Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

leave a comment »

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 5

                                                                                                               06  Σεπτεμβρίου  2010

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Διοίκηση παρουσίασε την νέα οργανωτική δομή της Τράπεζας και ανακοίνωσε την νέα επιδοματική πολιτική της για τις θέσεις ευθύνης των λειτουργών. Η πρώτη ανάγνωση των σχετικών εγκυκλίων προβλημάτισε το σύνολο των συναδέλφων εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του επιδόματος θέσης για τις μελλοντικές τοποθετήσεις και του παγώματος (μέσω της καταβολής του υπολοίπου ως προσωπική διαφορά) για τις ήδη υπάρχουσες. Δυστυχώς όμως, μετά από προσεκτικότερη ανάλυση ακολούθησαν ακόμα σοβαρότερες ανησυχίες:

  • Θα ενταθούν οι πιέσεις υπό την απειλή της μετακίνησης σε κατάστημα / διεύθυνση μικρότερης βαρύτητας;
  • Θα «ισχυροποιήσει» το νέο οργανωτικό πλαίσιο τους Περιφερειακούς Διευθυντές; Θα είναι το «βούτυρο στο ψωμί» οποιουδήποτε έχει τη διάθεση να ευνοήσει κάποιους καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας;
  • Θα αποτελέσει αυτό το οργανωτικό πλαίσιο έναν νέο μοχλό ανάπτυξης για την Τράπεζα ή το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να μετατρέψει τον ανταγωνισμό σε εσωτερικό;

 

Είναι μικρό το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει, αλλά οι απαντήσεις που δίνονται καθημερινά στα παραπάνω ερωτήματα είναι αποκαρδιωτικές! Αυτό που συμβαίνει σε μία ειδικά Περιφερειακή Διεύθυνση δεν έχει προηγούμενο. Γλέντι τρικούβερτο έχει στηθεί και τελειωμό δεν έχει. Δεν έχει καμία σημασία για αυτούς το να είναι κάποιος ικανός ή όχι, αρκεί να είναι φίλος…..

Τελευταία προειδοποίηση: Καλούμε τους συγκεκριμένους κυρίους και κυρίες να αλλάξουν τακτική πριν επανέλθουμε με συγκεκριμένα στοιχεία!!!

Η Διοίκηση πρέπει άμεσα να ξεκινήσει την ένταξη των νέων συναδέλφων στον Οργανισμό. Ας σταματήσει τον εμπαιγμό και ας υλοποιήσει επιτέλους τις δεσμεύσεις της! Ας σεβαστεί τελικά την αξιοπιστία της αφού αποδεδειγμένα αδιαφορεί τόσο για την υποχρέωση τήρησης του Οργανισμού όσο και για τα δικαιώματα των νέων συναδέλφων.

Οι άτακτες αποχωρήσεις μεγάλου αριθμού συναδέλφων έχουν αποσυντονίσει τη λειτουργία κυρίως του Δικτύου Καταστημάτων. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει το Δίκτυο με τόσο προσωπικό. Οι μετακινήσεις των 29 ημερών δεν είναι λύση, είναι ακόμα ένα πρόβλημα! Πρέπει η Τράπεζα να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις για να καλύψει τα κενά. Πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των επιτυχόντων του Διαγωνισμού καθώς και των τέκνων θανόντων και πολυτέκνων συναδέλφων μας!

Είναι αδικαιολόγητη τόσο μεγάλη καθυστέρηση στις προαγωγές. Είμαστε στα πρόθυρα του 2011 και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι Προαγωγές του 2007!!!!!! Γιατί ακόμα δεν έχουν προχωρήσει τα Παράπονα του 2007; Πρέπει να επιταχύνει η Τράπεζα τους ρυθμούς της και επιτέλους πρέπει να δώσει μία σαφή και υπεύθυνη απάντηση για τους Μεγαλόβαθμους. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με επιχείρημα την εφαρμογή του μνημονίου, οι εργαζόμενοι αποτελούμε τον τελευταίο καιρό τον στόχο μιας ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματά μας. Μετά την κατεδάφιση του ασφαλιστικού, σειρά παίρνουν οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Το πρόσχημα της δημιουργίας συνθηκών ανταγωνιστικότητας στην ελληνική οικονομία, δεν είναι βεβαίως αυτονόητο και αυταπόδεικτο, όπως υποστηρίζουν, αλλά είναι εντελώς παράλογο.

Οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις διασφαλίζουν θεμελιώδη δικαιώματα (μισθολογικά, επιδοματικά, ωράριο εργασίας, άδειες, όροι εργασίας) και ουσιαστικά διαμορφώνουν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Η κατάργησή τους και η αντικατάστασή τους από επιμέρους επιχειρησιακές συμβάσεις, θα αφαιρέσει αυτόν τον «κοινό παρονομαστή», θα απαλλάξει τον κάθε εργοδότη από τις ελάχιστες υποχρεώσεις του και θα του δώσει τη δυνατότητα να ασκήσει αθέμιτο ανταγωνισμό.

Παράλληλα, νομοθετικά επιχειρείται η κατάργηση της Διαιτησίας με διάφορες ακατανόητες προφάσεις. Πρακτικές όπως αυτές, ισχυροποιούν τη θέση των εργοδοτών, μειώνουν την διαπραγματευτική δυνατότητα των εργαζομένων και ευνοούν τις αμοιβές-μπόνους μέσω ατομικής στοχοθεσίας.

Μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους και απορρίπτονται κατηγορηματικά.

Οι θέσεις της ΔΑΚΕ ήταν είναι και θα είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ

ü         Όχι στις αυθαίρετες απολύσεις

ü         Ναι στην τήρηση των διαδικασιών

ü         Όχι στους ατομικούς στόχους

ü         Ναι στην τήρηση του οργανισμού και στην ένταξη όλων των νέων συναδέλφων

ü         Ένταξη των συναδέλφων που εργάζονται στην Τράπεζα με σχέση δανεισμού

Η  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

 

ΧΑΛΚΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΡΕΛΙΩΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΑΒΑΛΟΥ ΝΑΝΣΥ

ΔΡΙΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΦΑΦΟΥΛΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Written by antiracistes

7 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 5:34 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: