Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ : «Ζεσταίνεται» και deal Vodafone – Wind

with one comment

ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ : «Ζεσταίνεται» και deal Vodafone – Wind
Μετά τις ALPHA BANK και EUROBANK που ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους, προκαλώντας ευφορία στο Χρηματιστήριο, άλλες δύο μεγάλες εταιρίες, όχι από τον τραπεζικό χώρο, αλλά από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Πιθανή επιχειρηματική συνεργασία με τη Wind Hellas εξετάζει ο όμιλος Vodafone όπως αναφέρει η εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε ανακοίνωσή της.
«Ο όμιλος Vodafone επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Largo Limited και ότι διερευνά πιθανή επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της Wind Hellas» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
«Ωστόσο, τα δημοσιεύματα ότι ο όμιλος Vodafone βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Wind Hellas αντί μετρητών είναι ανακριβή» προσθέτει. Αναφέρει ακόμη πως «οι συζητήσεις είναι σε αρχικό στάδιο και δεν είναι βέβαιο αν θα επιτευχθεί συμφωνία».
Από την πλευρά της η WIND Ελλάς στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι μέτοχοι της βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Όμιλο Vodafone, που ενδέχεται ή όχι να οδηγήσουν σε έναν επιχειρηματικό συνδυασμό μεταξύ των εταιριών WIND Ελλάς και Vodafone Ελλάδος. Σε αυτό το χρονικό σημείο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το αν οι εν λόγω συζητήσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία. Περαιτέρω ενημέρωση θα γίνει εφόσον υπάρξει σαφές αποτέλεσμα των συζητήσεων.»

http://eapeaedo.blogspot.com/2011/08/deal-vodafone-wind.html

Written by antiracistes

30 Αυγούστου, 2011 στις 10:48 πμ

Αναρτήθηκε στις Αναδημοσιεύσεις

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

 1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ WIND

  Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  ΣΕ WIND & VODAFONE

  ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  1.9.2011

  ü Το Σωματείο μας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να υπερασπιστεί τις θέσεις εργασίας, που όλα δείχνουν ότι μπαίνουν πλέον μαζικά στο στόχαστρο από την ενδεχόμενη συγχώνευση WIND – VODAPHONE, αλλά ακόμα κι αν αυτή δεν ολοκληρωθεί.

  ü Επισημάναμε ότι η προσπάθειά μας θα είναι να προωθήσουμε τον κοινό αγώνα με το Σωματείο των συναδέλφων μας στη VODAFONE. Η ανεργία που κυνικά μας επιφυλάσσουν οι εργοδότες, θα μας οδηγήσει σε ανικανότητα ν’ ανταποκριθούμε στην κάλυψη των αναγκών για τροφή, ένδυση, στέγη για εμάς και τις οικογένειές μας – και θα χτυπήσει το ίδιο και τους συναδέλφους της VODAFONE.

  ü Παράλληλα αναμένουμε επίθεση στους μισθούς, στα ωράρια εργασίας και τις συνθήκες εργασίας που έχουν διεκδικήσει και πετύχει τα δύο σωματεία με τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις.

  ü Την κοινή επίθεση που δεχόμαστε, μόνο κοινά μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας.

  ü Μην αφήσουμε τις διοικήσεις των εταιριών να μας διχάσουν. Μην πιστέψουμε στο ψέμα που καλλιεργούν διοικήσεις και διευθυντές ότι οι ελπίδες μας για να έχουμε μέλλον και δουλειά εξαρτώνται από το πόσο ισχυρή θα είναι «η εταιρία μας», είτε αυτή είναι η WIND είτε η VODAFONE. Οι τακτικές τους είναι γνωστές, με αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις «τετελεσμένων», με περιοδείες και συναντήσεις με τους εργαζόμενους όπου τη μια απειλούν και την άλλη προσπαθούν να μας αποκοιμίσουν για να μην αγωνιστούμε.

  ü Να βάλουμε καλά στα μυαλά μας πως δεν πρέπει να θυσιάσουμε τις θέσεις εργασίας μας για κανένα λόγο και με κανέναν τρόπο. Οι ανάγκες μας να ζήσουμε ανθρώπινα είναι σημαντικότερες από τα κέρδη τους, από κάθε «επιχειρηματικό πλάνο» ή «απαίτηση της αγοράς». Με τη δική μας εργασία, ήδη έβγαλαν αμύθητα πλούτη όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο οι μέτοχοι των εταιριών όσο και οι διευθυντές – ενώ σ’ εμάς φορτώνουν απολύσεις, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων.

  ü Ζητάμε το αυτονόητο, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και δεν παρακαλάμε, το απαιτούμε, γιατί τις δικαιούμαστε και τις αξίζουμε χάρη στην εργασία μας. Απαιτούμε από τους μετόχους και τις διοικήσεις των δύο εταιριών να δεσμευτούν ρητά και έγγραφα για τις θέσεις εργασίας το συντομότερο.

  Η πρώτη κίνηση στην κατεύθυνση του κοινού αγώνα για την σωτηρία των θέσεων εργασίας μας θα ξεκινήσει με την αυριανή συνάντηση των Διοικητικών Συμβούλιων των Σωματείων WIND & VODAFONE.

  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (οδ. Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου) στις 6 μ.μ. και θα είναι ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους από τις δύο εταιρίες.

  Το ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND)

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
  (Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
  Τηλ.: +30 210 6702 590 – Φαξ: +30 210 6702 580 – Ε-mail: info@pasevodafone.gr
  Αρ. Πρωτ. 41/2011
  Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2011

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

  – Με τα σωματεία μας σε VODAFONE και WIND θα υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας

  Σύγκληση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

  Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 6:00μμ, Press Room Χαλανδρίου, ισόγειο Κ1

  Ακόμα δεν προλάβαμε να επιστρέψουμε από τις διακοπές μας (όσοι πήγαμε διακοπές, γιατί πολλοί συνάδελφοι λόγω του όγκου εργασίας δεν πήραμε καθόλου άδεια ή λείψαμε μόνο λίγες μέρες) και προσγειωθήκαμε ανώμαλα στην σκληρή πραγματικότητα της εργασιακής ανασφάλειας.
  Την Δευτέρα 29 Αυγούστου ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα στον Τύπο πως Vodafone και Wind βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για την μεταξύ τους συγχώνευση ή την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη, με απώλεια πάνω από 1.000 θέσεων εργασίας και στις δύο εταιρίες. Την επομένη οι Διοικήσεις των δύο εταιρειών σε ανακοινώσεις τους προς τους εργαζόμενους επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα, αποφεύγοντας επιμελώς να τοποθετηθούν για τις θέσεις εργασίας και προσπαθώντας να καθησυχάσουν με την διευκρίνιση ότι «οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό επίπεδο και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε κάποια συμφωνία».
  Οι μέτοχοι έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι, γιατί με το νέο επιχειρηματικό σχήμα θα μειωθούν τα έξοδα, θα εξασφαλίσουν περίπου το 50% της αγοράς, κι έτσι θα αυξηθούν τα περιθώρια κερδοφορίας. Τον λογαριασμό όμως για όλα αυτά θα κληθούν να τον πληρώσουν οι εργαζόμενοι και των δύο εταιρειών, γιατί όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση η συγχώνευση/εξαγορά θα φέρει μαζικές απολύσεις (πχ. η επικείμενη συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε 2.500 απολύσεις).
  Με 1,2 εκατομμύρια ανέργους, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα φτάσουν το 1,5 εκατ. (50% των μισθωτών) μέχρι το τέλος του έτους, η είδηση αυτή δικαιολογημένα προκαλεί έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους και των δύο εταιρειών. Γιατί κάθε συνάδελφος από τις δύο εταιρείες που θα χάσει την δουλειά του, απειλείται με μακροχρόνια ανεργία, δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου και φτώχεια.
  Όλοι οι συνάδελφοι, στη VODAFONE και την WIND, συσπειρωμένοι στα επιχειρησιακά μας Σωματεία, αλλά και με όλους τους εργαζόμενους, με την κοινή πάλη και τον συντονισμό μας, να δώσουμε τον αγώνα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ούτε με απόλυση ούτε με προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας:
  -> Έχει ανταποκριθεί ήδη θετικά σε κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου της WIND για συνάντηση των Διοικήσεων των δύο Σωματείων, ανοιχτή στη συμμετοχή κάθε συναδέλφου, αύριο Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για τον συντονισμό της δράσης μας.
  -> Έχει αποστείλει πρόσκληση σε συνάντηση προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, για την ενημέρωσή μας για τα σχέδια της Διοίκησης και την μεταφορά των αιτημάτων μας σχετικά με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
  -> Καλεί όλους τους συναδέλφους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ. στο Press Room Χαλανδρίου, ισόγειο Κ1, για να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για τις εξελίξεις και της επιπτώσεις της πιθανής συγχώνευσης/εξαγοράς, να συζητήσουμε αναλυτικά και να αποφασίσουμε τις δράσεις μας για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

  stef

  1 Σεπτεμβρίου, 2011 at 8:06 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: