Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

OTOE: Η ΕΛΛΑΔΑ… ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

leave a comment »

Αθήνα, 24 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΛΛΑΔΑ… ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
& ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του μνημονίου που επέβαλαν στην Ελληνική Κυβέρνηση η Τρόικα και οι διεθνείς κερδοσκόποι, αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο στην χθεσινή κυβερνητική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και άλλων σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, αποκαλύπτει την αμηχανία και ταυτόχρονα την αδυναμία της Κυβέρνησης να υπερασπίσει στοιχειωδώς βασικούς τομείς της οικονομίας απέναντι στις απαιτήσεις της Τρόικας.

Η οικονομική κρίση και οι πιέσεις των αγορών και της Τρόικας, απαιτούν πρωτοβουλίες με πραγματικό αναπτυξιακό περιεχόμενο και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την πώληση των πάντων και την ολοκληρωτική αποχώρηση του κράτους από κερδοφόρους τομείς του δημοσίου με αναπτυξιακή προοπτική.

Δεν υπάρχει καμία σοβαρή χώρα του κόσμου που το κράτος αποσύρθηκε άρον – άρον από κάθε λογής οικονομική δραστηριότητα. Λιγότερο και αποτελεσματικό κράτος, δεν σημαίνει καθόλου κράτος στους βασικούς τομείς της Οικονομίας.

Η ΟΤΟΕ εκπροσωπεί στο μεγαλύτερό της κομμάτι εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Εργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια στον πιο ανταγωνιστικό και απελευθερωμένο κλάδο της οικονομίας χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της ελληνικής οικονομίας.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η οποία, σε κάθε περίπτωση, δεν στηρίζεται σε οικονομικά και αναπτυξιακά κριτήρια, αλλά εξυπηρετεί ευκαιριακές σκοπιμότητες

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που αποτελεί μια ισχυρή ελληνική Τράπεζα λαϊκής βάσης και θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός Δημόσιου πυλώνα Τραπεζών (που μέχρι πρόσφατα ήταν κεντρική κυβερνητική πολιτική) προκειμένου να συμβάλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή πορεία της Οικονομίας για το ξεπέρασμα της κρίσης, θυσιάζεται στο βωμό του εκβιαστικού διλήμματος που θέτει η Τρόικα και υποκύπτει η ελληνική Κυβέρνηση: «Ή θα πουλήσετε ή θα χρεοκοπήσετε!».

Η αποκάλυψη των τραγικών διαστάσεων αυτής της πολιτικής που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα αντί να οδηγήσει την Κυβέρνηση – όπως θα περίμενε κανείς – σε σκέψεις αναθεώρησης και διορθωτικών κινήσεων με κοινωνικό περιεχόμενο και με πραγματικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες χωρίς εκποίηση της κρατικής περιουσίας, νέους φόρους και μειώσεις εισοδημάτων, την οδηγεί – όπως φαίνεται από την ανακοίνωση των μέτρων – σε νέες συνταγές που δεν αντιμετωπίζουν την κρίση αλλά οδηγούν στα ίδια τραγικά αδιέξοδα..

Η απάντηση της ΟΤΟΕ απέναντι σε αυτή την πολιτική θα είναι μαζική, αποφασιστική και ουσιαστική γιατί θα στηρίζεται σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται και οδηγούνται στο περιθώριο και την απομόνωση.

Αύριο στις 2.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Ε.Γ. της ΟΤΟΕ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της Κυβέρνησης και την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προκειμένου να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες αγωνιστικής δράσης με μαζικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα τραπεζικό σύστημα στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, που θα υπερασπίζει και θα αξιοποιεί σε όφελος της χώρας τις λαϊκές αποταμιεύσεις.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΤΟΕ

Written by antiracistes

25 Μαΐου, 2011 στις 5:42 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: