Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

OTOE: ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

leave a comment »

Δελτίο Τύπου της ΟΤΟΕ .

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

Απάντηση στην πολιτική της Κυβέρνησης και των Τραπεζιτών, αποφάσισε να δώσει η ΟΤΟΕ στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Η απάντηση αυτή κινείται στα πλαίσια της αγωνιστικής αντίδρασης του κλάδου απέναντι στις παρελκυστικές κινήσεις των τραπεζιτών οι οποίοι με την ανοχή ή την παρότρυνση της Κυβέρνησης, αρνούνται να υπογράψουν Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων ενώ συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.
Σήμερα που η πολιτική της κυβέρνησης, καθ’ υπαγόρευσιν της Τρόικας, ξεθεμελιώνει τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις δεκαετιών, η ΟΤΟΕ θεωρεί χρέος της να αποκαλύψει στην ελληνική κοινωνία, ότι, στόχος τους είναι να στερήσουν από τους εργαζόμενους στις Τράπεζες την υπεράσπιση – μέσω της Κλαδικής Σ.Σ.Ε. – του θεμελιώδους δικαιώματος της Εργασίας.
Ακόμα η ΟΤΟΕ θεωρεί χρέος της να σταθεί αλληλέγγυα στους δίκαιους αγώνες άλλων κλάδων της οικονομίας καθώς και στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και των νοικοκυριών, θεωρώντας ότι η αντιμετώπιση της κρίσης και η οικονομική της διαχείριση σε πολιτικό επίπεδο, δεν μπορεί να γίνεται με όρους διαμόρφωσης συνθηκών κερδοσκοπίας για τους Τραπεζίτες, τα Golden Boys, τους Δανειστές, τις αγορές και το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αλλά με όρους αντιμετώπισης των κοινωνικών αναγκών και δημιουργίας προϋποθέσεων οικονομικής ανάπτυξης, σε μια πολιτεία δικαιοσύνης ισοτιμίας και ασφάλειας για όλους.
Στα πλαίσια αυτά, η ΟΤΟΕ θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες:

 Δημοσιοποίησης θέσεων και προτάσεων που θα αφορούν στη λειτουργία των Τραπεζών σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας, της πραγματικής οικονομίας και των νοικοκυριών.

 Σύνδεσης των διεκδικήσεων του κλάδου – με κορυφαίο θέμα την αποτροπή των απολύσεων – με τα αιτήματα και τις θέσεις και άλλων εργαζομένων που πλήττονται από την πολιτική της Κυβέρνησης, δίνοντας μια ευρύτερη κοινωνική διάσταση στις διεκδικήσεις της.

 Αποκάλυψης του κόστους λειτουργίας των Τραπεζών, που έχει μειωθεί δραματικά τα δύο τελευταία χρόνια, σε βάρος των εργαζομένων


 Αξιοποίησης μέσων και δυνατοτήτων, απευθείας ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τις θέσεις της ΟΤΟΕ αναφορικά με το ρόλο των Τραπεζών και την τακτική που ακολουθούν στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, παρά την ιδιαίτερη φροντίδα της Κυβέρνησης γι’ αυτές, με εγγυήσεις και άλλες ευεργετικές πολιτικές.

 Ενημέρωσης των τραπεζοϋπαλλήλων με περιοδείες στην Αθήνα και την περιφέρεια, για την στάση Κυβέρνησης και Τραπεζιτών απέναντι στον κλάδο με έμφαση σε όσα προετοιμάζονται και αφορούν απολύσεις και περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων.

 Ενημέρωση των κατά τόπους επαγγελματικών φορέων για τις θέσεις της ΟΤΟΕ όσον αφορά στο ρόλο των Τραπεζών και ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με στόχο τη στήριξη της πραγματικής Οικονομίας.

Η ΟΤΟΕ με βάση τα παραπάνω, συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 23 Φεβρουαρίου ενώνοντας τη φωνή της και τις δυνάμεις της με τους άλλους εργαζόμενους της χώρας.

Καλεί την Κυβέρνηση και τις Τράπεζες να εγκαταλείψουν την αντικοινωνική πολιτική του Μνημονίου και της Τρόικας, να σταματήσουν να ενοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες και τις συνδικαλιστικές κατακτήσεις και να ανταποκριθούν σε έναν ειλικρινή διάλογο με κοινωνικά χαρακτηριστικά, με σεβασμό την δημοκρατική διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με στόχο την συμμαχία των πολιτών στα πλαίσια μιας νέας κοινωνικής προοπτικής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΤΟΕ

Written by antiracistes

26 Ιανουαρίου, 2011 στις 6:26 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: