Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΕΣΑΚ -ΤΖΑΚ-ΠΟΤ 150.000.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ (sic)

leave a comment »

ΕΣΑΚ

28 Γενάρη 2013

ΤΖΑΚ-ΠΟΤ 150.000.000 ΕΥΡΩ

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ (sic)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Alpha Bank, θα προχωρήσει στην ενοποίηση της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε. και θα ολοκληρώσει το σχέδιο αναδιοργανώσεως που είχε ξεκινήσει η Crédit Agricole S.A. μετά την εξαγορά της το 2006. Η ενοποίηση των εργασιών αναμένεται να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, με το πλήρες όφελος των συνεργειών λειτουργικού κόστους να εκτιμάται σε Ευρώ 150 εκατ. ετησίως, λόγω σημαντικών οικονομιών κλίμακας.

Αυτά ακριβώς ανακοίνωσε η διοίκηση της Alpha Bank την 1-10-2012. Στόχος σαφής και συγκεκριμένος. Και είναι γνωστό πως όταν οι τραπεζίτες μιλάνε για λειτουργικό κόστος, εννοούν μειώσεις μισθών, καταργήσεις συμβάσεων, κόψιμο επιδομάτων, απολύσεις με οποιαδήποτε μορφή.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΣΤΟΣ
Οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα και τη δουλειά τους, πολλές φορές σε βάρος της υγείας τους, της προσωπικής και οικογενειακής ισορροπίας, έχουν δημιουργήσει όλο αυτό τον αμύθητο πλούτο, μέρος του οποίου είναι «κρυμμένος» στις offshore εταιρίες τους και τις «λίστες Λαγκάρντ». Βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις τους έχουν δημιουργήσει τα χρέη που καλούν εμάς και τα παιδιά μας να τα πληρώσουμε. Αυτοί είναι κόστος για εμάς.
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, κεντρική κατεύθυνση της €.€., βασικό στόχο έχει εργαζόμενους φτηνούς και χωρίς δικαιώματα. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως η φοροκαταιγίδα θα συνεχιστεί, πως η ακρίβεια και οι αυξήσεις στους λογαριασμούς, στα είδη πρώτης ανάγκης θα μειώσει περισσότερο το εισόδημά μας.
ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ πως η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μειώσεις μισθών που υπέγραψαν πέρσι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) θα εμποδίσουν τα χειρότερα; Η λογική του μικρότερου κακού που μας έχει οδηγήσει όλα αυτά τα χρόνια; ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ πως μόνος του μπορεί να ανατρέψει την επίθεση της εργοδοσίας, να γλιτώσει από τα δόντια των τραπεζιτών με αγωγές και δικαστήρια;
Μακριά από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Μακριά από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Απομονώστε τους μηχανισμούς που θα προσπαθήσουν να διασπάσουν ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους, που θα χαράξουν νέες τεχνητές διαχωριστικές γραμμές στο νέο τραπεζικό σχήμα. Καμιά εμπιστοσύνη στα παχιά λόγια και τις παραπλανητικές υποσχέσεις, μια πρέπει να είναι η απάντησή μας:

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

 Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, καμιά απόλυση.
 Μισθούς με βάση τις ανάγκες μας, μέσα από συλλογικές συμβάσεις.
 Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
 Υψηλές δημόσιες και δωρεάν παροχές Υγείας και Παιδείας.

Written by antiracistes

30 Ιανουαρίου, 2013 στις 2:09 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: