Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ανατροπή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργησηβασικών επιδομάτων και μισθούς-λάστιχο θέλει η διοίκηση της Vodafone

leave a comment »

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

(Αρ. απόφασης Πρωτοδικείου 5215/2008)

Αρ. Πρωτ.: 28/2012

Aθήνα, 17 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανατροπή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργησηβασικών επιδομάτων και μισθούς-λάστιχο θέλει η διοίκηση της Vodafone

Σεαδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις του Σωματείου με την Διοίκηση της VODAFONE για την ανανέωση τηςΕπιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ), η οποία είχε ισχύ μέχρι τατέλη Μάρτη και τώρα διανύουμε την περίοδο της μετενέργειας, η οποία λήγει στις30/6/12. Την ευθύνη φέρει η Διοίκηση της εταιρίας, που εμμένει στην θέση τηςγια:

– Κατάργηση των επιδομάτων γάμου, ξένης γλώσσας, τηλεφωνικήςεξυπηρέτησης (ακουστικού) και ταμείου, και μετατροπή τους σε «οικειοθελή» παροχή.Πρόκειται για βασικά επιδόματα που παίρνει η πλειοψηφία των συναδέλφων καιαφορούν στο 5% έως και 20% του μισθού. Έτσι, ένα σημαντικό μέρος του μισθού παύει πια να κατοχυρώνεται από την ΕΣΣΕκαι μετατρέπεται σε «δωράκι» του εργοδότη, που μπορεί σε μελλοντικό διάστημαμονομερώς να περικόψει ή να καταργήσει.

– Πάγωμα των βασικών μισθών και των μισθολογικών ωριμάνσεωνπου προβλέπει η ΕΣΣΕ 2011-2012. Δηλαδή, δεν θα δοθεί καμία αύξηση στουςβασικούς μισθούς, παρά την υψηλή κερδοφορία της επιχείρησης, η οποία προφανώςθα μοιραστεί μεταξύ των μετόχων χωρίς οι εργαζόμενοι να δούμε κανένα όφελος.Ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου έχουν προχωρήσει μονομερώς στο πάγωμα τωνωριμάνσεων, αντίθετα με τις προβλέψεις της ΕΣΣΕ.

– Πάγωμα των καταβαλλόμενων μισθών. Δηλαδή, κανένας συνάδελφος δενθα πάρει ούτε ένα ευρώ παραπάνω στην τσέπη του το επόμενο έτος, ακόμη κι αναυξηθούν οι υποχρεώσεις του (πχ. αν παντρευτεί κλπ.) ή οι ικανότητές του (πχ.απόκτηση πτυχίου ξένης γλώσσας).

Με αυτή την πρόταση η Διοίκηση της VODAFONE, μιας από τις πιο κερδοφόρες εταιρίες στην Ελλάδα, προστρέχει ναεφαρμόσει την νέα Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο ΙΙ που συμφώνησαν Κυβέρνηση,ΕΕ, ΔΝΤ, με μια πρόταση-κόλαφογια τα δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρηση, που ανατρέπει κεκτημένα της ΕΣΣΕ 2011-2012 και των προηγούμενων ετών καιμειώνει σημαντικά τους μισθούς.

Ο απώτερος στόχος της Διοίκησης της VODAFONE -όπωςομολογούν πια ανοιχτά- είναι η σταδιακή μετάβαση από τους σταθερούς στουςμεταβλητούς μισθούς, η σύνδεση του μισθού με «μεταβλητά μεγέθη» (βλ.κερδοφορία επιχείρησης, οικονομική πορεία της χώρας κλπ). Εκτός από το ωράριο θέλουννα κάνουν «λάστιχο» και τον μισθό, ο κάθε εργαζόμενος να περιμένει το τέλοςκάθε μήνα για να δει πόσα (λιγότερα) χρήματα θα πάρει, ανάλογα πόσα θαπερισσεύουν από τα κέρδη των μετόχων και των ιδιοκτητών. Για αυτό θέλουν ναμετατρέψουν τα κατοχυρωμένα επιδόματα σε «οικειοθελή» παροχή. Για αυτό, τηνίδια στιγμή που ζητούν να πετσοκόψουν την ΕΣΣΕ, δηλώνουν προκλητικά ότι θαδώσουν μισθολογικό bonus τον Ιούνιο, αφού μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια όλοιοι στόχοι της εταιρείας έχουν επιτευχθεί!

Πρέπει να σημειωθεί πως η Vodafoneπου έχει το θράσος να καταθέτει αυτές τις προτάσεις και να καλεί τουςεργαζόμενους να συνυπογράψουν τη μνημονιακή νομοθεσία και τις μονομερείςενέργειές της, ταυτόχρονα:

– Είναι από τις πιο κερδοφόρεςεταιρείες στην Ελλάδα. Το 2011 σύμφωνα με τον ισολογισμό της μοίρασε μετοχικάκέρδη 247 εκ.

– Είναι η πρώτη εταιρεία από τις τρειςτου κλάδου που αξιώνει σημαντική μείωσητων μισθών ΣΣΕ, αποχαρακτηρίζει τον μισθό και τον μετατρέπει σε «οικειοθελήπαροχή».

– Ασκώντας πιέσεις στο προσωπικό για νααποχωρήσει και ταυτόχρονα με πρακτικές outsoursing και ευθείες απολύσεις έχει προχωρήσει σε σημαντική μείωσημόνιμων θέσεων εργασίας την τελευταία 2ετία. Τα κενά που δημιουργούνται τακαλύπτει με «επενοικιαζόμενους» ουσιαστικά εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονταισυνήθως με εκβιαστικές συμβάσεις μήνα και τελευταία ακόμη και με μισθούς των250¤ καθαρά για το 4ώρο.

Με ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο τουΣωματείου μας και η πρόσφατη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων απέρριψανκατηγορηματικά τις αξιώσεις της Διοίκησης της εταιρίας. Ξεκαθαρίζουμε πως δενπρόκειται να υπογράψουμε, δεν θα συναινέσουμε σε τίποτα λιγότερο από τακεκτημένα της ισχύουσας ΕΣΣΕ, που με τόσο κόπο και αγώνα κατακτήσαμε ταπροηγούμενα χρόνια. Καλούμε την Διοίκηση της εταιρίας να αποσύρει τιςαπαράδεκτες προτάσεις της και να διασφαλίσει τα κεκτημένα της ισχύουσας ΕΣΣΕ, ωςαπαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Σε αντίθετηπερίπτωση, θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους της επιχείρησης, που μετην συσπείρωση στο Σωματείο μας, την αλληλεγγύη και την κοινή δράση με όλουςτους εργαζόμενους θα ματαιώσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

http://www.pasevodafone.grinfo@pasevodafone.gr

Written by antiracistes

18 Μαΐου, 2012 στις 8:11 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: