Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Εμπόριο ελπίδας έχουν στήσει τα κόμματα του δικομματισμού σε επαρχιακές πόλεις λίγο πριν τις εκλογές

leave a comment »

Ζητείται πολιτική ΤΣΙΠΑ

Εμπόριο ελπίδας έχουν στήσει τα κόμματα του δικομματισμού σε επαρχιακές πόλεις λίγο πριν τις εκλογές.
Έμεινε από πολιτικά και ηθικά αποθέματα το «πλήρωμα» των μνημονίων και τώρα στήνουν εμπόριο ελπίδας και επιδίδονται σε πολιτικούς εξυπνακισμούς πιστεύοντας ότι έτσι μπορούν να διασωθούν από το εκλογικό τους ναυάγιο της 6ης Μαΐου.
Δείχνουν να μην ακούν το βουητό της κοινωνίας που δεν κρύβει μόνο θυμό αλλά και συνειδητή επιλογή αποδοκιμασίας και καταδίκης για όλους εκείνους που πρωταγωνίστησαν στην κοινωνική καταστροφή.
Οι κονφερανσιέ των μνημονίων που σάρωσαν με την υπογραφή τους τα πάντα (Υπουργείο Εργασίας), που ξεχαρβάλωσαν το εργατικό δίκαιο που έστειλαν στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους, που διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα, που στέρησαν την ελπίδα από τη νέα γενιά, που στήριξαν τη πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων και εξουσίας υπέρ του κεφαλαίου,
Έρχονται τώρα, μόνο και μόνο για τις ανάγκες της δικής τους επιβίωσης και ξαναστήνουν ένα νέο εμπόριο ελπίδας για μια θέση εργασίας 5μηνης απασχόλησης, στα πλαίσια προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας με την συμμετοχή και του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
Στη δίνη της κρίσης με την ανεργία στα υψηλότερα ποσοστά, μία νέα «σύμπτωση» μετά από αυτή του Τσοχατζόπουλου, ήρθε να κάνει τη βρώμικη δουλειά καθώς ο μεγάλος όγκος των διαγωνισμών που έχουν προκηρυχθεί για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας λήγουν, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, όχι τυχαία προφανώς, με στόχο να κρατήσουν σε πολιτική ομηρία χιλιάδες άνεργους που ζουν σε συνθήκες απόγνωσης.
Πολιτικά Γραφεία, υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων εξουσίας κυρίως σε επαρχιακές πόλεις έχουν στήσει «δόκανα» ομηρίας χιλιάδων ανέργων πουλώντας ελπίδα για μια θέση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Ο πολιτικός παχυδερμισμός των υπαλλήλων της τρόικας και των μνημονίων λειτουργεί ως τη σταγόνα που ξεχειλίζει τον θυμό και την οργή των εργαζομένων και των ανέργων.
Οι πολιτικοί εξυπνακισμοί δεν τελειώνουν εδώ καθώς με νέα απόφαση του Υπουργείου Εργασίας μεταφέρθηκε για μετά τις εκλογές το νέο κούρεμα των συντάξεων αντί για τη 1η Μαίου που είχε αποφασιστεί.
Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας επιχειρεί με ζιγκ ζάγκ να θολώσει τα νερά, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να αποφύγει τις κυβερνητικής ευθύνες, που της αναλογούν. Οφείλει τώρα να απολογηθεί απέναντι στους εργαζόμενους κα τους συνταξιούχους, σε αυτούς δηλαδή, που με τη δική τους υποστήριξη βρέθηκε σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης, διότι όχι μόνο δεν τίμησε την εμπιστοσύνη τους αλλά και για το γεγονός ότι τελικώς λειτούργησε ως ο πολιορκητικός κριός σε βάρος των συμφερόντων τους.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση επανέρχεται για μία ακόμη φορά δηλώνοντας τη διαφωνία της για το εργασιακό πρότυπο που εδραιώνεται με αυτά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και διεκδικεί να γίνουν προσλήψεις τακτικού προσωπικού εκεί που υπάρχουν ανάγκες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις συλλογικότητες πολιτών, εκεί που κάνουν τέτοιες πρακτικές την εμφάνισή τους από τους εμπόρους ελπίδας για «λίγη δουλειά», για λίγα ευρώ, να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες πολιτικής αποδοκιμασίας και καταδίκης, για να βάλουν φρένο στους φαύλους και ιδιοτελής πολιτικάντηδες.

Written by antiracistes

24 Απριλίου, 2012 στις 11:15 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: