Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΤ ΝΟ.63 – Σ’ αυτόν ακριβώς το «διάλογο», ναρκοθετημένο εκ των προτέρων, ο Σύλλογός μας δεν προσέτρεξε μέχρι σήμερα, αρνούμενος να αποδεχτεί ωμούς εκβιασμούς και μάλιστα μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.

leave a comment »

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 63

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με έκπληξή μας στο σημερινό μήνυμα της Διοίκησης προς όλο το Προσωπικό διαπιστώνουμε ότι οι μόνοι που «δεν συναισθάνονται την κρισιμότητα των καιρών», όπως την επικαλούνται επιλεκτικά, είναι οι κύριοι της Διοίκησης.
Ενώ λοιπόν επικαλούνται την ανάγκη διαλόγου κατηγορώντας το Σύλλογο για μη ανταπόκριση, επιστρατεύουν για άλλη μια φορά απειλές και εκβιαστικά διλήμματα αποδεικνύοντας περίτρανα πώς αυτοί αντιλαμβάνονται το διάλογο.
Σ’ αυτόν ακριβώς το «διάλογο», ναρκοθετημένο εκ των προτέρων, ο Σύλλογός μας δεν προσέτρεξε μέχρι σήμερα, αρνούμενος να αποδεχτεί ωμούς εκβιασμούς και μάλιστα μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.
Η σημερινή επιστολή προς το Προσωπικό δικαιώνει απόλυτα τις επιφυλάξεις μας για τις πραγματικές προθέσεις της Διοίκησης και αποδεικνύει ότι εκτός από εκβιασμούς και απειλές, επιστρατεύονται ακόμη και έωλοι και παράνομοι νομικοί ισχυρισμοί με σκοπό τον εκφοβισμό των εργαζομένων και την αύξηση της πίεσης προς το Σύλλογο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σ’ αυτό το «διάλογο» δεν συρόμαστε κάτω από εκβιασμούς. Αντιστεκόμαστε όπως τόσα χρόνια κάνουμε με επιτυχία στις επιθέσεις των εκάστοτε Διοικήσεων.
Αντίθετα, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί και της κρισιμότητας του διακυβεύματος, έχουμε ανοίξει έναν καθολικό, ειλικρινή και δημοκρατικό διάλογο με τους εργαζόμενους για να βρεθεί συλλογικά και δημοκρατικά η λύση που θα διασφαλίζει και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων που κατοχυρώθηκαν μέσα από Επιχειρησιακές Συμβάσεις.

 Οι συνάδελφοι θα δώσουν την απάντηση.
 Ο Σύλλογος θα υλοποιήσει τις δικές τους επιλογές.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Όσον αφορά στα νομικά επιχειρήματα της Διοίκησης και την επίκληση κινδύνων για τις επιπτώσεις από την μη ύπαρξη Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παραθέτουμε αυτούσιο απόσπασμα από τη γνωμάτευση του νομικού μας επιτελείου, για να γνωρίζουμε όλη την αλήθεια και όχι μόνο αυτήν που επιλεκτικά επέλεξε να μας παρουσιάσει η Διοίκηση.

« Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ 5 του Ν. 1876/90, «μετά την πάροδο του εξαμήνου οι υφιστάμενοι όροι εργασίας εξακολουθούν να ισχύουν μέχρις ότου λυθεί ή τροποποιηθεί η ατομική σχέση εργασίας».
Συνεπώς ακόμα και μετά την πάροδο του εξαμήνου από την καταγγελία ή την λήξη της ΣΣΕ οι κανονιστικοί της όροι όμως εξακολουθούν να ισχύουν στις ατομικές σχέσεις εργασίας (μετενέργεια).
Κατόπιν των ανωτέρω οποιαδήποτε μεταβολή του μισθού των εργαζομένων με μονομερή ενέργεια της διοίκησης είναι παράνομη καθόσον αντίκειται στο αρ. 7 του ν. 2190/1920. »

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η παράταση κατά ένα μήνα της καταληκτικής ημερομηνίας, μας δίνει το περιθώριο, αφού ολοκληρώσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, να απαντήσουμε σαν μια γροθιά στην επιτακτική ανάγκη υπογραφής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.
Επειδή ακριβώς είμαστε ίσως οι μόνοι που διαισθανόμαστε την κρισιμότητα των καιρών, καλούμε τη Διοίκηση έστω και την ύστατη ώρα να αφήσει τους λεονταρισμούς και τους εκβιασμούς και να προσέλθει σε έναν ειλικρινή και χωρίς προαπαιτούμενα διάλογο.
Μόνον έτσι θα μας συναντήσει στο τραπέζι της διαβούλευσης.
Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας των εργαζομένων είναι μονόδρομος και θα τον δώσουμε όλοι μαζί συσπειρωμένοι γύρω από το Σύλλογο μας με ενότητα και αποφασιστικότητα.

ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

Written by antiracistes

23 Δεκεμβρίου, 2011 στις 6:05 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: