Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

E’ EΛΜΕ Θεσσαλονίκης: απόφαση για απεργία διαρκείας

leave a comment »

Η Ε΄ ΕΛΜΕ στη γενική συνέλευση της που έγινε στις 27/8 με μαζική συμμετοχή των συναδέλφων αποφάσισε τα εξής:

– Να καλέσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να υλοποιήσει την απόφαση του 16ου Συνεδρίου και να προτείνει στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των ΕΛΜΕ να αποφασίσουν απεργία διαρκείας.

– Να στηρίξει την κινητοποίηση που οργανώνεται από το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στην πλατειά Ευόσμου την Τετάρτη 28/8, στις 8.00 μ.μ.

– Να στηρίξει το παλλαϊκό συλλαλητήριο των ΕΛΜΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων που οργανώνεται την Πέμπτη 29/8, στις 7.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

– Η ΕΛΜΕ να προχωρήσει σε καταλήψεις των ΕΠΑΛ Ευόσμου και Σταυρούπολης τη Δευτέρα 2/9 και σε κινητοποίηση όλων των ΕΛΜΕ τις πρώτες ημέρες έναρξης των σχολείων.

– Να απευθυνθεί σε όλα τα σωματεία και να τα καλέσει να αποφασίσουν απεργία διαρκείας.

– Να συνεχίσει τις ενημερώσεις σε γονείς, μαθητές μέσα από συσκέψεις και κοινές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά από ενημερώσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

– Να απευθύνει κάλεσμα στους συναδέλφους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας να διατηρήσουν με έμπρακτο τρόπο την εκπαιδευτική τους ιδιότητα.

– Να οργανώσει από κοινού με τις ΕΛΜΕ και άλλα σωματεία μια σειρά δραστηριότητες με κορύφωση την κινητοποίηση στη ΔΕΘ.

– Να γίνουν νέες συνάντησεις της Επιτροπής Αγώνα την Πέμπτη 29/8, στην ΕΡΤ, αμέσως μετά την κινητοποίηση, Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 2/9, στις 7.30 μ.μ. στην ΕΔΟΘ και Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τρίτη 3/9.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Βρισκόμαστε ήδη πάνω στο έδαφος μιας νέας ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί με στόχο την ισοπέδωση των όποιων ιστορικών κατακτήσεων του κινήματος των εκπαιδευτικών, της νεολαίας και του λαού έχουν διασωθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα και – το κυριότερο – την πλήρη παράδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο κεφάλαιο και στο σύστημα πολιτικής κυριαρχίας του.

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ με τις μαζικές απολύσεις θέλουν να συντρίψουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και να επιβάλλουν ένα γενικευμένο καθεστώς ελαστικών μορφών εργασίας, να ξεθεμελιώσουν το δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να δημιουργήσουν νέους μεγάλους ταξικούς φραγμούς για τη μαθητική νεολαία κι η εκπαίδευση από κοινωνικό αγαθό να γίνει εμπόρευμα και μόνο όποιος έχει χρήματα να σπουδάζει, να εγκαταστήσουν στα σχολεία ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς μόνιμης ανελευθερίας, ανασφάλειας και απόγνωσης όπου τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα εκπαιδευτικών και νεολαίας θα είναι υπό διωγμόν. Βασική τους επιδίωξη είναι να φτιαχτεί μια εκπαίδευση που θα προετοιμάζει χωρίς προστριβές και καθυστερήσεις, τους νέους ως ελαστικούς σύγχρονους εργαζόμενους στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Απαιτείται λοιπόν τώρα να αντιπαρατεθούμε και να σταματήσουμε τη νέα κυβερνητική επέλαση. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο αγώνας είναι μονόδρομος για να μη μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει την απόλυτη φτώχεια με τις μαζικές απολύσεις, να μην μπορέσει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα αποδόμησης της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης, να μην πετύχει την καταρράκωση της ίδιας της αξιοπρέπειας των εργαζόμενων και τον αγωνιστικό παροπλισμό τους. Τώρα είναι η ώρα για να τα ανατρέψουμε όλα και όλους. Προχωράμε με όπλο μας την απεργία διαρκείας που αποφάσισε το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Η απόφαση αυτή του συνεδρίου είναι καταστατική υποχρέωση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που πρέπει να την καταθέσει στις Γ. Σ. των ΕΛΜΕ που θα προκηρυχθούν τώρα και θα αποφασίσουν την απεργία διαρκείας. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, να σταματήσει να χρονοτριβεί και χωρίς άλλη καθυστέρηση να υλοποιήσει την απόφαση του Συνεδρίου.

2. Να συμβάλλουμε με τη συμμετοχή και τη στήριξή μας στην επιτυχία της παλλαϊκής συγκέντρωσης και πορείας στην ΕΡΤ 3 που προγραμμάτισαν οι ΕΛΜΕ και γίνεται την Πέμπτη 29/8, στις 7.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συναυλία που θα ακολουθήσει. Η πρόταση ήδη έγινε αποδεκτή από τα σωματεία της ΕΡΤ, σχολικούς φύλακες, Υγεία, Συλλόγους Π.Ε., ΟΤΑ και αποτελεί την κοινή απάντηση ενάντια στα μέτρα διάλυσης της παιδείας, της υγείας και δημόσιων υπηρεσιών και στο καθεστώς της διαθεσιμότητας – απολύσεων-μετατάξεων που προωθούν. Στη συνάντηση των σωματείων αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης και αφίσας, η προπαγάνδισή της από τα σωματεία στις γειτονιές, η οργάνωση κοινής συνέντευξης τύπου την Τετάρτη 28/8, στις 12.00 το μεσημέρι στην ΕΡΤ, η οργάνωση συναυλίας μετά τη συγκέντρωση, κ.α. Η ΕΛΜΕ σήμερα Τετάρτη 28/8 στις 10.30 π.μ. θα μοιράσει ανακοίνωση στη λαϊκή Σταυρούπολης που γίνεται κοντά στα ΕΠΑΛ.

3. Η πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς πρέπει να ξεκινήσει αγωνιστικά. Η συνέλευση αποφασίζει για τη Δευτέρα 2/9 να γίνουν καταλήψεις στα συγροτήματα των ΕΠΑΛΕυόσμου και Σταυρούπολης και προκηρύσσει τρίωρη στάση που θα ξεκινήσει στις 8.00 π.μ. Στις καταλήψεις καλεί να παρευρεθούν όλοι οι συνάδελφοι από όλα τα σχολεία, από τις Διευθύνσεις όπου εργάζονται πλέον στις ανασφαλείς προσωποπαγείς θέσεις και οι συνάδελφοι που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Την ίδια μέρα ή την Τρίτη 3/9, στις 12.30 το μεσημέρι να οργανωθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε συνεργασία όλων των ΕΛΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου και στο οποίο θα επιδιωχθεί η συμμετοχή και άλλων εκπαιδευτικών φορέων και σωματείων.

5. Συνεχίζουμε τον αγωνιστικό συντονισμό με τους γονείς και τους συλλόγους γονέων και παίρνουμε αποφάσεις συσκέψεων για τις επόμενες ημέρες. Με κάθε τρόπο να ενημερωθούν οι σύλλογοι γονέων για την συγκέντρωση της Πέμπτης. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στη βάση προτάσεων που κατατέθηκαν στη συνέλευση θα διαμορφώσει συγκεκριμένη ανακοίνωση με την οποία θα απευθυνθούμε στους γονείς και τους μαθητές

6. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς και αγωνιστικές ομοσπονδίες σε αγωνιστική συμπόρευση με παρόμοιες μορφές αγώνα με τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα με απεργία διαρκείας που αποφάσισε το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

7. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης να αρνηθούν να εκχωρήσουν την εκπαιδευτική τους ιδιότητα που είναι στις βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, ώστε να πετύχει την αποδυνάμωση της αγωνιστικής μας ενότητας και το επόμενο διάστημα να παρευρίσκονται στα σχολεία και να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη υλοποίησης των αποφάσεων του ανυποχώρητου αγώνα του κλάδου που αποφάσισε το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

8. Την εβδομάδα από 2 έως 6/9, πριν από την έναρξη της ΔΕΘ να πυκνώσουμε τα αγωνιστικά γεγονότα που θα κορυφωθούν στις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 7/9. Έχοντας βασική επιδίωξη τη διεύρυνση του αγωνιστικού μετώπου και τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποίησης των σωματείων στη ΔΕΘ, οι συνελεύσεις να αποφασίσουν: την οργάνωση στην ΕΡΤ κοινής συζήτησης των σωματείων που βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων, τη διοργάνωση κοινής συναυλίας διαμαρτυρίας, την οργάνωση κοινής κινητοποίησης με τους αναπληρωτές και όλους τους εκπαιδευτικούς την ημέρα που θα ψηφίζεται το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στις 5/9 ή στις 6/9,

9. Η συνέλευση καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην ανοιχτή συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Καθηγητών της Ε΄ ΕΛΜΕ την Πέμπτη 29/8, η οποία θα γίνει στην ΕΡΤ 3 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας των σωματείων μας και στο ανοιχτό Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 2/9, στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Τα μέλη της Επιτροπής να διευκολύνονται από τους Διευθυντές των σχολείων τους για να συμμετέχουν στις ενημερώσεις που θα γίνονται στα σχολεία.

10. Να προκηρυχθεί νέα Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ για εκτίμηση της κατάστασης και νέο προγραμματισμό δράσης την Τρίτη 3/9.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (27/8/2013)

http://paremvasithess.wordpress.com/2013/08/28/%CE%B5%CE%84-%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE/#more-2946

Written by antiracistes

29 Αυγούστου, 2013 στις 6:41 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: