Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Άλφα-Εμπορικής – Ανακοίνωση ΔΗΣΥΕ 18.12.2013 – Νίκη των εργαζομένων

leave a comment »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 18/12/2013

Νίκη των εργαζομένων
Νίκη του Συλλόγου
Νίκη της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου μας αποτελούν μια μεγαλειώδη και πολύπλευρη νίκη του μαχόμενου ενωτικού συνδικαλισμού. Οι εργαζόμενοι έχοντας μνήμη, συνέπεια και ήθος, έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην εργοδοσία και τους συνοδοιπόρους της.

Αυτές οι εκλογές ήταν ίσως οι πιο κρίσιμες στην ιστορία του Συλλόγου μας. Συντελέστηκαν κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες εργασιακής και προσωπικής ανασφάλειας, υπό το κράτος απειλών και εκβιασμών, αποστασίας και λασπολογίας.

Το διακύβευμα ήταν η ύπαρξη του Συλλόγου μας, η αγωνιστική προοπτική του, η μοναδική ελπίδα συγκρότησης ενός πραγματικά ενωτικού αγωνιστικού πόλου στην ALPHA, απέναντι στην αυταρχική εργοδοσία και τον ενδοτικό εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Η επίθεση που δεχτήκαμε τους τελευταίους μήνες ήταν πρωτοφανής σε ένταση και ανηθικότητα.

Η εντολή ήταν μια και μοναδική: να μας σβήσουν από τον χάρτη, όπως έσβησαν σε μια νύχτα ότι θύμιζε Εμπορική Τράπεζα. Να μας διαλύσουν πριν προλάβουμε να μπολιάσουμε στους συναδέλφους μας της ALPHA τις αρχές του αγωνιστικού ενωτικού συνδικαλισμού. Σ’ αυτήν την άνιση μάχη τα είχαν όλα, (έτσι νόμιζαν τουλάχιστον !) εργοδοτικός μηχανισμός, εργοδοτικός Σύλλογος, εσωτερική αποστασία, υλικοτεχνικά μέσα και χαριστικές αποσπάσεις. Απειλές και εκβιασμοί, προσωπική λάσπη και ανήθικα ψεύδη χρησιμοποιήθηκαν για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Αυτό που δεν είχαν (ούτε ποτέ θα το έχουν) είναι το πάθος για αγώνα και διεκδίκηση, είναι το ήθος και η αξιοπρέπεια, μα πάνω απ’ όλα είναι η ενεργή στήριξη των εργαζομένων, η ακατάλυτη σχέση με τους συναδέλφους μας, που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και όχι στον φόβο και την εξάρτηση.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η πρώτη και σημαντικότερη νίκη αυτών των εκλογών, είναι η πλατιά, ενεργή και καθολική στήριξη μέσα από την συμμετοχή σας κάτω από αντίξοες συνθήκες φόβου και πιέσεων.

Η δεύτερη είναι η νέα ενότητα, που δεν στηρίζεται στην συναλλαγή και την εξάρτηση, στο ρουσφέτι και την διαμεσολάβηση, αλλά στην αγωνιστική διάθεση, την αμοιβαία εμπιστοσύνη, την απόφαση να κρατήσουμε και να διευρύνουμε αυτά που κερδίσαμε με αγώνες.

Η τρίτη και σημαντικότερη όλων είναι η προοπτική αυτού του Συλλόγου, που στάθηκε όρθιος, ενωμένος και δυνατός, έτοιμος να αποτελέσει άμεσα πόλο συσπείρωσης και ενότητας όλων των εργαζομένων στην ALPHA. Αυτός ο αγώνας τώρα αρχίζει και θα είναι νικηφόρος.

Αυτή η νίκη είναι των εργαζομένων.
Αυτή η νίκη είναι του Συλλόγου μας.
Αυτή η νίκη είναι της ελπίδας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Αφήσαμε τελευταία την παράταξή μας, την ΔΗΣΥΕ που σε αυτές τις εκλογές τιμήσατε για άλλη μια φορά με την ψήφο σας, δίνοντας της ποσοστό 65% και 10 έδρες στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου. Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για την στήριξη σας. Σας ευχαριστούμε γιατί μείνατε όρθιοι κόντρα στους εκβιασμούς και τις απειλές, γιατί μας δώσατε δύναμη από τη δύναμή σας.

Μαζί χτίζουμε μια νέα συλλογική ενότητα πιο δυνατή και πιο συμπαγή από ποτέ. Μια αγωνιστική ενότητα ικανή να αντισταθεί, να διεκδικήσει και να κερδίσει το μέλλον μας.

Μαζί χτίζουμε μια νέα συλλογική συνείδηση που υπερβαίνει στενά παραταξιακά τείχη, που σφυρηλατείται μακριά από «συναλλαγές» και «μικροσυμφέροντα». Αυτή η νέα συλλογική συνείδηση είναι το μεγάλο κέρδος του αγωνιστικού συνδικαλισμού, που μέσα από τις επιθέσεις που δέχεται δυναμώνει, γυρίζοντας στην φυσική του μήτρα, που είναι η προάσπιση των συμφερόντων όλων ανεξαίρετα των μελών του, η αλλαγή του ισοζυγίου υπέρ των εργαζομένων μέσα από υπεύθυνες θέσεις, από διάλογο αλλά και από ασυμβίβαστες συγκρούσεις.

Η συσπείρωση σ’ αυτήν την δύσκολη στιγμή γύρω από την ΔΗΣΥΕ, αποτελεί για όλους εμάς πηγή δύναμης και παράλληλα εντολή για αγώνα και διεκδίκηση.
Ο Σύλλογός μας απαλλαγμένος πλέον από συμβιβασμένους και ριψάσπιδες, έχει ένα σαφές αγωνιστικό πρόσημο, μια νέα συλλογική ενότητα πιο καθαρή, πιο αγωνιστική άρα και πιο νικηφόρα.

Με την στήριξη των εργαζομένων μείναμε όρθιοι κόντρα σε ίντριγκες και αρνητικά προγνωστικά
Μπορούμε να έχουμε μνήμη
Μπορούμε να κάνουνε όνειρα
Ναι κερδίσαμε το δικαίωμα να έχουμε συλλογική μνήμη αγώνων, δημοκρατίας, ενότητας, κατακτήσεων. Δεν κατάφεραν να την σβήσουν όπως υπολόγιζαν οι μονίμως απόντες και μονίμως συμβιβασμένοι. Αυτή η συλλογική μνήμη αφενός θα τους «καταδιώκει» για πάντα στο μέλλον απ’ όσα «εργοδοτικά πλυντήρια» και αν περάσουν, αφετέρου αποτελεί θεμέλιο λίθο για την νέα πορεία του Συλλόγου μας.
Ναι κερδίσαμε το δικαίωμα να κάνουμε συλλογικά όνειρα, να έχουμε συλλογική προοπτική μέσα από ένα προσκλητήριο αγώνα και δημιουργίας σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της ALPHΑ, που αποστρέφονται τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, που περιμένουν από εμάς πρωτοβουλίες ενότητας πάνω στα κοινά προβλήματα.

Η ΔΗΣΥΕ άμεσα, όπως έχει δεσμευτεί επανειλημμένα, θα πάρει πρωτοβουλίες ενότητας όλων των εργαζομένων. Αυτό που φοβόντουσαν έγινε. Βγήκαμε πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, πιο αποφασισμένοι.

Ερχόμαστε. Για να ενώσουμε και όχι για να χωρίσουμε.
Για να διεκδικήσουμε και όχι για να εκχωρήσουμε.

Η αρχή θα γίνει μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο για μια νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση που θα είναι κοινή για όλους. Μια Σύμβαση που θα περιφρουρεί τις κατακτήσεις του Συλλόγου μας και θα τις επεκτείνει σε όλους τους εργαζομένους.

Εδώ και τώρα ξεκινάμε και προειδοποιούμε την εργοδοσία και τους εντολοδόχους της, να μην τολμήσουν να συμφωνήσουν εν κρυπτώ μειώσεις αποδοχών και δικαιωμάτων, γιατί θα βρουν απέναντι το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου.

Τώρα πια δεν είναι μόνοι τους.
Τώρα πια δεν είναι στο απυρόβλητο.
Τώρα οι εργαζόμενοι στην ALPHA έχουν και φωνή και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Για την ΔΗΣΥΕ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Συνημμένα:
Κατάσταση Εκλογικών Ποσοστών – Εκλεγόμενων

Παραθέτουμε τα αποτελέσματα που αφορούν την παράταξή μας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Νο. 5

Ποσοστό ΔΗΣΥΕ: 64,73%

Εκλέγονται στο ΔΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ ΦΩΚΙΩΝ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΕΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΟΡΦΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Written by antiracistes

18 Δεκεμβρίου, 2013 στις 6:06 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: