Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Αυτόνομο Δίκτυο στην ΟΤΟΕ: Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

leave a comment »

ΑΘΗΝΑ 28-02-2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ώρα περισυλλογής για όλους μας. Ώρα επαναπροσδιορισμού στόχευσης και αξιών. Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η πολιτική ελίτ του τόπου έδωσε γη και ύδωρ, με πρόσχημα τη “διάσωση της πατρίδας”.
Προφανώς, με τον όρο “πατρίδα”, εννοούν την πατρίδα των τραπεζιτών, των μεγαλοεκδοτών, των μεγαλοεργολάβων και των πρόθυμων υποτακτικών – διαχειριστών της ανέχειας και της φτώχειας. Γιατί όταν ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους, οι υπόλοιποι ή θα έχουμε μεταναστεύσει ή θα έχουμε πεθάνει!
ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΝΟΜΟΣ 4024. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Με την ψήφιση του τελευταίου εκτρώματος στη Βουλή, καταλύθηκε κάθε κεκτημένο και θεσμοθετημένο εργατικό δικαίωμα. Ο ν.4024 των 199 “βουλευτών” λύνει τα χέρια των εργοδοτών και τους επιτρέπει να χτυπήσουν Συλλογικές και Κλαδικές συμβάσεις με μένος και εκδικητικότητα.
Ο καιρός των ψευδαισθήσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ας μην τρέφει λοιπόν κανείς φρούδες ελπίδες, ότι απέναντι μας θα βρεθούν “συμπονετικά αφεντικά” ήδη και η Εθνική Ασφαλιστική κατήγγειλε όλες τις επιχειρησιακές συμβάσεις . Ο στόχος τους ήταν, είναι και θα είναι η ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ για τους όρους εργασίας του. Και φαίνεται ότι τον πετυχαίνουν…
Τα συνδικάτα του μεγέθους της ΟΤΟΕ έχουν πλέον τεράστιες και ιστορικές ευθύνες. Ευθύνες που, δυστυχώς, οι πλειοψηφίες (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ) επιμένουν να μην κατανοούν.
Το ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ, ειδικά την εποχή των μνημονίων, φωνάζει για την ανάγκη του επαναπροσδιορισμού του συνόλου του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Φωνάζει για την υποχρέωση της ΟΤΟΕ όπως σε άλλες δύσκολες εποχές, να μετατραπεί σε συνδικάτο της πρωτοπορίας και σε σημείο αναφοράς της κοινωνικής αντίστασης.

Οι προτάσεις του ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ:
 Η ΟΤΟΕ να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων, που καταλύουν τη Δημοκρατία. Να αναγνωρίσει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!) ότι τις πολιτικές της εξαθλίωσης τις εφαρμόζουν κυβερνήσεις. Και οι κυβερνήσεις έχουν κόμματα που τις στηρίζουν και πολιτικές που υπηρετούν.
 Καλούμε τους συνδικαλιστές των σημερινών πλειοψηφιών, να συνειδητοποιήσουν ότι οι “εκλεκτικές” τους σχέσεις με πολιτικούς φορείς και πρόσωπα, δεν αποτελούν πλέον ανεκτή συνδικαλιστική τακτική.
 Να συνειδητοποιήσουν ότι η ανοιχτή καταγγελία, προς το σύνολο των εργαζομένων, προσώπων που είναι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ,πρώην και νυν, (Πρωτόπαπας, Νικολόπουλος, Κουσελάς, Κουτρουμάνης κ.α.), και χειραγώγησαν και χρησιμοποίησαν το συνδικαλιστικό κίνημα, και σήμερα τολμούν να κατακρεουργούν την κοινωνία και τους εργαζόμενους, αποτελεί πολιτική πράξη.

 Να μην αφήσουμε κανένα Σύλλογο στις τράπεζες μόνο του, απέναντι στις ορέξεις των τραπεζιτών. Καμία διαπραγμάτευση χωρίς την παρουσία της ΟΤΟΕ. Πολύ περισσότερο, να μην αφήσουμε κανένα Σύλλογο να υπογράψει ΕΣΣΕ εξευτελισμού.

 Να καταδικαστούν οι πρακτικές ελιτισμού με αποφάσεις στο όνομα των εργαζομένων χωρίς τους εργαζόμενους. Όπως η σημερινή “κυβέρνηση” δεν νομιμοποιείται να νομοθετεί, έτσι και οι συνδικαλιστές δεν νομιμοποιούνται να υπογράφουν για το μέλλον των εργαζομένων, χωρίς αυτούς (βλ. Εμπορική). Οποιαδήποτε νέα ΕΣΣΕ θα πρέπει να υπογράφεται κατόπιν έγκρισης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. ΜΟΝΟ έτσι διαμορφώνονται όροι συμμετοχής και μαζικότητας άρα και ισχυρά Συνδικάτα. ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ!

 Ο αγώνας και η αντίσταση κάθε πρωτοβάθμιου Σωματείου, να μετατραπεί σε σημαία αντίστασης ΟΛΟΥ του κλάδου! ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
 Να ενώσουμε τις φωνές μας με το διεθνή αγώνα συμπαράστασης για την Ελλάδα. Η παγκόσμια οικονομική κρίση συσώρευσης κεφαλαίου έχει επίκεντρο τις τράπεζες και την λειτουργία τους άρα η φωνή του κλάδου, που βρίσκεται στον πυρήνα του πειραματισμού, μπορεί να σηματοδοτήσει σαν σημείο αναφοράς της αντίστασης.
 Να ενώσουμε τις φωνές μας με την κοινωνία. Να καταγγείλουμε την ασυδοσία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Να απαιτήσουμε το κούρεμα των δανείων στα χειμαζόμενα υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά των, όσων εργαζόμενων-ανέργων έχουν πληγεί. Το ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ έχει καταθέσει δημόσια προτάσεις: http://www.apnet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1896:2012-02-21-13-11-44&catid=58:ayt-pare&Itemid=182

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα τα καταφέρει κοιτώντας το ατομικό του συμφέρον μόνος δρόμος είναι η συνολική αντίσταση όλων, απέναντι στις επιθέσεις τους!!!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΙΩΠΗ!
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!!
Μπορούμε να τα ανατρέψουμε

Written by antiracistes

28 Φεβρουαρίου, 2012 στις 1:02 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: