Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ανακοίνωση παράταξης ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ δτην Εμπορική

leave a comment »

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                                   Νοέμβρης  2009

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΕΠΕΙΔΗ:

 

Α) Έχει παγώσει η διαδικασία ένταξης στον Οργανισμό Προσωπικού των νεοπροσλαμβανόμενων  που συμπληρώνουν τον προβλεπόμενο χρόνο δοκιμασίας, με αποτέλεσμα πάνω από 500 σδ.  να είναι ουσιαστικά σε καθεστώς ομηρίας.

Β) Δεν έχει εφαρμοστεί στο σύνολό της η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συνομολόγησε και συνυπέγραψε η Διοίκηση της Τράπεζας με το Σύλλογο μας το 2007, με αποτέλεσμα:

a)      να μην έχουν ενταχθεί επίσης στον Οργανισμό Προσωπικού ΟΛΟΙ οι «νοικιασμένοι» εργαζόμενοι στην Τράπεζα, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της (Θεσμικά Θέματα – άρθρο 5)

β)  να μην έχουν προσληφθεί ακόμα ΟΛΑ τα παιδιά των πολυτέκνων και των θανόντων      (Θεσμικά Θέματα – άρθρο 1)

γ) να μην έχει εκπονηθεί νέος κανονισμός ταμείων και διαχείρισης ελλειμμάτων – πλεονασμάτων (Θεσμικά Θέματα – άρθρο 2.2)

δ)   να μην έχουν βελτιωθεί οι όροι των ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων προσωπικού (Οικονομικά Θέματα – άρθρο 10)

ε)   οι νεοπροσλαμβανόμενοι να μην υπογράφουν ενιαίο τύπο σύμβασης εργασίας σύμφωνα με τον Οργανισμό Προσωπικού (Θεσμικά Θέματα  – άρθρο 4)

ΕΠΕΙΔΗ:

 

 • Οι προαγωγές και τα υπόλοιπα υπηρεσιακά συμβούλια και οι επιτροπές γίνονται με δυο τουλάχιστον χρόνια καθυστέρηση;
 • Το ωράριο καταστρατηγείται και οι υπερωρίες δεν πληρώνονται.
 • Δεν έχουν επανέλθει ακόμη τα ηλεκτρονικά στοιχεία κανονικών αδειών παρελθόντων ετών, στην κατάσταση που ήταν πριν την αλλοίωση τους.
 • Δεν ανακλήθηκαν  ακόμη οι παράνομες απολύσεις που γίνανε κατά καιρούς και εξακολουθούν να γίνονται μέχρι και αυτή τη στιγμή !!!
 • Δεν επεστράφησαν ακόμη στο ΤΑΠΕΤΕ οι μετοχές, που πουλήθηκαν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ  τον μαύρο Αύγουστο του 2006, μειώνοντας τα αποθεματικά του.
 • Δεν αποδόθηκε ακόμη στο ΤΕΑΠΕΤΕ η εισφορά 3,25%, που μεταφέρθηκε σ’ αυτό, σαν επαύξηση της εργοδοτικής εισφοράς, από τον Κλάδο Προνοίας του ΤΑΠΕΤΕ (άρθρο 57 παρ. 1 του Ν. 2084/92) και αντί να προστίθεται σ’ αυτήν, αφαιρούνταν.
 • Δεν εφαρμόζονται ακόμη οι διατάξεις του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ, για τους ασφαλισμένους σ’ αυτό και τους συνταξιούχους – ανάπηρους και λοιπές κατηγορίες (π.χ. χορήγηση και αυξήσεις συντάξεων κλπ.).
 • Δεν μας έχει επιστραφεί ακόμη, αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 1991, η αυθαίρετη, μονομερής και κατά παράβαση του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ (άρθρο 5), αύξηση των εισφορών μας κατά 2%, με αντίστοιχη μείωση της εισφοράς της Τράπεζας.

ΕΠΕΙΔΗ:

 • Συνεχίζουν  ανεξέλεγκτη τη δράση τους άτομα και  μηχανισμοί που  στήθηκαν στο παρελθόν. Και που, εκτός του ότι απαξίωσαν τον πάλαι ποτέ κραταιό όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας, καθιέρωσαν την ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, επιβάλλοντας το ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και παραγκωνίζοντας όλους εκείνους  τους άξιους και ικανούς συναδέλφους, που προτάσσοντας την αξιοπρέπεια τους, δεν δέχτηκαν να υποκύψουν και να ενταχθούν στα γνωστά κομματικά «μαντριά»  τους.
 • Συνεχίζουν τα γνωστά  κυκλώματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και όχι μόνο,  να  φορτώνουν τις δικές τους ευθύνες, υποχρεώσεις,  αδυναμίες και ανεπάρκειες,  στους εργαζόμενους στο δίκτυο. Και προσπαθώντας απεγνωσμένα να διαφυλάξουν τις καρέκλες τους, να πιέζουν, τρομοκρατούν, απειλούν  και εκβιάζουν, υποσχόμενα ψευδώς οφίτσια και «πουλώντας» την «προσωπική εύνοια» τους, προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκεια τους.  Παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ μεγέθη και αριθμούς:
 • Αποσιωπούν τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας,  μεταφέροντας «εικονικές πραγματικότητες» στα ανώτερα κλιμάκια.
 • Αντιμετωπίζουν την τεράστια έλλειψη προσωπικού με υπερεντατικοποίηση της εργασίας.
 • Αποσπούν και μεταθέτουν Συναδέλφους/σες κατά παρέκκλιση του Οργανισμού Προσωπικού, ακόμα και των συστημάτων της Τράπεζας, με ωμούς εκβιασμούς και απειλές.
 • Αγνοούν επιδεικτικά και προκλητικότατα τον Οργανισμό Προσωπικού, ακόμα και το σύστημα Τοποθετήσεων – Αναπληρώσεων, δημιουργώντας καθεστώτα ΟΜΗΡΙΑΣ των συναδέλφων  με τις ολιγοήμερες , ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ και σε αρκετές περιπτώσεις τις ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, προτρέπουν έμμεσα, με την καθημερινή τους πρακτική και την αριθμολαγνεία που τους διακατέχει,– και πολλές φορές άμεσα – τους συναδέλφους στο δίκτυο να παραβλέπουν και να μην τηρούν αυστηρά τα διασφαλιστικά μέτρα και τις εγκυκλίους – στο όνομα πάντα της εξυπηρέτησης της πελατείας -. Πρακτική που έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ζημιών και την εμπλοκή των συναδέλφων σε δυσάρεστες και ψυχοφθόρες πειθαρχικές διαδικασίες, που τις αναλαμβάνουν στη συνέχεια οι γνωστοί «κυνηγοί κεφαλών»…

 

 

ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΕΡΔΗ..

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2009 !!

 ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ

στην υπηρεσία των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα

Written by antiracistes

5 Νοεμβρίου, 2009 στις 7:28 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: