Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ANAKOIΝΩΣΗ ΔΗΣΥΕ Εμπορικής-Alpha «Δυστυχώς για κάποιους, η φωνή του εκάστοτε αφεντικού τους θα είναι πάντα πιο ισχυρή από τη φωνή της συνείδησής τους»

leave a comment »

Αθήνα, 24.12.2013

«Δυστυχώς για κάποιους,
η φωνή του εκάστοτε αφεντικού τους θα είναι πάντα πιο ισχυρή από τη φωνή της συνείδησής τους»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η θλιβερή παρεούλα των αποστατών του Συλλόγου μας «ξαναχτύπησε», με μια ακόμη κατάπτυστη ανακοίνωση, που βρίθει από «συνδικαλιστική και προσωπική αλητεία».
Όπως είχαμε προβλέψει, όσο ο Σύλλογός μας στέκεται όρθιος, όσο η παράταξή μας δυναμώνει, όσο οι εργαζόμενοι αντιστέκονται, τόσο θα εντείνονται οι επιθέσεις απέναντί μας. Όσο τα αφεντικά των αποστατών νιώθουν ότι κινδυνεύει η σιωπή του νεκροταφείου που έχουν επιβάλλει στην Τράπεζα, όσο βλέπουν ότι πλησιάζει η ώρα της κατάρρευσης ενός αυταρχικού, αλλά σαθρού οικοδομήματος, τόσο θα αμολάνε τα «σκυλιά» τους εναντίον μας.
Κι αυτά πιο «δαρμένα» και πιο φοβισμένα από ποτέ, θα καταφεύγουν στο τελευταίο χαρτί του ηττημένου, πού είναι πάντα η προσωπική επίθεση, οι ύβρεις και τα ασύστολα ψεύδη.
Ζητάμε συγγνώμη εκ προοιμίου που είμαστε αναγκασμένοι να απαντάμε σε μια χούφτα ανερμάτιστων αποστατών, που χρησιμοποιούνται από τα αφεντικά τους. Όπως έχουμε ξαναπεί μόνο λύπη μας προκαλούν για το προσωπικό τους κατάντημα. Πίσω όμως από αυτούς βρίσκεται ένας ολόκληρος μηχανισμός, που τους καθοδηγεί, τους διευκολύνει, τους βάζει να κάνουν την βρώμικη δουλειά, κρατώντας τα δικά του χέρια καθαρά.
Αυτός ο εργοδοτικο-συνδικαλιστικός μηχανισμός είναι ο πραγματικός αντίπαλος, των εργαζομένων που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.
Ποιοι κρύβονται πίσω από τους αποστάτες.
Ο μηχανισμός της Τράπεζας τους «απέσπασε» την επόμενη ημέρα της αποστασίας τους στον Σύλλογο της ALPHA. Χωρίς να είναι πουθενά εκλεγμένοι, χωρίς καμία απολύτως συνδικαλιστική ή άλλη ιδιότητα, χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο. Τοποθετήθηκαν στον Σύλλογο και τους διατέθηκαν γραφεία, τηλέφωνα, διευθύνσεις emails, κλπ. Έκτοτε περιόδευαν όλη την Ελλάδα μαζί με συνδικαλιστές της ALPHA, εκβίαζαν συναδέλφους, έταζαν, απειλούσαν, ψευδολογούσαν. Τα emails διαγραφής από τον Σύλλογό μας έφευγαν επίσημα από τον Σύλλογο, ανεπίσημα από Διευθυντές της ALPHA. Οι πιέσεις για διαγραφές γίνονταν από τους αποστάτες, από συνδικαλιστές της ALPHA και από Διευθυντές της Τράπεζας. Η εργοδοτικο-συνδικαλιστική διαπλοκή στο μεγαλείο της.
Η τελευταία υβριστική ανακοίνωση που υπογράφεται από την παρέα που η μόνη ιδιότητα που έχει είναι αυτή του αποστάτη, έφτασε στα emails των συναδέλφων από το email του Συλλόγου της ALPHA !, μέσω του Outlook που ελέγχεται από την Τράπεζα ! Τι άλλο χρειάζεται πια για να καταδείξει την διαπλοκή, την ευθεία ανήθικη γραμμή που συνδέει εργοδοσία-Σύλλογο-αποστάτες.
Γιατί αυτός ο μηχανισμός επιτίθεται στον Σύλλογο και την ΔΗΣΥΕ.
Οι πρόσφατες εκλογές που κράτησαν ζωντανή την ενότητα και την αγωνιστική προοπτική του Συλλόγου μας τους φόβισε. Η συσπείρωση γύρω από την παράταξή μας που πήρε 65% και κατ’ επέκταση γύρω από τον Σύλλογο, που απαλλαγμένος από τα εργοδοτικά βαρίδια στάθηκε όρθιος με όλες τις παρατάξεις εναρμονισμένες στην αγωνιστική προοπτική τους κλόνισε. Ξέρουν ότι οι μειώσεις στους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα δεν είναι εύκολο να περάσουν πλέον.
Η τελευταία ανακοίνωση των αποστατών αυτό το άγχος προδίδει, όταν αναφέρεται στην συμμετοχή μας στην νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση.
Τους ενοχλεί που ένας δυνατός, ενωμένος Σύλλογος, με πρόσφατη αγωνιστική εντολή, μπαίνει σφήνα στο σύνολο των εργαζομένων της ALPHA διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Τράπεζα και Σύλλογος, σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα αυταρχικό και ελεγχόμενο μοντέλο χειραγώγησης των εργαζομένων έπαιζαν τόσα χρόνια χωρίς αντίπαλο.
Είναι εμφανές ότι τους τρομάζει η προοπτική της συσπείρωσης των εργαζομένων γύρω από τον ενωτικό αγωνιστικό συνδικαλισμό που εμείς εκπροσωπούμε.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η «σιωπή των αμνών» τελείωσε μια και για πάντα στην ALPHA BANK. Με την ενεργό στήριξή σας, είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις, παρατάξεις, πρόσωπα, σε μια πορεία ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος στην Τράπεζα. Σ’ αυτήν την δύσκολη πορεία, οι οπισθοφυλακές του παλιού που τρέμει την διάλυση του, θα μας χτυπάει σε κάθε μας βήμα όλο και πιο ανοίκεια, όλο και πιο ύπουλα.
Είμαστε όρθιοι. Είμαστε ενωμένοι. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τα κάθε λογής «γιουσουφάκια» που μας υβρίζουν. Μα πάνω απ’ όλα είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε και τα αφεντικά τους όταν αυτά βγουν στο ξέφωτο της συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης, αντί να δοξάζονται κρυπτόμενοι πίσω από τους αναλώσιμους βοηθούς τους.
Όσο για τις προσωπικές αήθεις επιθέσεις της τελευταίας ανακοίνωσης, επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο:
Είναι τιμή μας που υπηρετούμε τους εργαζόμενους από την ΟΤΟΕ και την ΓΣΕΕ. Είναι τιμή μας που προταθήκαμε και εκλεγήκαμε σε ανώτερα αξιώματα με τις ψήφους και της ΔΑΚΕ και άλλων παρατάξεων. Είναι τιμή μας που μας εμπιστεύθηκαν οι εργαζόμενοι ευθύνες.
Γιατί μόνο σαν ευθύνη και σαν προσφορά βλέπουμε την ενασχόλησή μας με τα κοινά σε όλα τα επίπεδα. Επειδή η χυδαιότητα και η εμπάθεια έχουν και όρια, πληροφορούμε αυτούς που μιλάνε για διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες, ότι όλα αυτά δεν αποφέρουν ούτε ένα ευρώ όπως είναι γνωστό σε όλους, αλλά μόνο κόπο, χρόνο και ηθική ικανοποίηση.
Αλλά τι να καταλάβουν από ηθική ικανοποίηση αυτοί που δεν προτάθηκαν ποτέ και από κανέναν, ούτε για θυρωροί σε πολυκατοικία;
Τι να καταλάβουν από ήθος και προσφορά, αυτοί που δέχονται να συμμετέχουν χωρίς καμία ιδιότητα, σε ίντριγκες και εκβιασμούς πρώην συνεργατών, φίλων και συναδέλφων τους;
Είναι σίγουρο ότι για κάποιους η φωνή του εκάστοτε αφεντικού τους ήταν πάντα πιο ισχυρή από τη φωνή της συνείδησής τους.
Χθες ήταν η φωνή του στρατηγού που τους διέτασσε να διασπάσουν την ΔΑΚΕ, να δένουν τις καρέκλες στην Γ.Σ. των μετόχων παρέα με μπράβους και συνταξιούχους αστυνομικούς.
Σήμερα είναι η φωνή της εργοδοσίας και του εργοδοτικού Συλλόγου που τους στρέφει εναντίον συναδέλφων και συνεργατών που σε μια νύχτα απαρνήθηκαν με ολική διαγραφή μνήμης.
Αύριο πού θα προσφέρουν άραγε τις υπηρεσίες τους;
Αφήνουμε εντελώς ασχολίαστο το σημείο της ανακοίνωσης που μιλάει για «πλουτισμό (πώς άραγε;)» της ηγεσίας της «δημοκρατικής παράταξης». Αυτό δεν είναι συνδικαλιστικό χτύπημα. Είναι προσωπική αλητεία και αν δεν βρουν τρόπο να αποκαταστήσουν την αλήθεια, θα κληθούν να αποδείξουν ενώπιον της δικαιοσύνης πού, πόσα, πότε και από ποιους εισπράξαμε.
Τότε θα καταλάβουν ίσως ότι ο μόνος «πλούτος» που κερδίσαμε είναι η αγάπη, η εμπιστοσύνη και η στήριξη των χιλιάδων συναδέλφων μας. Κι αυτόν ακριβώς τον «πλούτο» εμείς οφείλουμε να τον επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο σ’ αυτούς που μας τον έδωσαν. Γι’ αυτό επιλέγουμε να μείνουμε όρθιοι αντί να ζούμε σκυφτοί.

Για την ΔΗΣΥΕ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Written by antiracistes

24 Δεκεμβρίου, 2013 στις 5:47 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: