Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΕΣΑΚ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο34: ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕΕΤ-CA ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥς ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

leave a comment »

31 Γενάρη 2012

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕΕΤ – CA
ΠΡΟΚΛΗΣΗ & ΠΡΟΣΒΟΛΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο επαίσχυντος «διάλογος» μεταξύ των (συν)εταίρων συνεχίζεται για να καταλήξουν στο κούρεμα των μισθών μας. Από τη ΓΣΕΕ και το ΣΕΒ, την ΟΤΟΕ και τους τραπεζίτες, μέχρι το Σύλλογο και την C.A. έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου θέατρο για να εφαρμόσουν ΝΕΑ μνημόνια πείνας και δυστυχίας για όλους τους εργαζόμενους.
Κάποιοι μάλιστα παρακαλάνε να νομοθετήσει η κυβέρνηση για να μην χρεωθούν οι ίδιοι το κόστος της συμφωνίας.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ
Οι εργοδότες παραγγέλνουν και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου νομοθετεί. Και από κοντά οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές υποτάσσουν τους εργαζόμενους και τους παραπλανούν με «κόκκινες» γραμμές και ρήτρες συμφωνίας.
Όπως έκαναν, μόλις πριν λίγους μήνες, οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ που παγίδεψαν και εξαπάτησαν τους εργαζόμενους για να αποδεχτούν τις περίφημες μειώσεις 11% στην τριετία και τώρα η διοίκηση προχωράει σε νέα αντεργατικά μέτρα (εκ περιτροπής εργασία). Όπως έγινε πέρυσι στην Intracom που οι συμφωνηθείσες μειώσεις μισθών θα εξασφάλιζαν τις θέσεις απασχόλησης (sic) και τώρα έχουν σωρηδόν απολύσεις.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Ό,τι έχουμε κερδίσει, με αγώνες και θυσίες το κερδίσαμε Δεν μάς τα χάρισε κανείς τραπεζίτης καμιά κυβέρνήση.
Κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΜΜΕ με την προπαγάνδα τους έρχονται και μας λένε ότι εμείς, οι εργαζόμενοι, είμαστε «κόστος». Μισθολογικό «κόστος» οι μισθοί, τα επιδόματα, οι υπερωρίες, μη μισθολογικό «κόστος» η υγεία, η ασφάλιση, η πρόνοια.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ»
Όλο τον πλούτο που καρπώνονται οι μέτοχοι (και η διοικητική ελίτ) ΕΜΕΙΣ τον παράγουμε καθημερινά, μαζί με όσους έχουν δουλέψει στο παρελθόν για την Τράπεζα.
Τίποτα δεν μπορεί να παραχθεί χωρίς την ανθρώπινη εργασία. Τα μάρμαρα και οι τοίχοι της τράπεζας, τα μολύβια και τα computer δεν παράγουν τίποτα από μόνα τους. Όπως και τα εργοστάσια, τα καράβια, τα χωράφια.
Το κέρδος βγαίνει αποκλειστικά και μόνο μέσα από τη δουλειά μας. Από αυτόν τον τεράστιο πλούτο παίρνουμε μόνο ένα μικρό μέρος, που κι αυτό θέλουν να το αφανίσουν!
Η ανάγκη μας για μόνιμη & σταθερή δουλειά, για μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας, για Υγεία & Παιδεία δεν είναι «κόστος». Είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα για εμάς που είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου.
Και για να ζούμε όπως μας αξίζει πρέπει να πετάξουμε στα σκουπίδια της Ιστορίας όλους αυτούς που μας εμποδίζουν:
Τους καπιταλιστές και τα τσιράκια τους.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ – ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Η επίθεση της τράπεζας στους μισθούς και τα επιδόματά μας, η αυξανόμενη πίεση και η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός στους χώρους δουλειάς, αλλά και η καταιγίδα των νέων αντεργατικών μέτρων και νόμων που ετοιμάζουν, ΜΟΝΟ με ένα τρόπο απαντιέται: Οργάνωση και αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς, απειθαρχία και ανυπακοή στα χαράτσια και τη φοροληστεία σε κάθε γειτονιά.
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ

Written by antiracistes

31 Ιανουαρίου, 2012 στις 9:51 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: