Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΠΑΜΕ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

leave a comment »

Αύγουστος 2009

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Σε απεργία προχωρούμε την Πέμπτη 20 Αυγούστου οι τραπεζοϋπάλληλοι, αφού οι τραπεζί-τες για άλλη μια χρονιά σέρνουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, μη αποδεχόμενοι – στην ου-σία – την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι, πρέπει να απαντή-σουν ενιαία, με την ένταση των αγώνων τους σε ταξική κατεύθυνση, απέναντι στην ενιαία επίθεση των τραπεζιτών. Να δηλώσουν την αντίθεσή τους απέναντι στη σχεδιασμένη προσπάθεια των τρα-πεζιτών να καταργήσουν την κλαδική ΣΣΕ, να εναντιωθούν στην πολιτική που οδηγεί στην ανατροπή των συμβάσεων για τη μεγαλύτερη κερδοφορία των τρα-πεζών, που απεργάζεται η ΕΕ και που έχουν συνυπογράψει και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η στάση της ηγεσίας της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – «Αυτόνομο Δίκτυο») καθώς και η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε, είναι προκλητική και αποκαλυπτική. Γιατί, η πλειοψη-φία μιλά για έναν αγώνα που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει, που τον δίνει μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει προχωρήσει , δεν έχει σχεδιάσει καμιά κινητοποίηση, καμία αγωνιστική δράση, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην αποχή και στην υποταγή.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Οι τραπεζίτες με θράσος, σχέδιο, αποφασιστικότητα και συμμάχους τα κόμματα του €υρωμο-νόδρομου, τον εργοδοτικό & κυβερνητικό συνδικαλισμό επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η κυβέρνηση, πολιτικός εκφραστής των συμφε-ρόντων τους, παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο! Ε, σ’ αυτή την κυβέρνηση, κάνει έκκληση η ηγεσία της ΟΤΟΕ, να …ανακαλέσει τους τραπεζίτες στην τάξη(!), σπέρνοντας αυταπάτες στους εργαζό-μενους. Ζητάει μάλιστα από τη ΓΣΕΕ που υπέγραψε το 1 ευρω «αύξηση»και συμφώνησε τα 11 σημεία με το ΣΕΒ, να ηγηθεί του αγώνα…
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων, ανίκανη να υπερασπίσει και να διεκδικήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ο προσανατολισμός της, οι θέσεις της και τα αιτήματα της είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας, της αγοράς και της »οικονομίας των Τραπεζιτών’’. Οι κορώνες και οι αγωνιστικές ντουφεκιές είναι για να σώσουν τα προσχήματα, την ύπαρξή τους υπηρετούν την κυβερνητική αλλαγή.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συνδικαλιστικά και πολιτικά συμπεράσματα, να μη χαθεί άλλος χρόνος! Να γυρίσουν την πλάτη στην συμμαχία των προθύμων (ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΑΥΤΟ-ΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ). Να πιστέψουν στη δική τους δύναμη. Με τον οργανωμένο, αποφασιστικό και τα-ξικά προσανατολισμένο αγώνα τους μπορούν να τους χαλάσουν τα σχέδια. Όπου έγιναν αγώ-νες με αυτές τις προϋποθέσεις, είχαμε επιτυχίες! Στους κλάδους του Φάρμακου, Τροφί-μων & Ποτών, Καζίνο Πάρνηθας, Ξενοδοχοϋπαλλήλους Κέρκυρας, Ζώνη Περάματος, Οικοδόμους, Παπουτσάνη κλπ. όχι μόνο υπογράφτηκαν ικανοποιητικές συμβάσεις αλ-λά, πέτυχαν επαναπρόσληψη απολυμένων και μάλιστα με σταθερή & μόνιμη εργασία! Κουρέλιασαν στην πράξη τις 4τραήμερες συμβάσεις με μείωση αποδοχών, που είχαν επιβάλλει οι εργοδότες!!!
Να μην ξεγελαστούν Νέα αντεργατικά μέτρα έρχονται. Τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, τη στρατηγική της €€ στον ίδιο δρόμο θα πορευτούν. Τα κέρδη των τραπεζών και του κεφαλαίου θέλουν για να μεγαλώσουν, με εργαζόμενους αναλώσιμα υλικά, θυσία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, θύματα της κρίσης τους.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Να βαδίσουμε το δικό μας δρόμο, το δικό μας δίκιο.
 Να καταδικάσουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να γυρίσουμε την πλάτη στους συνένοχους στα βάσανά μας.
 Να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια με επιτροπές στους χώρους δουλειάς, στον κλάδο.
 Να ενισχύουμε τις ταξικές δυνάμεις στους χώρο μας, να συσπειρωθούμε στο κλαδικό συνδικάτο (Αθήνα, Λάρισα) και να δημιουργήσουμε και αλλού.
 Να ισχυροποιήσουμε το ΠΑΜΕ.

ΕΜΕΙΣ παράγουμε τον πλούτο και έχουμε το απόλυτο δικαίωμα να τον απολαμβάνουμε και όχι να αποδεχόμαστε μοιρολατρικά, να συσσωρεύεται σε λίγα χέρια.

Χορτάσαμε με το παραμύθι της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων.
Το δίκιο και η δύναμη είναι στα δικά μας χέρια!

Η Γραμματεία

ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τρ. Ελλάδος
ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γενική
ΔΡΙΜΑΛΑΣ ΘΑΝΟΣ Εμπορική
ΚΑΡΑΧΑΛΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ Εθνική
ΚΟΝΟΡΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Τρ. Πειραιώς
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Εθνική
ΚΟΥΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Εurobank
ΛΑΠΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Alpha bank
ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Αγροτική
ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Τρ. Πειραιώς
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Εμπορική
ΧΙΩΤΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Marfin bank

Written by antiracistes

13 Αυγούστου, 2009 στις 6:36 μμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Tagged with , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: