Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΤΕ: “EKEI ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ, ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ”

leave a comment »

 

 EKEI  ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ,  ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ”

 

Μετά τις αποστολές επιστολών έγιναν και οι συναντήσεις των Ταμβακάκη-Βρανά με τον ΣΥΕΤΕ,  για την “καθ΄οιονδήποτε τρόπο” μείωση του λειτουργικού κόστους με μείωση κατά  100 εκατ. € του  μισθολογικού κόστους των 868 εκατ.€ . Κατ΄επιταγήν– όπως επικαλούνται – των Προβόπουλου-Ντράγκι, οι οποίοι βάζουν τον πήχυ της μείωσης στο 18% και εξειδικεύοντας το “γελοίον του πράγματος” ότι οι μειώσεις θα έχουν μια διακύμανση από 5% έως 15% με  “μαξιλάρι” τα € 1,500,00 μεικτά!!!

 

Τη στιγμή που η αγοραστική δύναμη των μισθών μας επιβαρύνεται σε σημείο απελπισίας από χαράτσια, κεφαλικούς φόρους, ακρίβεια, άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις κ.α. και από την άλλη, η τράπεζα να συνεχίζει να ενισχύεται με πακέτα στήριξης δισ.€ δείχνοντας το δάκτυλο στους εργαζόμενους, απαιτώντας να πληρώσουμε τις ζημιές τους με χρόνια και βάρβαρη λιτότητα.

 Ήδη οι εργαζόμενοι της Εθνικής είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους στις τράπεζες και ρωτάμε: είναι ή δεν είναι οικονομία κλίμακος για την τράπεζα οι αθρόες και συνεχιζόμενες αποχωρήσεις συνδλφ., οι πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις για πάγωμα της ωρίμανσης και επιδόματος πολυετίας, η επωφελής διαφοροποίηση των εργοδοτικών εισφορών για τους ασφαλισμένους προ και μετά του ΄92,   για ΟΕΚ,  Εργ. Εστία και από το νόμο Πετραλιά.

 

Περικοπές στους μισθούς δεν προσφέρουν τίποτα στ΄αποτελέσματα της τράπεζας. Το ποσοστό του 12% που αντιστοιχεί στα 100 εκατ.€ μπορεί και πρέπει να επιμερισθεί στους υψηλόμισθους, μεγαλοστελέχη,συμβούλους και ηγετική ομάδα διοίκησης.  Αρκεί ν΄αναλογιστεί κανείς ότι μόνο οι πέντε επικεφαλής της τράπεζας αμείβονται με περίπου 2 εκατ.€., όσο για άλλες παροχές …….

Δεν είμαστε ευγενείς μ΄αυτούς που στοχοποιούν ξανά τις “ευγενείς”μας συβάσεις θέλοντας να βαθύνουν πιο πολύ την πολιτική τους της εσωτερικής υποτίμησης.

Ούτε να περνάει απ΄το μυαλό κανενός για μείωση αμοιβών που είναι θεσμοθετημένες από κλαδική σύμβαση και επιχ/κή σύμβαση ή συμφωνία.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω, συναινώντας με την υπογραφή μας σε μειώσεις και αλλαγές των όρων εργασίας.

Τόχουμε πεί και το επαναλαμβάνουμε: ας περικόψουν από τις υπέρτερες των συμβάσεων αμοιβές ,ας περιστείλουν από τα άλλα έξοδα και τις δαπάνες της τράπεζας.

 

Μακριά από εμάς τα παραδείγματα μειώσεων στην Εμπορική, ΤτΕ, Α.Bank γιατί αποτελούν βήματα υποχώρησης υπέρ των τραπεζιτών, επιβαρύνεται μόνο η πλειοψηφία των απλών συνδλφ., σημαίνει αποδοχή και άλλων μελλοντικών μειώσεων ή και οριστικών καταργήσεων, είναι δρόμος χωρίς επιστροφή.

 

Εδώ είναι που θα δοκιμασθεί η ενότητα και η αντίσταση των εργαζομένων, η στάση των παρατάξεων στον ΣΥΕΤΕ. Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι που με τις συνελεύσεις και τις ψηφοφορίες θ΄αποφασίσουν για την έκβαση της υπόθεσης.

 

Λόγω του μεγέθους και του ρολου της τράπεζας  επαναφέρουμε στο τραπέζι το ζήτημα της δραστικής εμπλοκής του Σ.Κ. σε επιχειρησιακά ζητήματα κάνοντας ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση – ιστορικά αναγκαίου – δημόσιου και κοινωνικού ελέγχου της, ανοίγοντας τους “φακέλλους” για:  Τον τρόπο διαχείρισης και διοχέτευσης των κεφαλαίων στήριξης της τράπεζας, Τα ευρήματα της Black Rock (για σκοπιμότητες, λάθη και παραλείψεις προσώπων), Τους όρους ανακεφαλαιοποίησης, Την αγορά ομολόγων και το PSI, Την FINANSBANK (κόστος/ωφέλεια), Τις συμβάσεις εκχώρησης εργασιών και προμηθειών κ.α.

 

Στις εκλογές της 17 Ιούνη ας βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ για όλους αυτούς τους κουκουλοφόρους της Τρόϊκα (ΣΕΒ,τραπεζίτες κ.α.) καθώς και τα κόμματα δεκανίκα τους, που θέλουν να μας εξωθήσουν σε μεγαλύτερη εξαθλίωση και βαρβαρότητα. Στο χέρι μας είναι.

 

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΘΝΙΚΗΣ

 

Υ.Γ.   Αν ισχύει η πληροφορία ότι από  “υψηλά κλιμάκια” διοχετεύεται έγγραφο προς τα κάτω για την “αξιολόγηση” των εργαζομένων π.χ. επιθυμητός ή όχι, ρωτάμε ο ΣΥΕΤΕ και η ΟΤΟΕ  θα κάνουν κάτι   γι αυτούς τους ανάλγητους και αμετανόητους φωστήρες της τράπεζας που θέλουν να βάλουν κουκουλοφόρους ανάμεσα μας.

 

Written by antiracistes

27 Μαΐου, 2012 στις 12:14 μμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: