Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Venizelo mascara: «Δεν πιστεύω στην είσπραξη φόρων μέσω ΔΕΗ, όμως το μέτρο είναι δίκαιο»!

leave a comment »

Θα μας «στεγνώσουν» οικονομικά αλλά θα μας τρελάνουν ομαδικώς. Ο λόγος για την κυβέρνηση και συγκεκριμένα για το -αρνητικό- πρόσωπο των ημερών Βαγγέλη Βενιζέλο.

Στη Βουλή λοιπόν, όπου επιχείρησε να… εξηγήσει (τα ανεξήγητα) για το χαράτσι στα ακίνητα, τόνισε ότι το μετρό είναι δίκαιο (!) και άμεσο, έστω και αν όπως είπε, ο ίδιος δεν πιστεύει (sic) ούτε στο 23% της εστίασης, ούτε στην είσπραξη φόρων μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Όμως πρόσθεσε ότι «στη φάση που είναι ο τόπος πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα, να κάνουμε την υπέρβαση, χρειάζεται ένα «ντου», να βγάλουμε το κεφάλι μας και να αναπνεύσουμε.

Έπρεπε να βρεθεί ένα μέτρο μεγάλο, δίκαιο, άμεσο, αναλογικό, και με την μικρότερη δυνατή υφεσιακή επιβάρυνση. Η επιβάρυνση με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλαδος για την αξια της ακίνητης περιουσίας είναι 2 τοις χιλίοις ,είναι ένα ελάχιστο μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου για τα ακίνητα».

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ξεκαθάρισε επίσης τι θα ισχύσει για τις ειδικές ομάδες πληθυσμού.
«Πολύτεκνοι, ανάπηροι ή βαρυνόμενοι με ανάπηρο ή μακροχρόνια άνεργοι, θα πληρώσουν μόνο 0,50 ευρω όπου και αν μένουν εκτός από τα πολυτελή προάστια.Οι βεβαιώσεις για τις ειδικές ομάδες θα παίρνονται από τα ΚΕΠ και θα επισυνάπτονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.»

Τα ξενοδοχεία οπως ειπε ο υπουργός είναι λογικό να απαλλαγούν, αλλά η κυβέρνηση θα το επανεξετάσει εάν η Βουλή έχει διαφορετική άποψη.

Για τα Εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα, ο κ Βενιζέλος είπε οτι έχει γίνει κάποια παρεξήγηση. «Είπα ότι εξαιρούνται μονο τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς λόγους,δηλαδή ναοί και οι χώροι κατηχητικού.»
Με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργού το τέλος βαρύνει τον ιδιοκτήτη, οποιαδήποτε πρόβλεψη του ενοικιαστηρίου υποτάσσεται στο νόμο, ό,τι όρους και να έχει το μισθωτήριο, ισχύει ο νόμος.
Ο κ. Βενιζέλος όμως εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για τη στάση που κρατά απέναντι στην Κυβέρνηση.
«Αυτοί οι μήνες είναι μήνες υπερέντασης, κολασμένοι, και αν βγάζουμε τα μάτια μας με τα χέρια μας θα είμαστε τυφλοί και ακαθοδήγητοι, εάν κάποιος έχει άλλο ασφαλές σχέδιο για τον τόπο που δεν οδηγεί σε κατάρρευση και ευτελισμό εισοδημάτων, να έρθει να το πει.

Η στάση της ΝΔ δινει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει συνέπεια συνέχεια συναίνεση. Θα πρέπει όλοι να πέσουμε σε μια περίσκεψη ατομική και συλλογική .Αν πιστεύει ο κ. Σταϊκούρας και ο κ.Βρούτσης πως θα εκαναν καλύτερη διαπραγμάτευση από εμένα και ο Α. Σαμαράς καλύτερη διαπραγμάτευση από τον πρωθυπουργό να το πουν στο λαό να το αξιολογήσει. Θα πρέπει να ξαναγνωριστούμε όλοι σε αυτόν τον τόπο , να ξανασυστηθουμε να δούμε ο καθένας τη διαδρομή του για να μην μιλάμε αόριστα και απρόσωπα.»

Τέλος ο κ.Βενιζελος επέκρινε και τη στάση που κρατούν τα ΜΜΕ:

«Υπάρχουν αυτοκαταστροφικά φαινόμενα, στα ΜΜΕ τα οποία δεν περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τις θέσεις χώρας. Αναπαράγουν, διογκώνουν και εξάγουν φήμες κύκλων του εξωτερικού που δεν βλέπουν με καμία συμπάθεια τον αγώνα που κάνει ο λαός και η χώρα».

http://eapeaedo.blogspot.com/2011/09/blog-post_7559.html

Written by antiracistes

16 Σεπτεμβρίου, 2011 στις 7:18 πμ

Αναρτήθηκε στις Αναδημοσιεύσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: