Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Στη διοίκηση της Εμπορικής η Η ΕΑΣ και η ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ απαντούν: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

leave a comment »

Νέα κοινή ανακοίνωση ΕΑΣ-ΟΔΟΥ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ. Το κείμενο σε PDF εδώ.

Η ΕΑΣ και η ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ απαντούν: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Συνάδελφοι, ας μπούμε κατευθείαν στο θέμα…
Ο γενικός κανόνας που ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες (Διεθνές Δίκαιο) αναφέρει σαφώς ότι καμία συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να τροποποιηθεί μονομερώς, ή με νόμο !!! Τροποποιείται μόνο με την υπογραφή και των δύο συμβαλλόμενων μερών (εργοδότη-εργαζομένων).
Όσον αφορά δε στη δική μας περίπτωση, της μονομερούς καταγγελίας των Επιχειρησιακών Σ.Σ.Ε. από την Εργοδοσία, η από 2/11/2011 Εγκύκλιος 9 της ΓΣΕΕ, αφού ξεκαθαρίζει ότι οι κανονιστικοί όροι των ΣΣΕ έχουν άμεση και αναγκαστική ισχύ για ένα εξάμηνο (σ.σ. εδάφιο Β’ παρ. 4), συνεχίζει:

«Μετά την παρέλευση του εξαμήνου, οι όροι εργασίας που περιέχουν οι ΣΣΕ αποτελούν όρους της ατομικής εργασίας του εργαζόμενου που καλυπτόταν από αυτές («μετενέργεια»), με συνέπεια οποιαδήποτε μονομερής τροποποίησή τους από τον εργοδότη επί το δυσμενέστερο συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή. Σε περίπτωση δε που ο εργοδότης προσλάβει νέο προσωπικό, μπορεί μεν να μην δεσμεύεται άμεσα και αναγκαστικά από ΣΣΕ, δεσμεύεται όμως από την αρχή της ίσης μεταχείρισης για την απασχόληση των νέων αυτών εργαζομένων με ίσους όρους αμοιβής, εργασίας και ασφάλισης σε σχέση με το υπόλοιπο προσωπικό..».
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι:
1. Οι αποδοχές μας δεν μπορούν να περικοπούν μονομερώς σε καμία περίπτωση. Το προηγούμενο της διοίκησης Προβόπουλου (με το «αρνί «και τη «γαλοπούλα»), όπου ως γνωστόν δικαιωθήκαμε πανηγυρικά στα δικαστήρια, μας φωνάζει από μακριά. Το ίδιο μπορεί να γίνει και τώρα αν το επιλέξουμε.. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ! Αυτά ισχύουν φυσικά και για τους συναδέλφους που τυπικά βρίσκονται εκτός Οργανισμού.
2. Αλλά και για τους νεοπροσλαμβανόμενους το καθεστώς είναι το ίδιο με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης. Έχουν δηλαδή και αυτοί τις ίδιες αποδοχές με εμάς αν και εφόσον φυσικά προσλαμβάνονται με την κλαδική και όχι με ατομική σύμβαση. (Εδώ δεν πρέπει να φοβόμαστε για αλλαγή του εργασιακού status της τράπεζας καθώς ο Οργανισμός (άρθρο 2.παρ.4) θέτει ρητά ότι ο αριθμός του προσωπικού που απασχολείται με ατομικές συμβάσεις δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2% του μόνιμου προσωπικού. Ας εφαρμοστεί.)
3. Οι όροι ατομικής εργασίας στους οποίους αναφέρεται η εγκύκλιος της ΓΣΕΕ δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση ατομική σύμβαση. Πολύ θα το ήθελαν κάποιοι αλλά δυστυχώς (γι αυτούς) δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτό που συμβαίνει ουσιαστικά με τους «ατομικούς όρους εργασίας» είναι ότι το επιχειρησιακό επίδομα, ή π.χ. το επίδομα δικτύου μπαίνει σε ένα κουτάκι στη μισθοδοσία, μετατρέπεται δηλαδή σε προσωπική διαφορά, όπως έχει γίνει ως τώρα με τα λειτουργικά διευθυντών, προϊσταμένων, τμηματαρχών. Απλά δηλαδή αλλάζουν όνομα οι αποδοχές αυτές και παγιοποιούνται δηλαδή δεν αναπροσαρμόζονται, ούτε προς τα πάνω…αλλά ούτε και προς τα κάτω. Πολύ δε περισσότερο, ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ. Τελεία και παύλα.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Όλοι εμείς που αγκομαχάμε καθημερινά στο γκισέ και στα γραφεία βρεθήκαμε το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι με ένα κλίμα φοβίας και ανασφάλειας. Τα ζήσαμε! Χοντροκομμένοι εκβιασμοί και ανύπαρκτα διλήμματα, πότε για «ενημέρωση» και πότε για εκφοβισμό, άρχισαν μεθοδικά να επεξεργάζονται από τα «επιτελεία» της Διοίκησης αλλά και των ηγεσιών της ΔΗΣΥΕ και της ΔΑΚΕ. Γελάστηκαν! Διότι μπορεί μεν τα κακά νέα να ταξιδεύουν γρήγορα αλλά και τα καλά…κάποια στιγμή μαθαίνονται. Ο σκοπός τους, που δεν ήταν άλλος από το να καταπιούμε τελικά αμάσητη μια «ελεγχόμενη» μείωση των αποδοχών μας, ΑΠΕΤΥΧΕ!!!! Η Διοίκηση με την επιστολή του κ. Strub προς όλο το προσωπικό …κατέβασε τα ρολά στις ηγεσίες. Κι έτσι τώρα, με την τελευταία ανακοίνωση του ΣΕΕΤ ( Νο 63, 22/12/2011 ), ήρθαν στα λόγια μας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

…οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα είναι σκληρά καρύδια και θα το αποδείξουν ξανά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
με βασικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Εξουσιοδότηση και δέσμευση του συλλογικού οργάνου να προβεί ΑΜΕΣΑ σε ΟΛΕΣ τις πολιτικές-συνδικαλιστικές και νομικές ενέργειες έτσι ώστε να αναγκαστεί η διοίκηση να υπογράψει
Νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ χωρίς μείωση αποδοχών.

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Written by antiracistes

22 Δεκεμβρίου, 2011 στις 3:17 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: