Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALPHA BANK «ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ»

with one comment

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στους εργαζόμενους και στους πολίτες της χώρας οι απόψεις που διατυπώνει η Alpha Bank για την Ελληνική οικονομία. Μεγαλοτραπεζίτες, golden boys, και πουλημένοι συνδικαλιστές, προσπαθούν να επιβάλλουν μια αντιδραστική πολιτική ατζέντα, για να μεταθέσουν στον λαό τα βάρη της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν σε πλήρη συνεργασία με το επίσημο πολιτικό σύστημα. Το τελευταίο καιρό όμως έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους σε σημείο που τα κύματα οργής διαδέχονται κύματα ειρωνικής αντιμετώπισης ακόμη και από τον «φιλομνημονιακό» ή φιλοκυβερνητικό τύπο.

Στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της Τράπεζας για την Ελληνική Οικονομία προτείνονται χωρίς συναίσθηση τα εξής μέτρα:

– «Γενναία απελευθέρωση των χωροταξικών και αδειοδοτικών μηχανισμών για να έρθουν ξένα κεφάλαια»!. Η πρόταση αυτή μάλλον αποτελεί το έμπρακτο ενδιαφέρον της τράπεζας για το περιβάλλον. Τελικά μήπως πρέπει να τοποθετηθεί ο Μασουράκης υπεύθυνος των περιβαλλοντικών δράσεων της τράπεζας;
– «Απαιτείται μηδενική φορολογία κερδών, μερισμάτων, υπεραξιών, ….και επιπρόσθετα μια γενναία μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος και πλούτου, ειδικότερα στα μεγάλα εισοδήματα και την μεγάλη ακίνητη περιουσία» !!. Πρέπει να υποθέσουμε ότι επιτέλους η Διοίκηση και τα παχυλά αμειβόμενα στελέχη κατάλαβαν την πρόκληση που αποτελούν οι αμοιβές τους και αποφάσισαν να αναλάβουν το κόστος ανάκαμψης από την κρίση για την οποία έχουν μεγάλες ευθύνες.
– «Απαιτείται δραστική μείωση των εργοδοτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης». Κύματα ευγνωμοσύνης καταλαμβάνουν τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους της χώρας. Επιτέλους κάποιος σκέφθηκε μια λύση για τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις συντάξεις που έχουν ισοπεδωθεί με τα μνημόνια. Οι δε συνάδελφοι που υπέγραψαν το Ασφαλιστήριο της ΑΧΑ δεν χρειάζεται να ανησυχούν γιατί η τράπεζα έχει σχέδια για τεράστια αποζημίωση στο τέλος….
– «Θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης θα αντιμετωπισθούν αφού αρχίσουν να αυξάνουν τα εισοδήματα». Να υποθέσουμε ότι κατά την Alpha Bank η «κοινωνική δικαιοσύνη» αρχίζει να εξετάζεται μόνο εφόσον τα golden boys καθαρίζουν 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο αφορολόγητα από αμοιβές, μερίσματα, bonus, stock options, κλπ.
– «Επιδοθήκαμε τα τελευταία χρόνια σε εκστρατεία αύξησης των φορολογικών εσόδων ….στο βωμό του να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία» !!! Επιτέλους η τράπεζα ξεσκέπασε τον κομμουνιστικό δάκτυλο που βρίσκεται πίσω από το ΔΝΤ, την Τρόϊκα, τις κυβερνήσεις Παπαδήμου, Σαμαρά, κλπ, που μας άλλαξαν τα φώτα τα τελευταία χρόνια….

Η ηγεσία του Συλλόγου της Alpha Bank έχει τις ίδιες απόψεις με την Διοίκηση της Τράπεζας. Ας αναδημοσιεύσουν λοιπόν στο γυαλιστερό περιοδικό Alpha Magazine του Σωματείου, που χρυσοπληρώνουμε με τις συνδρομές μας, τις παραπάνω απόψεις. Έτσι για να τις εμπεδώσουμε!!!

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK
Σεπτέμβριος 2013

Written by antiracistes

5 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 8:40 πμ

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

  1. Reblogged this on Oxtapus *beta.

    oxtapus

    5 Σεπτεμβρίου, 2013 at 10:06 πμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: