Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Εμπορικής – Οι απολύσεις αλά Γαλλικά δεν θα περάσουν…

leave a comment »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
16 Νοεμβρίου 2009

Συνάδελφοι,

Η απάντηση δόθηκε!

Ηχηρό το μήνυμα της απεργίας. Τόσο ώστε να ανοίξει επιτέλους τα κλειστά αφτιά της διοίκησης που εδώ και καιρό αγνοεί τις εκκλήσεις των εργαζομένων.

Στις 6 και 9 Νοέμβρη οι καρέκλες έμειναν άδειες! Τόσο άδειες όσο και οι υποσχέσεις για μια Τράπεζα με σεβασμό στις συμφωνίες μεταξύ Συλλόγου – διοίκησης, στην Εργατική Νομοθεσία, τις Συλλογικές και Επιχειρησιακές Συμβάσεις Εργασίας.

Οι απολύσεις αλά Γαλλικά δεν θα περάσουν…

Κανένας συνάδελφος δεν θα χάσει την θέση του ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ που περιγράφονται στον Κανονισμό Πειθαρχικού Ελέγχου, χωρίς να του δοθεί ευκαιρία απολογίας. Η τήρηση των διαδικασιών είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων των συναδέλφων και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της διοίκησης. Η απόλυση εργαζομένων χωρίς την τήρηση των διαδικασιών σχοινοβατεί στα όρια της νομιμότητας.

νέοι συνάδελφοι

Άδικη είναι η συμπεριφορά απέναντι στους νέους συναδέλφους τους οποίους η διοίκηση εκ του πονηρού αφήνει εκτός του Οργανισμού Προσωπικού. Είναι πλέον ΑΠΑΙΤΗΣΗ η υπογραφή ενιαίων τύπων συμβάσεων που να διέπονται από τις Σ.Σ.Ε. του κλάδου για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους. ΤΕΛΟΣ στην πίεση και την τρομοκρατία της διοίκησης στους συναδέλφους που θα χτίσουν το μέλλον (;) του Οργανισμού. Να είναι σίγουροι οι ….γνωστοί εισηγητές στην Διοίκηση ότι θα χάσουν και αυτό το δικαστήριο.

εθελουσία έξοδος

Η πρακτική ‘εθελουσίας εξόδου‘ έχει φέρει τα ασφαλιστικά μας ταμεία σε αδιέξοδο αφού οι απαιτήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές τους. Πέραν του προβλήματος στα ασφαλιστικά ταμεία, η μείωση θέσεων εργασίας οδηγεί σε αδιέξοδο τους εναπομείναντες συναδέλφους οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεων όσων έφυγαν.

ποια ανάπτυξη;

Όλοι οι συνάδελφοι είμαστε θεατές στην μείωση θέσεων εργασίας, στο κλείσιμο καταστημάτων σε παραδοσιακές αγορές, στην πώληση ιστορικών ακινήτων!!! Κι όμως αυτή η ίδια διοίκηση ζητά από όλους εμάς να την εμπιστευθούμε για να ολοκληρώσει το σχέδιο ανάπτυξης.
Η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση ΟΛΩΝ έχει καταστεί καθημερινό πρόβλημα για το δίκτυο που παλεύει να κρατήσει ψηλά την τράπεζα για να είναι βιώσιμη, κερδοφόρα και ανταγωνιστική.

προαγωγές

Όλοι οι συνάδελφοι περιμένουν υπομονετικά το πότε η διοίκηση θα αποφασίσει επιτέλους να κάνει τις προαγωγές του 2007-2008-2009. Η αδικαιολόγητη στασιμότητα σε ένα τόσο απλό θέμα προκαλεί μόνο εκνευρισμό, απογοήτευση και δυσαρέσκεια σε όλους μας. Ποιοι είναι αυτοί που δεν κατανοούν και κωλυσιεργούν εσκεμμένα τις δικές μας προαγωγές, επαναπαυμένοι στους παχυλούς μισθούς τους και που αν θα έκαναν αυτοκριτική θα έβλεπαν ότι πάσχουν από την ΄΄Ναπολεόντεια νόσο΄΄ της αυταρέσκειας, της σπουδαιοφάνειας και της αλαζονείας.

Ο κάθε εργαζόμενος εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα και εμείς είμαστε δίπλα στον κάθε συνάδελφο στηρίζοντάς τον σήμερα περισσότερο από ποτέ με δυναμικό και αποτελεσματικό αγώνα.

ό Όχι στις απολύσεις
ό Ναι στην τήρηση των διαδικασιών
ό Όχι στους ατομικούς στόχους
ό Ναι στην τήρηση του οργανισμού και στην ένταξη των νέων συναδέλφων

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

ΧΑΛΚΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΡΕΛΙΩΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΔΑΒΑΛΟΥ ΝΑΝΣΥ
ΔΡΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΑΜΠΡΙΝΟΖΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΦΑΦΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Written by antiracistes

16 Νοεμβρίου, 2009 στις 3:13 μμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: