Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ο εργασιακός μεσαίωνας στην «Τεχνοχάρτ ΑΒΕΕ» σʼ όλο της το μεγαλείο…

leave a comment »

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939 Αρ. Πρωτ.: 5892/Φ36
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 ΤΡΙΠΟΛΗ 22100 Τρίπολη 18 – 5 – 2009
ΤΗΛ. 2710 – 222218 ΦAΞ: 2710 – 238755
Email: erkenar@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

• Ο εργασιακός μεσαίωνας στην «Τεχνοχάρτ ΑΒΕΕ» σʼ όλο της το μεγαλείο…
• Η Επιθεώρηση Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) στην Αρκαδία σε κατάσταση «ολιγωρίας», «αδράνειας». Γιατί άραγε…
• Κενού περιεχόμενου οι εξαγγελίες του Υπουργείου Απασχόλησης και της κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε για τον ουσιαστικό έλεγχο της εργατικής νομοθεσίας σε Επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Καταγγέλλουμε την Διεύθυνση της χαρτοβιομηχανίας «ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ Α.Β.Ε.Ε» στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης η οποία έχει προχωρήσει από τις 15 Φεβρουαρίου 2009 σε δέκα (10) διαθεσιμότητες εργαζομένων, από ένα μήνα στον καθένα και έχει προχωρήσει από την αδιάλειπτη λειτουργία του εργοστασίου σε πρόγραμμα βαρδιών εργασίας από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή βράδυ.
Εν μέσω διαθεσιμοτήτων οι υπεύθυνοι της Επιχείρησης προχώρησαν στην λειτουργία του εργοστασίου το Σαββατοκύριακο 21 – 22 Μαρτίου.

Μετά από καταγγελία του Ε.Κ.Αρκαδίας στο Σ.ΕΠ.Ε, σʼ έλεγχο του, στις 21 Μαρτίου διαπιστώνει την λειτουργία του εργοστασίου παραβιάζοντας το πρόγραμμα εργασίας.
Με αφορμή Ανακοίνωση – Καταγγελία του Ε.Κ.Αρκαδίας (Αρ. πρωτ: 5684/Φ42/26-2-2009) για τις διαθεσιμότητες στην εν λόγω Επιχείρηση, το Σ.ΕΠ.Ε είχε πραγματοποιήσει και προηγούμενα έλεγχο στις αρχές Μαρτίου 2009.

Από τότε μέχρι σήμερα, με βάση τα παραπάνω συμβάντα η Τοπική Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε (Διεύθυνση Πελοποννήσου – Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Αρκαδίας) δεν έχει προχωρήσει στην επιβολή καμιάς Διοικητικής Πράξης απέναντι στην συγκεκριμένη Επιχείρηση για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου, αξιοποίησης της οικονομικής κρίσης σʼ όφελος της Επιχείρησης επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στο εισόδημα και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η παραπάνω στάση «αδράνειας» και «ολιγωρίας» του Σ.ΕΠ.Ε δίνει «πράσινο φως» η Επιχείρηση να συνεχίζει να λειτουργεί σε ρυθμούς αυθαιρεσίας και ασυδοσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στη βάση αυτή προχώρησε στην λειτουργία του εργοστασίου το Σαββατοκύριακο 9 – 10 Μαΐου 2009.

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009 από το Ε.Κ.Αρκαδίας υπήρξε τηλεφωνική καταγγελία για την πιθανή λειτουργία του εργοστασίου κατά το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Μαΐου 2009 και την πραγματοποίηση σχετικού ελέγχου από το Σ.ΕΠ.Ε.
Το Σάββατο το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ε.Κ..Αρκαδίας με την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πελ/σου του Σ.ΕΠ.Ε, η οποία μας είπε ότι δεν θα πραγματοποιεί ελέγχους όποτε θέλει το Εργατικό Κέντρο.
Μετά από αυτό υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ε.Κ.Αρκαδίας με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε ο οποίος δεν ικανοποίησε το αίτημα μας να υπάρξει έλεγχος από την Τοπική Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε και μάλιστα μας προέτρεψε να απευθυνθούμε στην Αστυνομία. Σε συνάντηση – συζήτηση μαζί του αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Ε.Κ.Αρκαδίας – πριν από ένα μήνα – μας μίλησε για την συμβολή του σε κάθε αίτημα μας ανά πάσα στιγμή, μας έθεσε στην διάθεση μας τηλέφωνα επικοινωνίας και μάλιστα υπήρχε από την Τετάρτη 13 Μαΐου τηλεφωνική επικοινωνία με εκπρόσωπο του Προεδρείου του Ε.Κ.Αρκαδίας για την μη λήψη μέτρων από το Σ.ΕΠ.Ε απέναντι στην εν λόγω Επιχείρηση.

Μετά από την παραπάνω περιπέτεια το Ε.Κ.Αρκαδίας προχώρησε το μεσημέρι σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης με αποτέλεσμα σε έλεγχο που διενεργήθηκε να διαπιστωθεί η λειτουργία του εργοστασίου και να ακολουθηθούν οι νόμιμες ενέργειες και τελικά η διακοπή της λειτουργίας του μετά το τέλος της απογευματινή βάρδιας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την «ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ Α.Β.Ε.Ε».
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την «αδράνεια», την «ολιγωρίας» και την «κωλυσιεργία» λειτουργίας του Σ.ΕΠ.Ε που ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία των εργοδοτών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να λάβει άμεσα μέτρα ενίσχυσης των Υπηρεσιών (Σ.ΕΠ.Ε, Ι..Κ.Α), αποτελεσματικού ελέγχου της εργατικής νομοθεσίας.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (Υπουργείο, Σ.ΕΠ.Ε) να συμβάλουν στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, προχωρώντας σε αυστηρές κυρώσεις στην εν λόγω Επιχείρηση.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας απαιτεί την κρίση να την πληρώσουν μόνο αυτοί που τη δημιούργησαν. Το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες που στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων πολιτικών κατάφεραν να συσσωρεύσουν τεράστια υπερκέρδη σε βάρος των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υπουργό Απασχόλησης& Κοινωνικής Προστασίας
Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Απασχόλησης& Κοινωνικής Προστασίας
Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε – Σ.ΕΠ.Ε Πελ/σου
Πολιτικά Κόμματα
Γ.Σ.Ε.Ε
Τεχνοχάρτ
Μ.Μ.Ε

Written by antiracistes

26 Μαΐου, 2009 στις 10:20 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: