Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Απλήρωτοι ισχυρίζονται πως είναι οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Πρέβεζας από τη ΔΩΔΩΝΗ -Αρχισαν τα όργανα: Αναστολή καταβολής δόσεων κτηνοτροφικών δανείων αν …θέλει η τράπεζα

with one comment

Απλήρωτοι ισχυρίζονται πως είναι οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Πρέβεζας από τη ΔΩΔΩΝΗ
Σοβαρά προβλήματα στην καταβολή των χρημάτων στους κτηνοτρόφους για το γάλα που δίνουν στη ΔΩΔΩΝΗ, συνεχίζουν να υφίστανται στην Π.Ε. Πρέβεζας, αλλά και σε ολόκληρη την Ήπειρο, μετά την πολυδιαφημισμένη από την Κυβέρνηση, ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον «ΑγροΤύπο» ο κ. Χρήστος Βαγγέλης, Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού Δωδώνη: «… δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα τον Μάρτιο και κανονικά θα έπρεπε 10 με 15 Μαΐου να πληρωθούμε και τον Απρίλιο. Η κατάσταση είναι δύσκολη αφού όπως μας λένε ότι οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την εταιρεία».
Ανάλογη κατάσταση μας μεταφέρουν και κτηνοτρόφοι αρκετών χωριών της Δ.Ε. Ζαλόγ-γου, αλλά και χωριών του κάμπου της Δ.Ε. Φαναρίου. Σε ορισμένους μάλιστα έχουν δο-θεί και επιταγές με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης στον Ιούνιο.
Η κατάσταση δεν είναι τωρινή. Οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Όλγα Γεροβα-σίλη, Κώστας Μπάρκας και Χρήστος Μαντάς, μαζί με τον υπεύθυνο της ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, είχαν καταθέσει στις αρχές Μαρτίου και σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε.
Μην ξεχνάμε ακόμη πως στα μέσα Απριλίου, ένας από τους απολυμένους της ΔΩΔΩΝΗ, έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του στα Βριλήσσια Αττικής, στα 50 του χρόνια.
Μόνο με το… δεξί δεν ξεκίνησε τελικά η περιβόητη νέα «σελίδα» της ιστορικής γαλα-κτοβιομηχανίας.
Πηγή: atpreveza.gr, 6/5/2013

Αρχισαν τα όργανα: Αναστολή καταβολής δόσεων κτηνοτροφικών δα-νείων αν …θέλει η τράπεζα
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της 3/5/2013: «Παράταση στην καταβολή των δόσεων των δανείων που έχουν λάβει αιγοπροβατοτρόφοι, βοοτρόφοι, χοιροτρό-φοι και πτηνοτρόφοι με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου υπέγραψε χθες ο ανα-πληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας. Η παράταση δίνεται στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φυσικών ή νομικών προσώπων των οποίων η εκμετάλλευση ή η επι-χείρηση βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, για να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.
Με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομι-κών, προβλέπεται ότι η οφειλόμενη χρεολυτική δόση της 31.12.2012 δύναται να κατα-βληθεί μέχρι και την 31.12.2013. Οι τόκοι που αφορούν στη δόση αυτή και θα παρα-χθούν για το χρονικό διάστημα από 01.01.2013 έως και την εξόφληση αυτής βαρύνουν αποκλειστικά τους δανειολήπτες και δεν καλύπτονται από την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Οι αιγοπροβατοτρόφοι, βοοτρόφοι, χοιροτρόφοι και πτηνοτρόφοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αναστολής καταβολής της δόσης που ήταν καταβλητέα στις 31.12.2012 ο-φείλουν να υποβάλουν σχετική αίτηση προς τα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι τις 30.06.2013.
Προϋπόθεση για την επίτευξη της αναστολής καταβολής της δόσης αποτελεί η ρητή συ-ναίνεση της πιστώτριας τράπεζας».
Αρχισαν τα όργανα…

Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια της και στους αγρότες… Καταργήθηκε η επιδότηση των αγροτικών δανείων
Οπως έγινε γνωστό με την 2013/1287/1-5-2013 υπηρεσιακή οδηγία «…με την υπ’ Α-ριθμ. 10496/Β536/08.03/2013 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 674/22.03.2013) παύει από την 22/03/2013 η ισχύς της υπ’ αριθμ. 78482/25?8?1988 ΚΥΑ (ΦΕΚ 678/τ.Β΄/13?9?1988), με την οποία είχαν εγκριθεί στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ οι εξής επιδοτήσεις επιτοκίου:
α) «Εκ δύο εκατοστιαίων μονάδων για τα βραχυπρόθεσμα καλλιεργητικά δάνεια των αγροτών»
β) «Εκ μίας εκατοστιαίας μονάδας στα μεσοπρόθεσμα δάνεια προς τους αγρότες».
Συνεπώς για όσα αγροτικά δάνεια έχουν συναφθεί από 22/03/2013 και μετά, δεν ι-σχύει η επιδότηση επιτοκίου ..»
Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια της και στους αγρότες…

Advertisements

Written by antiracistes

Μαΐου 8, 2013 στις 7:15 μμ

Αναρτήθηκε στις Αναδημοσιεύσεις

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

  1. Reblogged this on Τροπή….

    Tropeas

    Μαΐου 8, 2013 at 8:17 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: