Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Την κλιμάκωση των κινητοποίησεών τους αποφάσισαν στη σημερινή γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

leave a comment »

Την κλιμάκωση των κινητοποίησεών τους αποφάσισαν στη σημερινή γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου με κάθοδο στην Αθήνα και συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, το σωμετείο εργαζομένων αναμένεται να διοργανώσει στις 6 Δεκεμβρίου ημερίδα για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Επίσης, το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφάσιστούν σε νέες γενικές συνελεύσεις, περεταίρω δράσεις, όπως παραστάσεις διαμαρτυρίας αλλά και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Μάλιστα, σήμερα μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης του ΨΝΘ, όπου βρισκόταν ο αναπληρωτής διοικητής κ. Τρ. Τζιούμης.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα σε μία αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε τις διαθεσιμότητες προσωπικού στα 3 μεγάλα ψυχιατρεία της χώρας, το Δαφνί, το ΨΝΘ και το Δρομοκαΐτειο.

Ειδικά όσον αφορά στο ΨΝΘ, δρομολογείται να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 80 άτομα. Παράλληλα, με απόφαση μάλιστα του ΔΣ του νοσοκομείου, σε αναστολή λειτουργίας τίθεται η Γ’ κλινική Οξέων λόγω έλλειψης προσωπικού. Τέλος, δύο κλινικές αναμένεται να μεταφερθούν στον Άγιο Δημήτριο και το Ιπποκράτειο. Να σημειωθεί πως το Σωματείο εργαζομένων συμφωνεί στην μεταφορά κλινικών σε δημόσια νοσοκομεία, ωστόσο διαφωνεί στον τρόπο με το οποίο επιχειρείται, καθώς όπως τονίζουν, θα οδηγήσει στη μείωση κλινών.

«Εξωπραγματικά» χαρακτήρισε αυτά που αποφασίζει η κυβέρνηση για την ψυχική υγεία ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΨΝΘ, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης.

«Για ακόμη μία φορά το υπουργείο κρατά κλειστά τα χαρτιά του, με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αιφνιάσει την επιστημονική κοινότητα, τους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και τους πολίτες», τόνισε σε δηλώσεις του. «Ο στόχος είναι προφανής. Δεν έχουν καμία διάθεση να αναβαθμίσουν και να ολοκληρώσουν την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Δεν έχουν καμία διάθεση να συντηρήσουν το καθεστώς που υπάρχει», όπως συμπλήρωσε.«Η στόχευσή τους είναι η συρρίκνωση του δημόσιου φορέα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας και η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην επικείμενη αναστολή της λειτουργίας της κλινικής Γ’ Οξέων Περιστατικών του ΨΝΘ και το δρομολογούμενο κλείσιμο του νοσοκομείου το 2015, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε την πλήρη αντίθεση των εργαζομένων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθούν 25 κρεβάτια». «Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη αλλά και όλη η Βόρεια Ελλάδα να στερηθεί κανένα κρεβάτι εφημέρευσης. Τα 185 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη είναι καλά σήμερα, οριακά αύριο και πολύ λίγα μεθαύριο».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Kωνσταντινίδης, «Αν συνεχιστούν έστω κατ’ ελάχιστο οι αποφάσεις του υπουργείου, το σίγουρο είναι πως σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα δούμε ασθενείς στους δρόμους».

Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισε «οξύμωρο» το γεγονός πως αυτήν τη στιγμή υπάρχει έλλειψη προσωπικού και το υπουργείο στέλνει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους στην Υγεία. «Σύντομα όλα τα νοσοκομεία θα τελούν υπό κατάρρευση», κατέληξε.

«Όλα δρομολογούνται προς τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε από την πλευρά της η Ευθαλία Κοχλιαρίδου, νοσηλεύτρια στο ΨΝΘ. Επίσης, τόνισε πως οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με πρώτο σταθμό την Αθήνα, όπου θα κατέβουν σύσσωμοι να εκφράσουν το μήνυμα «SOS ψυχική υγεία».

Τέλος, η Ελένη Χατζηγεωργίου, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπανικολάου και εκλεγμένη στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, τόνισε σε δηλώσεις της «Εμείς οι εργαζόμενοι οργανώνουμε τον αγώνα μας και θα αντεπιτεθούμε σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην ψυχική υγεία αλλά και στην κοινωνία στο σύνολό της».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ολομέτωπη» την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση, διαμηνύοντας: «Θα ενωθούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους στην Παιδεία, την Υγεία, σε όλο το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα που πλήττονται».

«Γύρω μας προσπαθούν να ολοκληρώσουν μία καταστροφή, όπου μας θέλουν δούλους. Εμείς θα αντισταθούμε απένανται σ’ αυτό, θα τους αποτρέψουμε από τα σχέδια τους. Θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους», επισήμανε η ίδια.

Written by antiracistes

26 Νοεμβρίου, 2013 στις 4:51 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: