Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

10 Σχόλια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, συνδημότες και συνδημότισσες

Τις τελευταίες μέρες με το επιχείρημα της λήξης των συμβάσεων, όπως κάθε καλοκαίρι, απολύθηκαν 77 συνάδελφοι στον Δήμο και την Δημ. Επιχείρηση Ευόσμου. Αυτό το καλοκαίρι η Δημοτική αρχή επέλεξε να απολύσει και 7 συναδέλφους που είναι αορίστου χρόνου, αφού με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου οι τέσσερις κρίθηκαν αορίστου χρόνου και οι άλλες τρεις περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΠ. Η δημοτική αρχή  βεβαιώνει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται επτά χρόνια συνεχώς χωρίς καμιά διακοπή.

Όλα αυτά είναι μέρος της πολιτικής που όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οργάνωσαν και επέβαλαν, μιας αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και της ΕΕ.  Μια πολιτική της κυβέρνησης που υπόσχεται λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, μεγαλύτερη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ανεργία, απολύσεις και νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις για «αντιμετώπιση» της κρίσης και η επισφαλής εργασιακή σχέση γίνεται απόλυτα κυρίαρχη στην κοινωνία.

Οι δήμοι πρωτοστατούν στην εφαρμογή των εξοντωτικών εργασιακών σχέσεων, με στόχο το χτύπημα της μόνιμης δουλειάς με ότι αυτό συνεπάγεται. Τέτοιες που δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον εργαζόμενο όπως θέλουν και όποτε θέλουν, χωρίς δικαιώματα, χωρίς σταθερή δουλειά, ασφάλιση, περίθαλψη, να ζει μέσα στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα (συμβάσεις έργου, stage, ορισμένου χρόνου)..

Σειρά έχουν οι 20000 άνεργοι που τους τάζουν δουλειά με σύμβαση στους δήμους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν νέες στρατιές ομήρων και να επεκτείνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους δήμους με τελικό στόχο το χτύπημα της μόνιμης δουλειάς. Ενώ επικαλούνται οικονομική στενότητα, δεν  διεκδικούν όπως τους πόρους που δικαιούνται.

Διασπούν τους εργαζόμενους σε κατηγορίες, με φαινομενικά διαφορετικά συμφέροντα και προβλήματα, ώστε να περνούν πολύ εύκολα οι πολιτικές τους. Τους διαχωρίζουν σε άτομα αδύναμα να υπερασπιστούν τα συλλογικά και τα ατομικά τους δικαιώματα και συντρίβουν τον μοναδικό τρόπο αντίστασης που διαθέτουν, την συλλογικότητα, μονάδες απέναντι σε μια οργανωμένη συνολική βάρβαρη επίθεση, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία πάνω τους. Έτσι φουντώνει η εργοδοτική τρομοκρατία, γιατί ο καθένας νοιώθει μόνος απέναντι στον εργοδότη δήμαρχο.

Δεν ξεχνάμε ότι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας μετά από απόφαση συνέλευσης των εργαζόμενων στην Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου και προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων.

Δεν ξεχνάμε την απειλή του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης μέσα στην επιθεώρηση εργασίας, για το «δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει το καλοκαίρι». Η απόλυση των συναδέλφων εντάσσεται σε ένα σχέδιο τρομοκράτησης των υπόλοιπων εργαζομένων έτσι ώστε να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν.

Οι 7 συνάδελφοι πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους, τους χρειάζονται, αλλά δεν τους δίνουν δουλειά. Οι εργαζόμενοι στον δήμο Ευόσμου αυτή τη στιγμή δουλεύουν για να βγάλουν την δουλειά και των 77 συναδέλφων, με αποτέλεσμα την μεγάλη εντατικοποίηση, ενώ τα κενά καλύπτονται με εργαζόμενους χωρίς καμιά σύμβαση.

Η ανάδειξη του ζητήματος και η υπεράσπιση των συναδέλφων έχει μεγάλη σημασία.. Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στο καθεστώς τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ο φόβος, η σιωπή και η υποταγή ανάβουν το «πράσινο φως» για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας. Η οργάνωση του αγώνα για επαναπρόσληψη των επτά συναδέλφων αορίστου χρόνου, θα βγάλει από την απομόνωση τους συμβασιούχους, για να εμπιστευτούν την μαζική οργανωμένη πάλη. Να απαιτήσουμε όλοι:

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

10 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
  & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, συζήτησε το θέμα της ανάκλησης των επτά απολύσεων, όπως διαμορφώθηκε, μετά τις κινητοποιήσεις, τις παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου και την συνάντηση με τον Δήμαρχο Ευόσμου.
  Οι απολυμένοι κινητοποιήθηκαν με τον σύλλογο, με άμεση παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με μοίρασμα της απόφασης και την ανακοίνωση της συνέχισης της δουλειάς των απολυμένων, η Διοίκηση του Δήμου αιφνιδιάστηκε, δεν έθεσε το θέμα για συζήτηση, αλλά το μετέφερε για την συνεδρίαση της επόμενης μέρας και ενώ όλοι δηλώνουν ότι πρέπει να δουλεύουν δεν παίρνουν καμιά απόφαση!
  Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του σωματείου, εκδόθηκε προκήρυξη για άμεση ανάκληση των απολύσεων η οποία μοιράστηκε σε εργαζόμενους και κατοίκους, με μεγάλη αποδοχή και άνοιγμα κουβέντας από τον κόσμο, κρεμάστηκαν αεροπανώ σε κομβικά σημεία του Δήμου, συνέντευξη τύπου, αποκλεισμός του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου την Πέμπτη 9 Ιούλη. Έγινε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για παράνομες – καταχρηστικές απολύσεις, καταβολή δεδουλευμένων και για την λειτουργία του κέντρου θερινής απασχόλησης παιδιών (1ο Δημοτικό σχολείο), με προσωπικό χωρίς συμβάσεις (μαύρη εργασία) και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 16-7. Την Δευτέρα 20-7 προγραμματίστηκε συζήτηση από τον σύλλογο στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και μας περίμεναν κλούβα και δυο περιπολικά έξω από το Δημαρχείο! Ποιος τρομοκρατήθηκε από μια συζήτηση για απολύσεις;
  Στην συνέχεια ενημερώθηκε η ΕΔΟΘ και το Ε.Κ.Θ και ζητήθηκε η αλληλεγγύη και η παρουσία τους στην συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του ΔΣ του Συλλόγου, της Αν. Γρ. του ΕΚΘ, του Προέδρου της ΕΔΟΘ και μελών του ΓΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ακόμη μια φορά η Διοίκηση του Δήμου προκλητικά επέμεινε στις απολύσεις, ενώ στην διάρκεια της συζήτησης αποδείχτηκε ότι οι απολύσεις είναι καταχρηστικές.
  Επειδή οι πολιτικές της ελαστικής εργασίας τείνουν να την κάνουν καθεστώς καταργώντας την σταθερή δουλειά,
  Επειδή αυτοί που κόπτονται για λύση του προβλήματος των συμβασιούχων, εγκρίνουν 10000 συμβάσεις έργου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σχεδιάζουν την πρόσληψη 20000 με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου,
  Επειδή οι απολύσεις είναι πλέον καθημερινές,
  Επειδή η Διοίκηση του Δήμου επικαλείται την νομιμότητα για την ανάκληση των παράνομων απολύσεων (!) και ταυτόχρονα εκθειάζει σε εφημερίδα την παράνομη λειτουργία του κέντρου θερινής απασχόλησης,
  Επειδή στόχος είναι να κάμψουν την δράση μας, να βάλουν φρένο στις διεκδικήσεις μας για να περάσουν τις πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου χωρίς την αντίσταση των εργαζόμενων,
  Αποφάσισε:
  • Ενημέρωση των φορέων του Ευόσμου για στήριξη και συμπαράσταση.
  • Ενημέρωση Σωματείων και ΕΔΟΘ και ΕΚΘ για στήριξη και συμπαράσταση.
  • Μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου, Τρίτη 25-8-09, 7.30μμ.
  • Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στις 11πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.
  • Μοίρασμα προκήρυξης στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.
  • Περιοδεία στους χώρους δουλειάς για ενημέρωση των συναδέλφων.
  • Γενική συνέλευση εργαζομένων στον Εύοσμο.

  Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι:

  ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
  ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  ota

  24 Αυγούστου, 2009 at 8:51 πμ

 2. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε ποιοι δικαιούνται να είναι μέλη στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και με ποιον τρόπο γινόμαστε μέλη και συμμετέχουμε στις απεργιακές αυτές κοινητοποιήσεις?

  ΓΙΟΛΑΝΤΑ

  16 Δεκεμβρίου, 2009 at 9:44 πμ

  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ 6989744643

   antiracistes

   17 Δεκεμβρίου, 2009 at 6:50 πμ

   • 2310242476 τηλεφωνο συλλογου για να μαθετε

    ota

    18 Ιανουαρίου, 2010 at 10:40 μμ

 3. ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2310242476 ΦΑΞ 2310242478 ΚΑΙ mail syll-ota@otenet.gr

  ΤΑΣΟΥΛΑ γκενιδου

  14 Ιανουαρίου, 2010 at 9:30 μμ

 4. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
  ΤΟΥ Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
  ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
  Από τον Ιούλιο αγωνιζόμαστε με τις 7 συναδέλφισσες που απολύθηκαν τον Ιούνιο από τον Δήμο και την Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου, μετά από επτά χρόνια δουλειάς. Όλον αυτό τον καιρό φωνάζουμε μαζί με τους αλληλέγγυους συλλόγους ότι οι απολύσεις είναι παράνομες. Αποδείχτηκε για τις τέσσερις που είχαν δικαιωθεί σε δικαστικό αγώνα, με απόφαση Αρείου Πάγου και αυτές τις μέρες δημοσιεύεται σε ΦΕΚ.
  Οι άλλες τρεις απολυμένες Παγώνα Μακρή, Δέσποινα Λαγίδου, Κεραμιδά Μαρία και άλλες δυο συνάδελφοι που η μια συνεχίζει να εργάζεται και η μια προσλήφθηκε στο κέντρο θερινής απασχόλησης, προσέφυγαν στο ΑΣΕΠ με αίτηση θεραπείας της απόφασης, με την οποία κρινόταν ότι δεν συντρέχουν προϋποθέσεις μετατροπής των συμβάσεών τους. Στις 9 Οκτώβρη βγήκε η απορριπτική απόφαση από το ΑΣΕΠ για τις τέσσερις, ενώ πριν λίγες μέρες βγήκε η απόφαση για την μια συνάδελφο και κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις μονιμοποίησης.
  Που είναι το παράξενο, θα αναρωτηθεί κάποιος.
  Εδώ ακριβώς είναι η ουσία της καταγγελίας μας. Οι τρεις απολυμένες και η δικαιωμένη προσλήφθηκαν την ίδια μέρα και με ίδιες συμβάσεις εργαζόταν στην δημοτική επιχείρηση, ίδια χρόνια. Το ίδιο και η τέταρτη μόνο που εργαζόταν αλλού. Όλες πήραν απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!
  Πως κρίνει το ΑΣΕΠ συνάδελφοι; Πως το ΑΣΕΠ που εξετάζει τις προϋποθέσεις έκρινε διαφορετικά; Οι προϋποθέσεις προκύπτουν από τα δικαιολογητικά που στέλνονται από τους δήμους. Ποιος εγγυάται ότι έστειλαν τα ίδια για όλες; Ξέρουν να ετοιμάζουν δικαιολογητικά που θα απορρίψουν το αίτημα όταν θέλουν να ξεμπερδεύουν με κάποιους. Αυτή είναι η αξιοκρατία του ΑΣΕΠ, αυτήν τάζουν στους νέους!
  Ήταν ενοχλητικές οι εργαζόμενες που διεκδικούσαν το δίκιο τους πριν και μετά την απόλυση, συλλογικά. Δεν είχε καταφέρει ο Πρόεδρος της ΔΕ να τις χειραγωγήσει με την πολυπόθητη ανανέωση της σύμβασης, με τις απειλές μέσα στην επιθεώρηση εργασίας, ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθώντας να τις πείσει να μην αγωνίζονται με τον σύλλογο και ήταν πολύ σίγουρος για την απορριπτική απόφαση του ΑΣΕΠ, πριν το ΑΣΕΠ αποφασίσει!
  Και οι τρεις εργαζόμενες έκαναν επίσχεση εργασίας με απόφαση συνέλευσης. Έκαναν και άλλοι επίσχεση εργασίας αλλά δεν μπορούσε να τους απολύσει όλους, αφού συνεχιζόταν τα προγράμματα, τον δέσμευαν οι εγκύκλιοι και επειδή έτσι δρα κάθε εργοδότης. Δεν τους απολύει όλους, απολύει κάποιους για να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους. Μόνο έτσι επιτυγχάνεται ο στόχος των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  Με τον σύλλογο προσέφυγαν, οι απορριφθείσες, κατά της απόφασης του ΑΣΕΠ στα δικαστήρια και οι απολυμένες προσέφυγαν στα δικαστήρια για παράνομη και εκδικητική απόλυση εξ αιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης, όπως την διεκδίκηση δεδουλευμένων και της μόνιμης δουλειάς.
  Οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση είναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο. Ενώ έχουν γίνει καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας και κινητοποιήσεις δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα.
  Ο σύλλογος θα αναδείξει το θέμα στους εργαζόμενους και στους αλληλέγγυους φορείς, θα αγωνιστεί μαζί τους για την δικαίωσή τους και θα παλέψει με κάθε τρόπο για την ακύρωση της απόφασης του ΑΣΕΠ, την επαναπρόσληψή τους και την καταβολή δεδουλευμένων.
  Δεν θεωρούμε δικαίωση την οκτάμηνη σύμβαση με μειωμένο ωράριο.
  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
  ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  ota

  14 Ιανουαρίου, 2010 at 9:33 μμ

 5. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Στις 18 Γενάρη γίνεται η δίκη για την παράνομη και εκδικητική απόλυση των τριών συναδελφισσών του δήμου Ευόσμου. Οι συναδέλφισσες, συμβασιούχες, εργαζόμενες στη δημοτική επιχείρηση του δήμου, απολύθηκαν τον Ιούνη, ύστερα από εφτά χρόνια δουλειάς κι ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!
  Σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκφράζουν την αγωνιστική τους αλληλεγγύη στις απολυμένες εργαζόμενες της Δημοτικής επιχείρησης Ευόσμου Παγώνα Μακρή, Δέσποινα Λαγίδου, Κεραμιδά Μαρία. Οι συναδέλφισσες, απολύθηκαν τον Ιούνη, ύστερα από εφτά χρόνια δουλειάς, χωρίς καμιά διακοπή, ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  Η απόλυσή τους έχει σωφρονιστικό, παραδειγματικό, εκδικητικό χαρακτήρα, επειδή οι συναδέλφισσες πάλεψαν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και διεκδίκησαν μαχητικά (με επίσχεση εργασίας) την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι συμβασιούχοι στο συγκεκριμένο δήμο παραμένουν απλήρωτοι πολλούς μήνες.

  Στις κινητοποιήσεις για την καταβολή δεδουλευμένων, στην επίσχεση εργασίας, στις καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, στις παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια, στις απεργίες των εργαζόμενων οι απολυμένες συμμετείχαν δυναμικά.

  Στις 18 Γενάρη γίνεται η δίκη για την παράνομη και εκδικητική απόλυση των τριών συναδελφισσών του δήμου Ευόσμου.

  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 9 πμ

  Να απαιτήσουμε:

  ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

  ota

  14 Ιανουαρίου, 2010 at 9:34 μμ

 6. Κείμενο υπογραφών αλληλεγγύης

  Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, Σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη στις απολυμένες εργαζόμενες της Δημοτικής επιχείρησης Ευόσμου Παγώνα Μακρή, Δέσποινα Λαγίδου, Κεραμιδά Μαρία. Οι συναδέλφισσες συμβασιούχες, απολύθηκαν τον Ιούνη, ύστερα από εφτά χρόνια δουλειάς, χωρίς καμιά διακοπή, ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  Η απόλυσή τους έχει σωφρονιστικό, παραδειγματικό, εκδικητικό χαρακτήρα, επειδή οι συναδέλφισσες πάλεψαν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και διεκδίκησαν μαχητικά (με επίσχεση εργασίας) την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι συμβασιούχοι στο συγκεκριμένο δήμο παραμένουν απλήρωτοι πολλούς μήνες.

  Στις κινητοποιήσεις για την καταβολή δεδουλευμένων, στην επίσχεση εργασίας, στις καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, στις παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια, στις απεργίες των εργαζόμενων οι απολυμένες συμμετείχαν δυναμικά.

  Στις 18 Γενάρη γίνεται η δίκη για την παράνομη και εκδικητική απόλυση των τριών συναδελφισσών του δήμου Ευόσμου. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων και απαιτούμε:

  ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

  Θεσσαλονίκη 11-01-2010

  Ονοματεπώνυμο

  Ιδιότητα

  Τηλέφωνο

  Υπογραφή

  ota

  14 Ιανουαρίου, 2010 at 9:36 μμ

 7. ΘΑ ΗΘΕΛΑ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ,ΝΑ ΜΑ8Ω ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΙΤΗ8Ω ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  7 Απριλίου, 2010 at 8:34 μμ

 8. ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ 2310242476, ΦΑΞ 2310242478 ΚΑΙ mail syll-ota@otenet.gr

  αγωνιστικη πρωτοβουλια οτα

  23 Μαΐου, 2010 at 10:52 πμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: