Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΕΣΑΚ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9. ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ

leave a comment »

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Οι εντολές των τραπεζιτών υλοποιούνται με τη μορφή κατ΄ επείγοντος από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, καθώς οι επικείμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις τραπεζών δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Η μείωση του κόστους, ώστε να εξυπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία τους έχει ήδη ξεκινήσει :
 Αγροτική, μείωση μισθών κατά 10%, κλείσιμο καταστημάτων, πώληση θυγατρικών
 Γενική, κλείσιμο καταστημάτων, βίαιες μεταθέσεις, απολύσεις σε θυγατρικές
 Πειραιώς, τριετής άδεια με το 40% – 50% των αποδοχών
 Citibank, κλείσιμο 31 καταστημάτων και 200 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Η επίθεση έρχεται σε συνέχεια αυτής που είχε εξαπολυθεί από το Μάρτιο στο δημόσιο τομέα. Τότε που ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ σε καθησύχαζαν πως τα μέτρα δεν θα σε αγγίξουν. Δεν το έκαναν από άγνοια ή από λάθος. Συνειδητά σε «βόλευαν στον καναπέ σου» για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της C.A. Και τώρα προ-βάλλονται ως σωτήρες και σου ζητάνε να τους εμπιστευτείς. Είναι οι ίδιες παρατά-ξεις που στην ΟΤΟΕ «μάχονται» δήθεν για τον κλάδο και μετά η καθεμιά ξεχωριστά με τον τραπεζίτη τους παζαρεύουν πόσα θα μας πάρουν. Έρχεται από παλιά αυτή η τακτική, να βάζουν φωτιά στο δάσος και μετά να σε καλούν να προστατεύσεις το δεντράκι μας. Το έκαναν με το ασφαλιστικό (2002), με τις εργασιακές σχέσεις (1998), με τις ιδιωτικοποιήσεις (2006).
Είναι οι ίδιοι που όταν το ΠΑΜΕ μπλόκαρε το διάλογο – λαιμητόμο μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ, τα «συνεταιράκια» συναντήθηκαν στα μουλωχτά για να παζαρέψουν πόσο θα κόψουν τους μισθούς μας
Πρέπει να δώσεις κι άλλη απάντηση σε εργοδοσία και κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό. Είναι δρόμος δύσκολος με μακρόχρονο αγώνα, όμως μην υποχωρήσεις στη λογική του μικρότερου κακού που πλασάρουν, στο τέλος θα τα χάσουμε όλα, η επίθεση δεν θα σταματήσει εδώ. Η «ατομική λύση» δεν θα τους εμποδίσει σε τίποτα να κατακρεουργήσουν την Υγεία, την Παιδεία, την Σύνταξη, το μέλλον των Παιδιών μας, την ίδια μας της Ζωή.
Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος να ακολουθούμε το δικό μας δρόμο. Το δρόμο της αντίστασης, της οργάνωσης της πάλης. Παίρνουμε στα χέρια μας τις εξελίξεις, κάνουμε συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και υλοποιούμε εμείς τις αποφάσεις μας, ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα κρατήσουν την προνομιακή, υποταγμένη σχέση τους με τους τραπεζίτες.
Απαντάμε στο «μαύρο μέτωπο» εργοδοτών, κυβέρνησης, εργατικής αριστοκρατίας, με αντίσταση, αντεπίθεση και οργάνωση, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας να παίρνουμε εμείς και μόνο εμείς τον πλούτο που παράγουμε.

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας. Εγκαταλείψαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε. Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα…
Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΙ!!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Καμιά εμπιστοσύνη στα λεγόμενά τους. Όταν η ΕΣΑΚ, από το Νοέμβρη του 2009 (ανακ. 111) σε ενημέρωνε για το τι μας περιμένει από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (και η διοίκηση μας έκοβε το Lotus), οι ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ έδιναν οδηγίες για καλό management στους Γάλλους.
Η τελευταία επιστολή της διοίκησης επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη θέση μας πως οι Γάλλοι δεν είχαν εξαρχής καμιά καλή πρόθεση. Πως στόχος τους είναι να εναρμονιστούν με τις ανατροπές που γίνονται σε μισθούς και σε εργασιακά δικαιώματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Και αφού απέτυχαν να διαλύσουν τον Οργανισμό με «διάλογο», με «εργασιακή ειρήνη», τώρα θα προσπαθήσουν να το κάνουν «δια πυρός και σιδήρου».
Η αντίδρασή της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. του ΣΕΕΤ μετά την αποστομωτική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να θάψουν, παρέα με την C.A., κάθε φωνή που κοντράρει τους σχεδιασμούς τους.

Written by antiracistes

17 Δεκεμβρίου, 2010 στις 12:39 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: