Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ» – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

leave a comment »

ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ
στην υπηρεσια των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα
Τηλ επικ: Μαυρίδης Γιώργος 6977919463 Πουλής Δημήτρης 6972287446 Πολύζος Γιάννης 6977341313
e-mail :odοseypolidos@gmail.gr
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Συναδέλφισσες –οι:

Μετά την πρώτη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, με την Διοίκηση της Τράπεζας στις αρχές του καλοκαιριού και όσες ακολούθησαν μετά, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα, είχαν όλες την ίδια κατάληξη;
Ύστερα από την καταγγελία, όλων των επιχειρησιακών συμβάσεων από το 1994 έως και το 2009, από πλευράς Διοίκησης της Τράπεζας προτάθηκε στους εργαζόμενους ότι πρέπει να βάλουν πλάτη για άλλη μια φορά, γιατί προφανώς μέχρι σήμερα δε βάζουν (ρε μήπως δεν είμαστε Άτλαντες;).
Αυτή τη φορά η πρόταση τους είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους (δηλ. των μισθών μας) κατά 50 εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά εννοείται ότι θα πρέπει να τα πληρώσουν οι λεγόμενοι κωπηλάτες και όχι αυτοί που παίρνουν τους παχυλούς μισθούς των χιλιάδων ευρώ. Για του λόγου το αληθές η Ανακοίνωση του Συλλόγου Νο. 58/1-11-11 αναφέρει ανάγλυφα τις <> της Διοίκησης . Οπότε καταλαβαίνετε γιατί περικοπές μιλάνε, ο Τομεάρχης δεν θα παίρνει πάνω από 5.000!!!!! χιλιάδες ευρώ και ο Διευθυντής δεν θα παίρνει πάνω από 6.000!!!!! χιλιάδες ευρώ .
Ας μας πούνε οι κύριες και οι κύριοι της Διοίκησης που έκαναν αυτές τις προτάσεις, αν γνωρίζουν πόσα παίρνουν οι κωπηλάτες της πρώτης γραμμής της Τράπεζας ( το μόνιμο προσωπικό) αλλά και το υπόλοιπο ενοικιαζόμενο δουλεμπορικό προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αν ξέρουν ας μας απαντήσουν στο πιο απλό ερώτημα.
Το ερώτημα είναι: εάν αυτοί που εισηγούνται αυτές τις προτάσεις για μείωση μισθών ήταν στη δική μας θέση, θα μπορούσαν να ζήσουν με αυτά τα λεφτά που παίρνουμε εμείς οι έρμοι κωπηλάτες; και αν ναι, ας μας υποδείξουν τον τρόπο, γιατί όλοι μας να το πούμε πάρα πολύ απλά και λαϊκά ώστε να γίνει περισσότερο κατανοητό, έχουμε απλώσει τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά μας.
Λοιπόν για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι και από πλευράς Διοίκησης και από μεριάς Συλλόγου, οι μεν διοικούντες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί αυτοί έφεραν την Τράπεζα εδώ που είναι σήμερα και όχι οι κωπηλάτες που είναι όλη μέρα στο κουπί, για να παίρνουν αυτοί τους παχυλούς μισθούς τους, οι δε Συνδικαλιστικές Παρατάξεις ας αφήσουν τα κομματικά τους παιχνίδια με έκτακτες συνελεύσεις και κουραφέξαλα ,για να πάμε στο Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη 30/11/2001 και να πάρουμε συνδικαλιστικές αποφάσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα και όχι με τις ενέργειες τους να επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα.
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν λύσεις που μπορούμε να τις στηρίξουμε και να τις ακολουθήσουν οι συνάδελφοι μας, παλαιοί και νέοι .
Η ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να μην δεχθούν ούτε ένα λεπτό του ευρώ μείωση του μισθού τους ,να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες από όπου και αν προέρχονται και να διεκδικήσουμε αυτό που προσφέρουμε στην Τράπεζα και που μας ανήκει , ένα μισθό επιβίωσης καμάτου και όχι θανάτου, για μας, τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε και τουλάχιστον θα πρέπει να αμειβόμαστε ικανοποιητικά.
Ας πληρώσει τουλάχιστον για μια φορά και το Τραπεζικό Κεφάλαιο που τόσα χρόνια απομυζά τον πελάτη και τον εργαζόμενο .
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να διατηρήσουν και να διεκδικήσουν αυτό που τους αρμόζει και τους πρέπει και να μη συμβιβαστούν με όσα και με ότι θέλουν να τους περάσουν οι παρατάξεις που αντιπροσωπεύουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα .
Λέμε ένα μεγάλο όχι στην μείωση των μισθών μας , λέμε ένα μεγάλο όχι στα κόμματα που εκφράζουν αυτή την πολιτική , ΠΑΣΟΚ – ΝΔ-ΛΑΟΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/12/2011
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: