Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

leave a comment »

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ
ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ & ΓΡΑΒΙΑΣ Τ.Κ 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ: 210 419 3181 FAX: 210 419 3141 E-mail: Papastratos.Union@pmintl.com
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΣΗΣ 4459 / 77

Ασπρόπυργος 21-01-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα διασπαστικά και παραπλανητικά μονοπάτια ακολουθεί για άλλη μια φορά, προκειμένου να υπερασπιστεί τον αδιέξοδο δρόμο της κομματικής περιχαράκωσης το ΠΑΜΕ με δελτίο τύπου.
Για άλλη μια φορά από το 2005 ο κομματικός-συνδικαλιστικός χώρος που θεωρεί ως αντίπαλο του τον ΣΥΡΙΖΑ και την Α.Π. συκοφαντεί και λασπολογεί ενάντια μελών του Προεδρείου που από θέση πρώτης ευθύνης τα τελευταία 7 χρόνια έχουν την εντολή και την στήριξη των εργαζομένων της ΠΑΒΕΣ για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Τα ίδια μας είχαν πει και για τις προηγούμενες ΕΣΣΕ, την ίδια κασέτα παίζουν και τώρα στην ΕΣΣΕ που υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες μετά από την έγκριση που έδωσαν οι εργαζόμενοι με μυστική ψηφοφορία.
Στην ΕΣΣΕ που ισχύει για τα επόμενα τρία χρόνια διασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως 14,72 μισθοί, 5μερο-8ωρο-40ωρο-Δευτερα έως Παρασκευή, 35% νυκτερινό επίδομα, επιδότηση εστιατορίου (60€ μηνιαίως), ο νεοπροσλαμβανόμενος ανειδίκευτος εργάτης που μπαίνει για πρώτη φορά στην εργασία ο κατώτερος μηνιαίως μισθός του είναι 1075€, παιδικός σταθμός, κατασκήνωση για τα παιδιά των εργαζομένων, αποταμιευτικό πρόγραμμα για όλους τους εργαζόμενους επιδοτούμενο από την Εταιρία στο 100% του ποσού που συνεισφέρει ο εργαζόμενος, ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα αναβαθμισμένο από το προηγούμενο που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους με μικρή οικονομική συμμετοχή από πλευράς εργαζομένων (8€ για τον εργαζόμενο και μέχρι 10€ για όλα τα μέλη της οικογένειας).
Όσο αφορά τις ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες για κατάργηση και περικοπές επιδομάτων αυτό είναι στη σφαίρα της φαντασίας τους. Επιτύχαμε να ενσωματωθούν στις μικτές αποδοχές κάθε εργαζομένου τα υπόλοιπα επιδόματα που δεν αναγράφονται στην νέα ΕΣΣΕ. Όσο αφορά τις αυξήσεις ας μας πουν το 2010 σε ποιο εργασιακό χώρο που ελέγχεται από τις “ταξικές δυνάμεις” πήραν αύξηση 5% όπως πήραν οι εργαζόμενοι της ΠΑΒΕΣ. Οι αυξήσεις στην ΕΣΣΕ που ισχύει θα συζητούνται στο τέλος κάθε χρόνου. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν ψήφησε κανένα μέλος του Δ Σ κατά της ΕΣΣΕ.
Το μεγάλο στοίχημα είναι, τι κάνουμε καθημερινά για να συμβάλλουμε στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, τι κάνουμε όλοι για την ενότητα της δράσης όλων των εργαζομένων ώστε να ξεδιπλωθεί ένα μεγάλο αγωνιστικό κοινωνικό μέτωπο ικανό να αντιπαρατεθεί στην πιο σκληρή και βάρβαρη επέλαση που έχουμε ποτέ δεχτεί, εκεί θα κριθούμε όλοι, με έργα και όχι με λόγια και μάλιστα ψευδή και ανυπόστατα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. Αλεβιζόπουλος Μ. Χρυσανθακόπουλος

Written by antiracistes

21 Ιανουαρίου, 2011 στις 8:24 μμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: