Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΔΕΑ

leave a comment »

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ
[ΣΕΕ-ΔΑΑ]
Αριθ. Εγκρ. 7551/2010
Αριθ. Καταχ. 28426 Ειδ. 6030
e-mail: sindikato.see.daa@gmail.com

sindikato-see-daa.blogspot.com

08.03.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ολυμπιακή -η ιδιωτικοποιημένη εταιρεία, διάδοχος της δημόσιας ΟΑ – αποδεικνύεται πρωτοπόρος στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Τα επιχειρηματικά της σχέδια ξεκινούν πρώτα από την στυγνή εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Επέβαλε, από άποψη εργασιακών σχέσεων , τη κυριαρχία της αυθαιρεσίας, την αγνόηση της εργατικής νομοθεσίας, το νόμο του εργοδότη σε όσους αρνούνταν να σκύψουν το κεφάλι, χρησιμοποιώντας το προσωπικό σαν «υλικό μιας χρήσης» προχωρώντας καθημερινά σε μαζικές απολύσεις.

Έφτασε στο σημείο να απολύσει από την Olympic Handling, το ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, συναδ. ΠΑΠΑΔΕΑ AΙΚ. που άσκησε το αναφαίρετο συνταγματικό της δικαίωμα να συνδικαλίζεται και να ενδιαφέρεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της και των υπόλοιπων εργαζόμενων. Γιατί σαν ιδρυτικό μέλος πρωτοστατούσε στην συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζόμενων, που πίστευε και πιστεύει ότι η περηφάνια και η αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές. Αρχές που δεν είναι ανεκτές από την ιδωτικοποιημένη ΟΑ.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας, η εταιρεία εξακολουθεί να δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο, παραβιάζοντας συνεχώς την εργατική νομοθεσία, προβαίνοντας σε μαζικές απολύσεις και δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα σε όσους διαλέγουν την συνδικαλιστική τους οργάνωση. Να τους αποτρέψει από αυτό που την φοβίζει περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Η Ιδιωτικοποιημένη ΟΑ δεν χρειάσθηκε πολύ καιρό για να επιβεβαιώσει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα. Τα φιλελεύθερα ιδεολογήματα για την επιχειρηματικότητα και την αγορά, που θα επενδύσουν, θα αναπτύσσουν την οικονομία της χώρας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, δεν άντεξαν στην σκληρή πραγματικότητα.

Το εγχείρημα της ιδιωτικοποίησης, που εμφανίσθηκε σαν η «σωτήρια» λύση για την δημόσια Ολυμπιακή και το σταμάτημα της δήθεν αιμορραγίας του Ελληνικού λαού, κατέρρευσε μέσα σε λίγους μήνες. Η αποτυχία της «μεταπώλησης» της εταιρείας στην Aegean επέτεινε την κατάσταση. Απέδειξε ότι η MIG παρέλαβε μια εταιρεία με παγκόσμιο δίκτυο με την μεγαλύτερη ασφάλεια στην παγκόσμια αγορά, με τις καλύτερες προϋποθέσεις για ανάπτυξη και την συρρίκνωσε σε μια μικρή τοπική εταιρεία. Το κόστος των επιλογών της πρέπει να πληρώσουν τώρα οι εργαζόμενοι.

Η δυσφήμιση του δημόσιου τομέα, σαν σπάταλου, ρουσφετολογικού και αναποτελεσματικού, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το άλλοθι για την παράδοση των φιλέτων της δημόσιας περιουσίας για «ξεκοκάλισμα» από το μεγάλο κεφάλαιο.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γι΄αυτό που συμβαίνει στην ιδιωτικοποιημένη Ολυμπιακή. Η επιλογή της οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Αυτή έχει και την ευθύνη για την σωτηρία της εταιρείας και την προστασία των εργαζόμενων σ΄αυτή.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την αντίστασή τους. Να οργανωθούν στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. Με την ενότητα τους θα αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απολύσεις. Χωρίς την οργάνωση τους θα είναι έρμαια στις επιλογές της εταιρείας. ‘Ολοι μαζί μπορούμε να δείξουμε την δύναμη μας.

Όχι στη συνδικαλιστική δίωξη
Να προστατευθούν οι εργαζόμενοι
Να σταματήσουν οι απολύσεις

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Written by antiracistes

18 Μαρτίου, 2011 στις 5:27 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: