Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

leave a comment »

ΕΣΑΚ – 29 Σεπτεμβρίου 2012
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ δεν είναι μια αιφνιδιαστική κίνηση, όπως διατείνεται η ηγεσία της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτ. Δίκτυο). Έρχεται να συμπληρώσει ένα σκηνικό, που γίνεται ολοένα και πιο εκρηκτικό στον τομέα της Υγείας: Μειώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες – συγχωνεύσεις νοσοκομείων – ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – φάρμακα φαρμάκι.
Η τροπολογία που κατατίθεται δεν είναι μια «αντιδημοκρατική», «αντισυνταγματική» μεθόδευση, όπως λένε οι ηγεσίες των επιχειρησιακών σωματείων. Δεν είναι ούτε καν «παράνομη», αφού οι ίδιοι νομοθετούν κατά πως βολεύει κάθε φορά τα πλούσια αφεντικά τους.
Είναι η συνειδητή πολιτική επιλογή της τρικομματικής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που κατά την περίοδο της κρίσης, αλλά κυρίως μετά από αυτήν, θα διαμορφώνουν όρους κερδοφορίας για το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες.
Στόχος της κυβέρνησης και της €.€. είναι να περιοριστούν οι δημόσιες παροχές Υγείας σε ένα πανάκριβο, ανεπαρκές πακέτο, που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες μας. Να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία και την Πρόνοια. Να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο δεν πρέπει να πέσουν ακόμα μια φορά στις αυταπάτες και στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η ηγεσία της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτ. Δίκτυο):
Η ένταξη στο ΤΑΥΤΕΚΩ έχει ήδη υποβαθμίσει τις παροχές Υγείας. Η «λύση» του επαγγελματικού ταμείου (ΕΤΥΤ) που προωθεί η ηγεσία της ΟΤΟΕ, στηρίζεται στη λογική της ανταποδοτικότητας των εισφορών μας, οι οποίες θα αυξάνονται αντίστοιχα με τα κόστη των φαρμάκων και την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Η περίφημη αναλογιστική μελέτη (που δεν την έχει δει ακόμα κανένας), θα ανατραπεί από τις δραματικές αλλαγές που θα έχουμε στον κλάδο από την μείωση του μισθολογικού κόστους λόγω των συγχωνεύσεων και εξαγορών. Οι τραπεζίτες και οι τράπεζες στον καπιταλισμό ούτε μεγαλόψυχοι είναι ούτε κοινωνικά ευαίσθητοι, ένα είναι ο καημός τους: η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία.
Κόντρα στην υπονομευτική τακτική της ηγεσίας της ΟΤΟΕ, που οδηγεί σε πισωγύρισμα και χειροτέρευση, αγωνιζόμαστε με αιτήματα που συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους:
 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
Χωρίς καμιά αυταπάτη ότι η διατήρηση των παροχών μας περνά μέσα από την σύγκρουση με την ίδια την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, αγωνιζόμαστε για:
 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
 ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ

Written by antiracistes

30 Οκτωβρίου, 2012 στις 10:16 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: