Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Yπογράφηκε η πρώτη Επιχειρησιακή ΣΣΕ στη Vodafone

leave a comment »

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590 – Φαξ: +30 210 6702 580 – Ε-mail: info@pasevodafone.gr
Αρ. Πρωτ.: 14/2010

Αθήνα, 21 Μαΐου 2010
Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η πρώτη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) για τους εργαζόμενους της Vodafone είναι πλέον πραγματικότητα.

Έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες, οι οποίες περιελάμβαναν και την υπεράσπιση στη δικαστική αίθουσα της αντιπροσωπευτικότητας του Σωματείου μας και της αρμοδιότητάς του να διαπραγματεύεται συλλογικές συμβάσεις, υπογράφηκε και επικυρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η πρώτη στην ιστορία της Vodafone ΕΣΣΕ.

Η σύμβαση αυτή κατοχυρώνει και βελτιώνει τους όρους αμοιβής και τις συνθήκες εργασίας που προβλέπονται από την υπάρχουσα νομοθεσία και τις συλλογικές ή κλαδικές συμβάσεις, χωρίς να θίγει ευνοϊκότερους όρους που αυτές πιθανόν καθορίζουν, οι οποίοι εξακολουθούν να ισχύουν. Προβλέπει μισθολογικές κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται οι εργαζόμενοι με βάση το αντικείμενο εργασίας, τα τυπικά προσόντα και τη Διεύθυνση στην οποία υπάγονται. Αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στο ίδιο ή συναφές αντικείμενο σε οποιονδήποτε εργοδότη, κατοχυρώνονται βασικοί μισθοί και επιδόματα σπουδών (ΤΕΙ, ΑΕΙ, μεταπτυχιακού, master, διδακτορικού), οικογενειακής κατάστασης (γάμου, τέκνων), ειδικών καθηκόντων (διαχειριστικών λαθών, ισολογισμού, παράστασης δικαστηρίου, εναεριτών), και για τους εργαζόμενους στην Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση επιδόματα ξένης γλώσσας και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Τέλος, ρυθμίζονται μια σειρά από άλλα εργασιακά θέματα όπως εκτός έδρας αμοιβές, διαλείμματα, βάρδιες, ρεπό, αργίες, όροι ασφαλείας και υγείας των εργαζομένων, κλπ.

Η περίοδος ισχύος της είναι ένα έτος, αναδρομικά από την 1η Απριλίου 2010 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2011, και καλύπτει όλους τους συναδέλφους, όλων των ειδικοτήτων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας που κατέχουν θέσεις μέχρι και του επιπέδου «επιβλέπων» (team leader), ανεξαρτήτως του βαθμού τους (grade).

Για την ενημέρωσή σας, το πλήρες κείμενο της σύμβασης έχει αναρτηθεί στο site του Σωματείου μας (www.pasevodafone.gr). Με νέα ανακοίνωση του Σωματείου μας θα δοθούν λεπτομερείς οδηγίες, ώστε κάθε συνάδελφος να ενημερωθεί για το τί ακριβώς δικαιούται καθώς και για τυχόν δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να προσκομίσει. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες εκπροσώπων του Σωματείου μας σε όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις της εταιρίας, προκειμένου να δοθούν επεξηγήσεις και να απαντήσουμε στα τυχόν ερωτήματα των συναδέλφων.

Αν και σε αρκετά σημεία αυτή η ΕΣΣΕ δεν είναι όσο καλή θα επιθυμούσαμε, είναι σε κάθε περίπτωση μια βάση η οποία, μέσα στο ρευστό περιβάλλον των εργασιακών σχέσεων που τείνει να διαμορφωθεί γύρω μας, μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα. Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή της, αλλά και η διασφάλιση των γενικότερων όρων εργασίας στη Vodafone (θέσεις εργασίας, εργασιακό κλίμα, κλπ.) είναι στο χέρι μας και περνά μέσα από τη συσπείρωση των συναδέλφων στο Επιχειρησιακό Σωματείο.

Είναι τώρα περισσότερο απαραίτητο από ποτέ να συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις διαδικασίες του Σωματείου ώστε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε όλους τους όρους εργασίας μέσα στην εταιρεία, για το προσωπικό αλλά και το κοινό μας όφελος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE
Επικοινωνία: info@pasevodafone.gr http://www.pasevodafone.gr

Written by antiracistes

27 Μαΐου, 2010 στις 8:40 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: