Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 54 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

leave a comment »

ΑΘΗΝΑ, 19/11/2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Νο 54

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κάποιοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή μας. Αντί να φροντίζουν για την πορεία της Τράπεζας που, κάτω από τις οδηγίες τους, βαδίζει ολοταχώς προς την απαξίωση και την ανυποληψία, συνεχίζουν να καλούν αθρόα συναδέλφους με 10 και 20 χρόνια υπηρεσίας και να τους πιέζουν να αποχωρήσουν από τη Τράπεζα !

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ !

Δεν φτάνει που έχετε αποψιλώσει την Εμπορική από έμπειρα και ικανά στελέχη, δεν φτάνει που το δίκτυο στενάζει από τις ελλείψεις προσωπικού, εσείς συνεχίζετε τη μείωση προσωπικού, παρά τις προειδοποιήσεις μας, δια της πλαγίας οδού της «οικειοθελούς αποχώρησης – απόλυσης».

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Προειδοποιούμε για τελευταία φορά :

Ψ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΑΞΙΑΣ «ΣΤΕΛΕΧΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

Ψ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ «ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ» ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ, ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ, ΕΞΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΙΧΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.

Ψ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Δεν μπορούμε, επί τη ευκαιρία, να μην προχωρήσουμε και στην καταγγελία κάποιων Διευθυντών Δικτύου για αυθαιρεσία και αυταρχισμό που ξεπερνά κάθε όριο. Είναι οι ίδιο κύριοι που πριν λίγο καιρό, εν αγνοία της Διοίκησης, είχαν στείλει απειλητικές επιστολές σε Διευθυντές Καταστημάτων με «χαμηλή επίδοση», επισείοντας μέχρι και την αποτοποθέτηση των εγκαλουμένων σε περίπτωση που δεν «διορθωθούν», και επανέρχονται τώρα θρασύτατα ζητώντας την απάντηση και τις ενέργειες των Συναδέλφων Διευθυντών πάνω στο περιεχόμενο των παραπάνω αχαρακτήριστων επιστολών !

Ας καταλάβουν οι εν λόγω κύριοι ότι πρέπει να μάθουν να σέβονται τους κανόνες και τους θεσμούς που διέπουν τις σχέσεις εργαζομένων – Τράπεζας στην Εμπορική. Οι απειλές, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία ανήκουν σε άλλες εποχές και άλλους εργασιακούς χώρους.

Εμείς σαν Σύλλογος τους καλούμε να συνετιστούν και να συμμορφωθούν με όσα προβλέπουν η Εργατική Νομοθεσία, οι Συμβάσεις Εργασίας και ο Οργανισμός Προσωπικού της Εμπορικής Τράπεζας. Διαφορετικά η αντίδρασή μας δεν θα περιοριστεί μόνο στην ονομαστική τους καταγγελία αλλά θα συνοδευτεί και από νομικές ενέργειες !

Κατόπιν αυτών ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση :
Η εξώθηση συναδέλφων στην εθελούσια έξοδο και οι απειλητικές επιστολές είναι προϊόντα στρατηγικών σας επιλογών ή αποτέλεσμα υπερβάλλοντος ζήλου κάποιων ανόητων Διευθυντικών στελεχών ?
Περιμένουμε άμεσα απάντηση για επιμερισμό των ευθυνών και παραπέρα καθορισμό της δικής μας στάσης.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

Written by antiracistes

20 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:28 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: