Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΤΟ ΤΥΠΑΤΕ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, 120 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, 13.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ

leave a comment »

ΤΟ ΤΥΠΑΤΕ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ
120 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
13.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ

Αγαπητοί Συνταξιούχοι,
Ο κ. Βρούτσης, εξυπηρετώντας απόλυτα τα συμφέροντα των εντολέων του, όχι απλώς κλείνει το ΤΥΠΑΤΕ, αλλά επιδιώκει να εξαφανίσει ο,τιδήποτε σχετίζεται με αυτό.

Αγαπητοί Συνταξιούχοι,
Η αλήθεια, που προσπαθούν να σας κρύψουν, είναι ότι δεν είστε «ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ», αλλά έχετε απλώς «δικαίωμα παροχών υγείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ» από 1/6/2013.
Τι σημαίνει αυτό?
Σημαίνει ότι:
Από 1/6/2013 δεν θα υπάγεστε σε κανέναν ασφαλιστικό φορέα. Όταν θα κλείσει το ΤΥΠΑΤΕ, θα είστε τυπικά ανασφάλιστοι. Εάν αποδομηθεί ο ΕΟΠΥΥ θα είστε “στον αέρα “.
Aπό 1/6/2013 θα έχετε απλώς « δικαίωμα παροχών υγείας σε είδος» από τον ΕΟΠΥΥ και δεν θα είστε ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Η διαφορά είναι τεράστια και καταλυτική για τα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχετε αποκτήσει με καταβολές ει-σφορών επί δεκαετίες.
Από 1/6/2013 δεν θα έχετε κανένα δικαίωμα παροχών υγείας σε χρήμα από κανέναν φορέα, παρόλο που θα σας παρακρατούν τις εισφορές για την αιτία αυτή.
Από 1/6/2013 χίλιοι (1000) περίπου συνάδελφοί σας και τα μέλη των οικογενειών τους – ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΑΤΕ που δεν δικαιούνται σύνταξης από το Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού ΑΤΕ, θα μείνουν ανασφάλιστοι και χωρίς καμία δυνατότητα κάλυψης υγείας.
Από 1/6/2013 δεν θα υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα επιστροφής των δα-πανών σας από κανέναν φορέα.
Ο κ. Βρούτσης με την επιλογή του (;) να κλείσει το ΤΥΠΑΤΕ φορτώνει όλες τις δαπάνες στις πλάτες των ασφαλισμένων και κυρίως των συνταξιούχων.
Από 1/6/2013 και άγνωστο πόσο χρονικό διάστημα, δεν θα έχετε καμιά δυνα-τότητα παροχών υγείας, καθώς το μεν ΤΥΠΑΤΕ θα κλείσει, χωρίς όμως να έχουν, καν, ξεκινήσει οι διαδικασίες (υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι, διοικητικές πράξεις) με τις οποίες θα αποκτήσετε το “δικαίωμα παροχών ΕΟΠΥΥ”.
-Πότε και ο τελευταίος συνταξιούχος θα καλυφθεί;
-Κι ως τότε ποιος θα επιβαρύνεται το κόστος περίθαλψης;
-Από 1/6/2013 και μέχρι να αποκτήσετε το «το δικαίωμα παροχών» κατά πάσα πι-θανότητα,
θα επιβαρύνεστε το κόστος ιατροφαρμακευτικής σας περίθαλψης.
-Από 1/6/2013 θα χαθεί κάθε υγειονομική και διοικητική δομή που σας παρείχε το ΤΥΠΑΤΕ. Άγνωστο που θα απευθύνεστε για την εξυπηρέτησή σας, αφού θα είστε οι μοναδικοί «ασφαλισμένοι» στον ΕΟΠΥΥ που δεν θα έχετε μεταφερθεί με τον φορέα σας και τις υγειονομικές και διοικητικές δομές του. Προφανώς θα “ φιλοξενηθείτε “ σε άλλο φορέα “υποδοχής “ με ό,τι ευκόλως, συνεπάγεται για την ποιότητα και αμεσότητα της εξυπηρέτησής σας στο μέλλον.
-Από 1/6/2013, το ΤΥΠΑΤΕ θα πεθάνει αιφνιδιαστικά.
-Από 1/6/2013, οι δομές και η περιουσία του ΤΥΠΑΤΕ που έχτισαν με κόπο και στε-ρήσεις οι χιλιάδες ασφαλισμένοι του στα 74 χρόνια της λειτουργίας του, θα κινδυ-νεύουν να γίνουν βορρά σε κάθε τρίτο που θα επιδιώξει να στραφεί κατά της πε-ριουσίας του.
ΤΕΛΟΣ
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το ΤΥΠΑΤΕ θα κλείσει κι εμείς, οι 120 εργαζόμενοί του και οι οικογένειές μας θα βρεθούμε στο δρόμο χωρίς να μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Είναι αβέβαιη ακόμη κι η εξασφάλιση των στοιχειωδών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Φίλοι συνταξιούχοι,
Αγωνιστήκαμε για 10 μήνες, για να εξασφαλίσουμε τη διατήρηση του ΤΥΠΑΤΕ ως φορέα παροχών υγείας υψηλού επιπέδου στο τοπίο της συνεχούς υποβάθμισης της ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης.
Δυστυχώς κάποιοι δεν το θέλουν αυτό.
Ας αγωνιστούμε τώρα, δυνατά όλοι μαζί για να πετύχουμε το αυτονόητο: την έ-νταξη του κλάδου υγείας του ΤΥΠΑΤΕ στον ΕΟΠΥΥ.
Φίλοι συνταξιούχοι,
Είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε τα ασφαλιστικά σας δικαιώματα.
Αλλιώς εσείς θα είστε ανασφάλιστοι κι εμείς άνεργοι.
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ
Για Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Η. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΜΠΛΑΝΗΣ

Advertisements

Written by antiracistes

Ιουνίου 5, 2013 στις 7:06 πμ

Αναρτήθηκε στις Αναδημοσιεύσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: