Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΒΑΤΕΡΛΟ Ο ΕΟΠΥΥ

leave a comment »

ΣΥΡΙΖΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΒΑΤΕΡΛΟ Ο ΕΟΠΥΥ

Ο αγώνας των τραπεζοϋπαλλήλων για αξιοπρεπή περίθαλψη είναι αγώνας που εντάσσεται στη γενικότερη απαίτηση για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας στην υπηρεσία των εργαζομένων και του λαού.

Η πρόθεση της κυβέρνησης οπερέτας να καταργήσει τα υγιή ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων οριοθετείται από τη συνολικότερη λογική της για πλήρη διάλυση ακόμη και των πιο στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας προκειμένου να ωφεληθούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες διεξάγουν δίκαιο αγώνα αφού η λειτουργία των ταμείων τους, είτε αυτά είναι ΝΠΔΔ είτε αυτοδιαχειριζόμενα, δεν επιβάρυναν ποτέ τον προϋπολογισμό του κράτους.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει την απαράδεκτη νομοθετική πρωτοβουλία της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης αφού και τον προϋπολογισμό θα επιβαρύνει , σε βάρος των μόνιμων υποζυγίων, και θα απαλλάξει ακόμη μια φορά τους τραπεζίτες από τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους.

Υιοθετούμε την πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ από τα κεφάλαια ύψους ενός δις ευρώ που χρωστούν στο κράτος οι τράπεζες και τα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές διάλυσης των τελευταίων υπολειμμάτων του ΕΣΥ και του Κοινωνικού Κράτους που οδηγούν «σε μια κοινωνία ακραίας ανισότητας και αποκλεισμού των πλέον αδύναμων και ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού της χώρας.

Αντιστεκόμαστε στο κλείσιμο και στις συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων και κέντρων υγείας.

Στηρίζουμε το αίτημα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για προσλήψεις και στελέχωση των μονάδων περίθαλψης.

Προτάσσουμε την εξασφάλιση του δικαιώματος δωρεάν πρόσβασης για όλους σε αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Αρνούμαστε τη μετατροπή του συστήματος υγείας της χώρας σε μνημονιακό βατερλό και την υποταγή στις αξιώσεις των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων πιστωτών της χώρας.

Τη διάλυση των τελευταίων υπολειμμάτων του ΕΣΥ και του Κοινωνικού Κράτους κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Πρόεδρος και 58 ακόμη βουλευτές του κόμματος με ερώτησή τους στην Βουλή κατηγόρησαν την κυβερνητική πλειοψηφία πως με την «τήρηση των δεσμεύσεων» απέναντι στην τρόικα οδηγούν «σε μια κοινωνία ακραίας ανισότητας και αποκλεισμού των πλέον αδύναμων και ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού».

Στη μικρή διάρκεια λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ βλέπουμε να διαλύονται ακόμη και αυτές οι ανεπαρκείς δομές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και την κρίσιμη ώρα, που οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας καθιστούν τη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη επιτακτικότερη, οι δημόσιες δομές αποδιαρθρώνονται και συρρικνώνονται δραματικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

ΣΥΡΙΖΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Written by antiracistes

31 Οκτωβρίου, 2012 στις 10:34 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: