Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ Ο.Τ.Ο.Ε.:ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

leave a comment »

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ Ο.Τ.Ο.Ε.

ΑΘΗΝΑ 30/10/2012

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
ΤΡΙΤΗ 30/10/2012 – 16:30 – ΣΙΝΑ 16
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Η πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει τα Ταμεία Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στο χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ, αρχίζοντας από το ΤΑΥΤΕΚΩ στο οποίο είναι ασφαλισμένοι χιλιάδες συνάδελφοί μας από πολλές τράπεζες, έφερε το σύνολο του κλάδου σε τροχιά σύγκρουσης με τη χρεοκοπημένη τρόικα του εσωτερικού. Το ογκώδες και δυναμικό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης και η σημαντική συμμετοχή στο απεργιακό διήμερο 24-25/10 (έστω κι αν η δεύτερη ημέρα έγινε “στο πόδι”, χωρίς ούτε καν τη διοργάνωση νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας), δείχνει το δρόμο με τον οποίο πρέπει να κλιμακώσουμε τον αγώνα από εδώ και μπρος.
Η ψηφοφορία για την τροπολογία της “υφαρπαγής” θα γίνει την Τρίτη 30/10. Γεγονός που μας κάνει να βγούμε ξανά στο δρόμο, μαζικά και αποφασιστικά.
• Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, στη λογική ότι η τροπολογία αφορά μόνο το ΤΑΥΤΕΚΩ. Ο σχεδιασμός είναι για ένταξη σε δεύτερο χρόνο ΟΛΩΝ των Ταμείων Υγείας, δηλαδή ΚΑΙ των αυτοδιαχειριζόμενων σαν το ΤΥΠΕΤ και το ΤΥΠΑΤΕ.
• Δε χωρά καμία παρερμηνεία, ότι η ένταξη γίνεται για “εξορθολογισμό” των παροχών Υγείας. Τα Ταμεία Υγείας του κλάδου δεν επιβαρύνουν σε τίποτε τον κρατικό Προϋπολογισμό, και συντηρούνται αποκλειστικά με τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. Οι μόνοι κερδισμένοι από την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ θα είναι οι τραπεζίτες, που θα δουν να μειώνονται οι εισφορές τους στο σύστημα Υγείας ως και 50%!
• Δεν χωρά καμία αυταπάτη, ότι η τροπολογία αυτή είναι δήθεν ξεκομμένη από τα υπόλοιπα μέτρα που προωθούνται, στο πλαίσιο των Μνημονίων για περικοπή του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Γι αυτό η αντίστασή μας οφείλει να είναι συνεχής, κλιμακούμενη και με προοπτική.
Το αυτόνομο Δίκτυο , υποστηρίζει ότι τα Ταμεία Υγείας πρέπει να έχουν χαρακτήρα αυτοδιαχειριζόμενο και εγγυημένους πόρους. Στο πλαίσιο αυτό, Η θέση της ΟΤΟΕ για Ενιαίο Ταμείο Υγείας του κλάδου είναι μισή, δεν πρόκειται να περπατήσει, αν οι πόροι που εισέρχονται σε αυτό δεν είναι διασφαλισμένοι με τρόπο που θα εγγυάται τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του εγχειρήματος.
Η πίεση που μέχρι τώρα έχουμε ασκήσει με τις κινητοποιήσεις μας, έχει αναγκάσει όλα τα κόμματα (πλην Ν.Δ. και Χ.Α.) να δηλώσουν ότι δεν θα ψηφίσουν την (ν)τροπολογία. Αναμένουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Βγαίνουμε στο δρόμο για να συνεχίσουμε να πιέζουμε. Χρειαζόμαστε μια νίκη. Σημαντική για τα Ταμεία μας και την Υγεία μας. Συμβολική, στο δρόμο για τον ακόμη σκληρότερο αγώνα μας για να ανατρέψουμε τις πολιτικές των Μνημονίων, να σταματήσουμε τα νέα μέτρα 13,5 δις.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ

Written by antiracistes

30 Οκτωβρίου, 2012 στις 9:58 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: