Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥ

leave a comment »

Ο.T.O.E.

Αθήνα, 10 Αυγούστου 2009

Α Π Ε Ρ Γ Ι Α

ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

E ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
E ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
E ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις Τράπεζες στις 20 Αυγούστου 2009 (ημέρα που εκδικάζεται η αγωγή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών και 9 Τραπεζών εναντίον της ΟΤΟΕ και του ΟΜΕΔ), η ΟΤΟΕ απαντά αγωνιστικά:

√ στις δικαστικές επιθέσεις και στην αδιαλλαξία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) αλλά και στην προκλητική στάση των τραπεζιτών που επιδιώκουν, με τη συνδρομή των δικαστηρίων, να επιτύχουν κατάργηση των Κλαδικών Σ.Σ.Ε. και να καταφέρουν σοβαρό πλήγμα στην ανεξάρτητη αρχή του Οργανισμού Μεσολάβησης & Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
√ στην προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης η οποία παρακολουθεί ως απλός θεατής, τις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών εναντίον των Εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας καταλύοντας το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τους Νόμους και τους Διεθνείς Κανόνες.

Η αγωνιστική απάντηση της ΟΤΟΕ και η κλιμάκωση του αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων σε όλα τα επίπεδα είναι μονόδρομος, δεδομένου ότι η επίθεση των τραπεζιτών και των εργοδοτικών τους οργανώσεων (ΕΕΤ – ΣΕΒ – ΕΣΤΕ) που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη, για να αναστείλουν και τελικά να καταργήσουν τη διαδικασία της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας, εντείνεται μέρα με την ημέρα και γίνεται όλο και πιο απροκάλυπτη με τη Κυβέρνηση να παρακολουθεί ως απλός θεατής και στην πραγματικότητα ως ηθικός αυτουργός της αυθαιρεσίας τους.

Η ΟΤΟΕ οδηγείται στο συμπέρασμα αυτό γιατί ενώ οι εργοδότες – και όχι μόνο στις Τράπεζες – αμφισβητούν τους θεσμούς της Δημοκρατίας και της λειτουργίας του Κράτους, η στάση της Κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από μια πολιτικά απαράδεκτη απάθεια που ισοδυναμεί με συνενοχή όταν είναι φανερό ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να επιβάλλει, ακόμα και στους διορισμένους από αυτήν Διοικητές επιχειρήσεων κρατικού ενδιαφέροντος, αυτό που είναι Πολιτικά, Δημοκρατικά, Συνταγματικά και Δεοντολογικά ορθό.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης γίνονται ακόμα πιο σοβαρές όταν οι αδιάλλακτοι τραπεζίτες έχουν ήδη ενισχυθεί με κρατική βοήθεια (δηλαδή με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων) για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και συνεχίζουν να προκαλούν, παραμένοντας κοινωνικά ανάλγητοι.

4 Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης που συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών που ενισχύθηκαν οικονομικά με κρατική βοήθεια τι κάνουν;
4 Ποιος είναι ο ρόλος τους όταν η αυθαιρεσία των τραπεζιτών σε βάρος των εργαζομένων και η αδιαφορία τους για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας συνεχίζονται και κλιμακώνονται καθημερινά;
4 Οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομίας – Οικονομικών και Απασχόλησης έχουν πολιτικό ρόλο και αρμοδιότητες ή τα παρέδωσαν στους τραπεζίτες και στις εργοδοτικές οργανώσεις;

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΟΤΟΕ θα δώσει τη μάχη της υπεράσπισης, των Θεσμών του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, με όλες της τις δυνάμεις, έχοντας δίπλα της τους εργαζομένους στις Τράπεζες και σύσσωμο το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα.

4 Καλούμε τη Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις πολιτικές πρωτοβουλίες που της υπαγορεύει ο ρόλος της, εγκαταλείποντας τη στάση της ανοχής και της συγκάλυψης των αυθαιρεσιών και της αδιαλλαξίας των τραπεζιτών και των εργοδοτικών τους οργανώσεων.
4 Καλούμε τους τραπεζίτες να εγκαταλείψουν έστω και τώρα την προκλητική στάση των επιθέσεων κάθε μορφής ενάντια στην ΟΤΟΕ και στους θεσμούς του Κράτους και της Δημοκρατίας.

4 Καλούμε τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταδικάσουν την προκλητικότητα και τις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών και να πιέσουν τη Κυβέρνηση να βγει από το λήθαργο της ένοχης απάθειας.
4 Καλούμε όλους τους εργαζομένους στις Τράπεζες και όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη στις 20 Αυγούστου το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μαχητικά και αποφασιστικά το αγωνιστικό παρόν στη μεγάλη προσπάθεια της ΟΤΟΕ αλλά και του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος, για την υπεράσπιση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και κατ’ επέκταση την ύπαρξη του συνδικαλιστικού κινήματος στις Τράπεζες και τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20/8
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΣΤΙΣ 09.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Written by antiracistes

12 Αυγούστου, 2009 στις 5:46 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Tagged with , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: