Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Στους δρόμους για τις συμβάσεις

leave a comment »

Στην πλατεία Κλαυθμώνος η συγκέντρωση των συνδικάτων που ζητούν τη διαφύλαξη των συλλογικών συμβάσεων και των θέσεων εργασίας. Στη 1.30 στην Ομόνοια το «ραντεβού» του ΠΑΜΕ

Με κεντρικό τους σύνθημα τη διαφύλαξη του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας δίνουν ραντεβού σήμερα στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η τρίωρη στάση εργασίας που είχαν κηρύξει τα συνδικάτα 12.00-15.00 για τα μέτρα του προϋπολογισμού του 2011 λαμβάνει διαφορετική διάσταση υπό το βάρος των νέων ρυθμίσεων του αναθεωρημένου μνημονίου. «Τα Συνδικάτα λένε όχι στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, στην εκθεμελίωση των εργασιακών σχέσεων, στην έκρηξη της ανεργίας. Λέμε όχι στη συρρίκνωση του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων, λέμε όχι σε εκείνους που με πρόσχημα την κρίση προσθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη στρατιά των ανέργων», τονίζει η ΓΣΕΕ, η οποία προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της. Στις σημερινές κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν η ΟΤΟΕ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και όλες οι ΔΕΚΟ, ενώ στις 15 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

«Κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα είναι η κατάργηση της δυνατότητας του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει τις συλλογικές συμβάσεις και στους μη συνδικαλισμένους εργαζόμενους και εργοδότες, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε γενική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι που δεν είναι μέλη συνδικάτων θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να εργάζονται με ατομικές συμβάσεις και χαμηλότερους μισθούς. Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη απαίτηση της τρόικας σαν «θρυαλλίδα που μπορεί να τινάξει στον αέρα όλο το σύστημα των συλλογικών συμβάσεων».

Το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα στις 13.30 στην Ομόνοια τους εργαζόμενους του Δημοσίου και των πρώην ΔΕΚΟ με στόχο την πραγματοποίηση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ βρίσκονται η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη διαφύλαξη του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και την ενίσχυση του εισοδήματος χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και η προστασία των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια).

Συγκοινωνίες
Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις στην Αθήνα λόγω της κινητοποίησης

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν σήμερα οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην παναττική στάση εργασίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητώντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και να μη θιγούν οι συλλογικές συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ οι τεχνικοί της ΕΘΕΛ θα κάνουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 και όλοι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν για τις 15.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν από τις 12.00 μ. έως τις 16.00 και οι συρμοί του Μετρό, του ηλεκτρικού, του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, του Τραμ και του ΟΣΕ. Από τις 12.00 με 15.00 δεν θα κινηθούν και τα τρόλεϊ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ
από το ΕΘΝΟΣ

Written by antiracistes

25 Νοεμβρίου, 2010 στις 8:07 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: