Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ: Παλεύοντας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και του μνημονίου με τις αλλεπάλληλες προς το χειρότερο αναθεωρήσεις του

leave a comment »

ΑΘΗΝΑ 31-03-2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία, όπου οι τράπεζες βρίσκονται στο κέντρο της δημοσιότητας και των εξελίξεων. Το νέο πακέτο ενίσχυσης μέσω κρατικών εγγυήσεων των 30 δις έρχεται να προστεθεί στις μέχρι σήμερα απλόχερες ενισχύσεις του τραπεζικού συστήματος, ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό στα 100 δις ευρώ.
Οι τράπεζες δεν φτάνει που αρνούνται να επωμιστούν τις ευθύνες, της μέχρι σήμερα, καταστρεπτικής λειτουργίας τους, αλλά απαιτούν επιτακτικά, να συνεχίσουν να κερδίζουν, σφετεριζόμενες τώρα και τις αμοιβές και τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων τους! Ήδη, έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειες για περιορισμό του λεγόμενου “μισθολογικού κόστους”, εφαρμόζοντας προγράμματα τύπου “Sabbatical”, περικόπτοντας εξωσυμβατικές αμοιβές, επιχειρώντας ευθεία επίθεση ακόμη και στις θεσμικά κατοχυρωμένες απολαβές μας. Τη μείωση κατά 10% των βασικών μισθών και των επιδομάτων των εργαζομένων στη Geniki Bank, ζήτησε επισήμως η διοίκηση της Τράπεζας, μέσω της σύναψης ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας. Η άρνηση του Δ.Σ. του οικείου συλλόγου και η παρέμβαση του προεδρείου της ΟΤΟΕ πάγωσαν τη διαδικασία, χωρίς όμως να έχει φύγει από το τραπέζι το θέμα.
Σ΄αυτή τη συγκυρία οι Τράπεζες επανέρχονται στις διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ, με αντικείμενο την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων, διαπραγματεύσεις οι οποίες είχαν διακοπεί πριν το τέλος του προηγούμενου χρόνου με ευθύνη των Τραπεζών. Η συνάντηση ΟΤΟΕ-Τραπεζών θα γίνει την Παρασκευή 1 Απριλίου. Tο Αυτόνομο Δίκτυο εκφράζει την ανησυχία του για τον τρόπο που οι Τράπεζες θα συνεχίσουν να πιέζουν, για ζητήματα που είχαν θέσει και σε προηγούμενες συναντήσεις.
Από τη μεριά των Τραπεζοϋπαλλήλων δεν χωρά ούτε ολιγωρία, ούτε ηττοπάθεια, ούτε και επανάπαυση, λογικές και πρακτικές που υιοθετεί η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ. Τούτη την κρίσιμη ώρα, πρέπει οι ίδιοι να μπουν μπροστά. Να αντιληφθούν ότι τίποτα δεν είναι εκ των προτέρων χαμένο, αν δεν διεκδικηθεί πρώτα. Να αναλάβουν πρωτοβουλίες οργάνωσης, ως σύλλογοι, ως συλλογικότητες, ως απλοί εργαζόμενοι, στην κατεύθυνση της επαναφοράς της ΟΤΟΕ σε μια διεκδικητική στρατηγική αντίστασης.
Το Αυτόνομο Δίκτυο θα δώσει όλες τις δυνάμεις του σε μια τέτοια προσπάθεια, με στόχο τη συσπείρωση της πλειοψηφίας των τραπεζοϋπαλλήλων σε έναν αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους. Παλεύοντας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και του μνημονίου με τις αλλεπάλληλες προς το χειρότερο αναθεωρήσεις του .
Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος Αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης και των τραπεζιτών.

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ

Written by antiracistes

31 Μαρτίου, 2011 στις 12:15 μμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: