαραίτητη ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για προσωρινή η οριστική τοποθέτηση σε θέση ευθύνης είναι η συναίνεση του άμεσα ενδιαφερόμενου εργαζόμενου.
· Δεν προβλέπει την οικονομική αποζημίωση όλων των ημερών αντικαταστάσεων / αναπληρώσεων ανώτερης θέσης με αποτέλεσμα τα εισηγητικά των 29 ημερών να έχουν κατακλύσει το δίκτυο!
· Δεν προβλέπει διαδικασία αξιολόγησης στελεχών π.χ. με μοριοδότηση, όπως τις προαγωγές.
· Δεν προβλέπει ότι τυχόν διακοπή τοποθέτησης, η οποία θα επιφέρει και διακοπή των οικονομικών παροχών της θέσης, να γίνεται μετά από απόφαση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προσωπικού και τον Κανονισμού Πειθαρχικού Ελέγχου.
· Δεν προβλέπει ότι οι αποσπάσεις θα διενεργούνται σύμφωνα με το άρθρο 14 του Οργανισμού Προσωπικού, αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και εφ’ όσον τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του αποσπώμενου είναι ικανά να τις καλύψουν.
· Δεν προβλέπει την επαναφορά του θεσμού των μόνιμων αναπληρωτών για κάθε θέση ευθύνης.
· Δεν προβλέπει ρήτρες για την εφαρμογή του και τέλος δεν προβλέπει τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε περίπτωση καταστρατήγησης του.

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩ :

· Η τελευταία Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. για το 2008 «διεκδικήθηκε» μέσα σε «συνθήκες θερμοκηπίου» με την διαδικασία του «εποικοδομητικού διαλόγου», χωρίς υποτυπώδεις ΟΡΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, χωρίς να ασκηθεί καμία ουσιαστική πίεση από την δύναμη των 6.000 εργαζομένων και τον εργοδότη να μην νοιώσει την παραμικρή απειλή, με αποτέλεσμα να υπογραφεί η πιο φτωχή σε οικονομικό αποτέλεσμα ΕΣΣΕ της τελευταίας δεκαετίας και να είναι ταυτόχρονα η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΣΣΕ στην ιστορία χωρίς κανένα ικανοποιημένο θεσμικό αίτημα από την καθιέρωση των ΕΣΣΕ και παράλληλα να υπογράφεται Ειδική ΕΣΣΕ, κατ’ απαίτηση της Διοίκησης της Τράπεζας, για τις βάρδιες, εν αγνοία και χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με τους ΑΜΕΣΑ ενδιαφερόμενους Συναδέλφους και την επιτροπή του χώρου τους.

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩ :

· Την ημέρα που εκδικαζόταν η έφεση της Τράπεζας κατά της Πρωτόδικης Ιστορικής Απόφασης 116/2008 για το ΤΕΑΠΕΤΕ, δεν κηρύχθηκε ούτε καν 24ωρη απεργία προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να οργανωθούν και να συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια και να αναδείξουν αγωνιστικά τη διάσταση του προβλήματος που μας δημιούργησε η Τράπεζα μαζί με την Κυβέρνηση, παρά κηρύχθηκε μια στάση εργασίας, «για την τιμή των όπλων», που ξεκίναγε την ίδια ακριβώς ώρα με την έναρξη της δίκης !!!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι:

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩ συμβαίνουν όλα αυτά, η ΠΡΑΣΙΝΟΓΆΛΑΖΗ πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας σφυρίζει αδιάφορα!!
Και ενώ «από μικροφώνου» και ενίοτε «επί χάρτου» κηρύσσει φραστικά την «επανάσταση», κατά τα άλλα, είναι παντελώς και παταγωδώς απούσα από τα γεγονότα, αφού οι επιβαλλόμενες παρεμβάσεις και η «αγωνιστικότητά» της εξαντλούνται στις «επαφές» με τον κ. Σπηλιόπουλο, για επιλεκτική συζήτηση προαποφασισμένων θεμάτων, που και γι αυτά ακόμα, οι απαντήσεις που μας ανακοινώνει ότι πήρε, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΑΖΙ…..

Καλούμε λοιπόν τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας να συγκαλέσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο (σύμφωνα με την καταστατική του υποχρέωση σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα) με θέμα ημερήσιας διάταξης τις ενέργειες για ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ των παραπάνω προβλημάτων εισηγούμενος ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΉ ικανοποίηση των αιτημάτων μας, σύμφωνα πάντα με το Πλαίσιο Κατεύθυνσης, Δράσης και Λειτουργίας του Συλλόγου μας, με βάση το οποίο συγκροτήθηκε το Δ.Σ. σε σώμα στις 30 Μάη 2008.
Ετσι μόνο, μπορεί να αποκτήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο η βούληση που διατείνονται ότι έχουν για «ένταση των μορφών διεκδίκησης» !!!
Και τα «Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε, πετυχαίνουμε» στο τέλος να πάρουν «σάρκα και οστά» !!
Αλλιώς είναι λόγια υποκριτικά και κούφια, έτσι για την τιμή των όπλων….

Καλούμε, μια φορά ακόμα, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και το Δ.Σ του Συλλόγου μας, να τοποθετηθούν δημόσια στη πρόταση μας για την διεκδίκηση της ειδικής αποζημίωσης του νόμου 3198/1955 μαζικά από τον Σύλλογο μας και καταγγέλλουμε τα «παπαγαλάκια» της Τράπεζας και όχι μόνο που προσπαθούν (δυστυχώς!) με εκφοβισμό και παραπληροφόρηση να αποτρέψουν τους Συναδέλφους/σες να διεκδικήσουν τα νόμιμα και αυτονόητα δικαιώματα τους.

Καλούμε μια φορά ακόμα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας να επιστρέψει τις 680 περίπου αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από συναδέλφους από τους οποίους η Τράπεζα επί Προβόπουλου υπεξαίρεσε ημέρες κανονικής αδείας και να χορηγήσει νομική υποστήριξη σε όσους το επιθυμούν, προκειμένου να αποζημιωθούν και για το υπόλοιπο ποσό πέραν αυτού που εισέπραξαν μετά την γνωστή συμφωνία Συλλόγου – Διοίκησης, κάνοντας χρήση της νομολογίας και των θετικών δικαστικών αποφάσεων που καταθέσαμε στη Γενική Συνέλευση του Απρίλη 2009.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ !

Υ.Γ. Πληροφορηθήκαμε ότι μετά τις πόρτες με τις ατομικές μαγνητικές κάρτες, τοποθετήθηκε και πάλι αυθαίρετα κάμερες σε διάφορα σημεία του κεντρικού κτιριακού συγκροτήματος της Τράπεζας (Σοφοκλέους και Αιόλου), που εκτός των άλλων, η καταγράφουν τις κινήσεις των συναδέλφων..
Επειδή λοιπόν όλα αυτά είναι και παράνομα και καταχρηστικά, και εκτός των άλλων αντίκεινται και σε Συλλογικές Συμβάσεις και συμφωνίες, προτείνουμε να γίνει άμεση παράσταση στη Διοίκηση για το θέμα και σε περίπτωση άρνησης της να τις αφαιρέσει, ο Σύλλογος να καταγγείλει την υπόθεση στον φορέα προστασίας προσωπικών δεδομένων και να προχωρήσει στις όποιες άλλες ενέργειες (συνδικαλιστικές και νομικές) για την αφαίρεσή τους.

Written by antiracistes

26 Μαΐου, 2009 στις 5:46 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: