Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

leave a comment »

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

 

Μας πάνε σαν πρόβατα επί σφαγή, και οι περισσότεροι συνάδελφοι είτε χαρακτηρίζονται από απάθεια είτε διστάζουν να μετατρέψουν την δυσαρέσκεια και την οργή τους σε δύναμη. Υπάρχουν όμως στιγμές που η αντίδρασή μας έχει αποτέλεσμα, και η απεργία της 26/9 μπορεί να αποτελέσει καμπή.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Μετά την σχεδιαζόμενη «ανακεφαλαιοποίηση», οι τραπεζίτες θα εξαπολύσουν νέα επίθεση στους μισθούς και στους όρους εργασίας. Θέλουν να μας στείλουν τον υπέρογκο λογαριασμό, για να κρατήσουν τον έλεγχο των τραπεζών που χρεοκόπησαν με δική τους ευθύνη. Ας καταλάβουν οι συνάδελφοι ότι αποτελούμε μέρος της κοινωνίας στην οποία έχουν κηρύξει πόλεμο, και δεν θα γλυτώσει κανείς χωρίς  αλληλεγγύη και αγώνα. Η μεθόδευση του φόβου και της αντίληψης «υπάρχουν και χειρότερα» που καλλιεργούν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές είναι απλώς το μέσο για να εφαρμόζεται χωρίς αντιδράσεις η σταδιακή εξαθλίωση μας.

Η ανακοίνωση της Τρόικας για κατάργηση ωραρίου εργασίας και των αποζημιώσεων απόλυσης φωτογραφίζουν αρνητικές εξελίξεις για το κλάδο μας. Οι σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας και το καθεστώς αμφισβήτησης συλλογικών διαπραγματεύσεων σημαίνει σταδιακά ατομικές συμβάσεις, μισθοί πείνας και σύνταξη βοήθημα. Η εξέλιξη με τους εργαζόμενους στην Αγροτική είναι πιλότος για τα σχέδια τους.

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης της δουλοπρέπειας και της πολιτικής απάτης, ότι δήθεν είναι τα τελευταία μέτρα και θα ανακάμψουμε το 2103, αποτελεί ανέκδοτο χειρότερο και από την επαναδιαπραγμάτευση που έταζαν προεκλογικά. Ο εκφοβισμός και ο κοινωνικός κανιβαλισμός (ιδιωτικός τομέας ενάντια σε Δημόσιο, Άνεργοι εναντίον εργαζομένων, Έλληνες εναντίον ξένων, κλπ) είναι το τελευταίο σωσίβιο του χρεωκοπημένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, μαζί με ΣΕΒ, τους τραπεζίτες και τους ξένους δανειστές).

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

  • Η κυβέρνηση είναι αδύναμη και αρκεί ο λαϊκός παράγοντας να ξαναβγεί στο προσκήνιο για να διαλυθεί.
  • Το σχέδιο αποικιοποίησης της χώρας και μετατροπής της σε Ειδική Οικονομική Ζώνη , με κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων δεν θα περάσει.
  • Η συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 26/9 είναι το πρώτο βήμα για φύγει η απογοήτευση και να περάσει ο φόβος ξανά στο αντίπαλο στρατόπεδο.

 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

Σεπτέμβριος 2012

Written by antiracistes

25 Σεπτεμβρίου, 2012 στις 7:16 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: