Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ!

leave a comment »

Ανακοίνωση Νο 35 Αθήνα 21/09/09

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ!
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ!
Η ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ Η ΔΑΚΕ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 25.06.2009 η Διοίκηση της Τράπεζας ανακοίνωσε την αναθεώρηση των διαδικασιών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει: «Νέο Σύστημα αξιολόγησης βάσει προσωπικών στόχων και γενικών στόχων της Τράπεζας» .

Σε εφαρμογή των παραπάνω ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, στις 16.09.2009, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ψήφισαν υπέρ του νέου συστήματος αξιολόγησης που υπέβαλε η Διοίκηση (συνεπής στις προθέσεις και εξαγγελίες της!) και το οποίο προβλέπει βαθμολόγηση του αξιολογούμενου σε κλίμακα από 1 έως 5 για τη «Συνεισφορά στην επίτευξη στόχων και έργων του Καταστήματος /Τομέα /Διεύθυνσης /Μονάδας». Βασιλικότεροι του βασιλέως μάλιστα απαίτησαν πιεστικά ομοφωνία των υπολοίπων παρατάξεων στο όνομα του εκσυγχρονισμού της Τράπεζας!

q Είναι φανερό ότι η αξιολόγηση με βάση την επίτευξη προσωπικών στόχων επηρεάζει την επαγγελματική τύχη του αξιολογούμενου, τόσο όσον αφορά την υπηρεσιακή του εξέλιξη αλλά και την ίδια τη διατήρηση της σχέσης εργασίας με την Τράπεζα, ειδικά όσων έχουν ατομικές συμβάσεις.
q Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με το άρθρο 648 του αστικού κώδικα οι εργαζόμενοι έχουν την υποχρέωση να παρέχουν εργασία στον εργοδότη και γι΄αυτό ακριβώς αμείβονται. Δεν έχουν δηλαδή την υποχρέωση παροχής αποτελεσμάτων και εξασφάλισης κερδών στην επιχείρηση.
q Είναι γνωστό επίσης ότι οι συνέπειες της ατομικής στοχοθεσίας είναι δραματικές για τους εργαζόμενους γιατί προκαλούν έντονο εργασιακό στρες και συνακόλουθα ψυχοσωματικές ασθένειες, διευρυμένα ωράρια εργασίας, προβλήματα στην οικογένεια, ανταγωνισμό με τους συναδέλφους.

Θυμίζουμε ακόμα στις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ότι η ΟΤΟΕ επισημαίνει: « Απορρίπτουμε τους ατομικούς ποσοτικούς στόχους ως κριτήρια αξιολόγησης απόδοσης των εργαζομένων. Δεν δεχόμαστε ο βαθμός επίτευξής τους να επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τη συνολική αξιολόγηση απόδοσης και την υπηρεσιακή εξέλιξη του εργαζόμενου, ούτε να στοιχειοθετεί λόγο καταγγελίας ατομικής σύμβασης εργασίας.»

Στις 03.07.2009 σύσσωμοι οι εργαζόμενοι της Εμπορικής σε μια μαζικότατη απεργία έδωσαν το μήνυμα της αντίθεσής τους στα σχέδια της Διοίκησης για την απορρύθμιση και υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων, με απώτερο στόχο την κατάργηση εργασιακών μας δικαιωμάτων (οργανισμός προσωπικού). Το μήνυμά τους πρέπει να είναι παρακαταθήκη και εντολή για το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί έστω και την τελευταία στιγμή τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μη συνυπογράψουν το σύστημα αξιολόγησης.

Πρόκειται για ολέθριο λάθος! Με την πράξη τους αυτή γράφουν μια μελανή σελίδα στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της Εμπορικής Τράπεζας!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ
ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24.09.2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 16 ΜΜ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ 8 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ

ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Written by antiracistes

22 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 4:39 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: