Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18/12/2009

leave a comment »

ΑΘΗΝΑ, 16/12/2009

Α Π Ε Ρ Γ Ι Α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Νο 56

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με έκπληξη οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί ότι η Διοίκηση, παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις μας, προχώρησε στην απόλυση άλλων 6 συναδέλφων μας, χωρίς τήρηση καμιάς διαδικασίας Πειθαρχικού ελέγχου !

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, υλοποιώντας προηγούμενη απόφασή του για άμεση αντίδραση σε ανάλογη περίπτωση, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, με αιτήματα προς τη Διοίκηση:

Ψ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
Ψ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Ψ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Δεκεμβρίου αποφασίστηκε να ενημερωθούν και να κληθούν να αναλάβουν δραστικές πρωτοβουλίες η ΟΤΟΕ και η ΓΣΕΕ, με άμεσες παρεμβάσεις τους προς τη Διοίκηση της Εμπορικής, που δείχνει να μην σέβεται τίποτα !

Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί επίσημα από το Υπουργείο Εργασίας η σύγκλιση τριμερούς (Υπουργείο, Διοίκηση και Εργαζόμενοι), για να τεθεί επίσημα και αρμόδια το κορυφαίο ζήτημα της διαρκούς, βάναυσης και προκλητικής καταπάτησης του Οργανισμού Προσωπικού των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

Υ.Γ. : Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα (16/12/09) πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των απεργιών 20/08- 6/11 και 9/12/2009 από το Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου μας.

Written by antiracistes

17 Δεκεμβρίου, 2009 στις 6:44 πμ

Σχολιάστε