Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

O Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος εργαζομένων Alpha Bank-Εμπορικής (ΕΝ.Α.Σ.) απηύθυνε πρόσκληση για κοινή σύσκεψη με θέμα την νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

leave a comment »

Ανακοίνωση Νο 3
Αθήνα, 31/01/2014

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 27/01 ο Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος εργαζομένων Alpha Bank-Εμπορικής (ΕΝ.Α.Σ.) απηύθυνε πρόσκληση για κοινή σύσκεψη με θέμα την νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/01 στα γραφεία της ΟΤΟΕ όπου συμμετείχαν :
Ο «Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Εργαζομένων Alpha Bank-Εμπορικής» (Κωνσταντινόπουλος Γιώργος, Μητροτάσιος Σπύρος, Δημακάκος Φωκίων, Σκρίκα Αλεξάνδρα, Παπαδάκης Κωνσταντίνος, Χαιρέτης Βασίλης)
Ο Σύλλογος «Υπαλλήλων Alpha Bank προερχομένων εκ της Ιονικής» (Φιλιππόπουλος Σαράντης)
Το Σωματείο «Αλληλεγγύη» (Αλεξόπουλος Νίκος)
Η παράταξη «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Alpha Bank» (Παυλόπουλος Γιώργος)
Η παράταξη «ΟΡ.Α.Μ.Α Εργαζομένων στην Alpha Bank» (Αιμιλία Τζίβα)
Δεν προσήλθε ο Σύλλογος «Επιστημονικού Προσωπικού πρώην Εμπορικής» και η παράταξη «Ενωμένος Σύλλογος» του Συλλόγου «Προσωπικού Alpha Bank».

Στον διάλογο έγινε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τράπεζα και κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις για τις κοινές μας πλέον διεκδικήσεις. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο συντονισμός δράσης που θα ενοποιεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική διεκδικητική κατεύθυνση είναι μονόδρομος.

Με βάση αυτήν την διαπίστωση υπήρξε καταρχήν συμφωνία για την διαμόρφωση ενός πλαισίου αιτημάτων για την «εξομοίωση προς τα πάνω» των μισθών και των δικαιωμάτων μας.

Συμφωνήθηκε ότι εντός των προσεχών ημερών ομάδα εργασίας θα επεξεργαστεί όλες τις επιμέρους προτάσεις και θα διαμορφώσει το τελικό πλαίσιο διεκδίκησης της νέας ΕΣΣΕ.

Συνάδελφοι,

Η συμμετοχή και το αποτέλεσμα της πρώτης αυτής συνάντησης συνδικαλιστικών δυνάμεων του χώρου αποτελεί ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την επίτευξη της ενότητας που τόσο έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι σήμερα.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

Σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες ενέργειες για τα πολλά και επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι.

Πιστεύουμε ότι σύντομα και οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις του χώρου θα συνειδητοποιήσουν την ανάγκη αυτής της ενότητας και θα θελήσουν να πορευτούμε όλοι μαζί.

Υ.Γ. Σας επισυνάπτουμε το κείμενο της αρχικής πρόσκλησης.

«««

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2014
ΑΠ : 3012

ΠΡΟΣ :

κο Γκιάτη Τάσο
κο Φιλιππόπουλο Σαράντη
κο Σαλεμή Παναγιώτη
κο Αλεξόπουλο Νίκο

Συνάδελφοι,

Η Επιχειρησιακή Σύμβαση του Συλλόγου μας με την Τράπεζα έληξε στις 31/12/2013 η δε παράταση αυτής στις 31/3/2014.
Η εν λόγω Επιχειρησιακή Σύμβαση όπως είναι γνωστό, περιέχει σημαντικότατες οικονομικές και θεσμικές κατακτήσεις, οι οποίες διαμορφώνουν ένα αρκετά ανώτερο επίπεδο αμοιβών και εργασιακών σχέσεων.
Ο Σύλλογός μας, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων στην Alpha Bank, θεωρεί όπως είναι αυτονόητο, ότι όλα αυτά τα οικονομικά και θεσμικά πλεονεκτήματα πρέπει να επεκταθούν στο σύνολο των εργαζομένων της Τράπεζας.
Είναι ιστορική ευκαιρία, το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου να ενώσει τις δυνάμεις του στην πράξη, ξεπερνώντας δευτερεύουσες αντιθέσεις και να συνδιαμορφώσει ένα πλαίσιο Επιχειρησιακής Σύμβασης, που θα περιέχει όλες τις θετικές κατακτήσεις προς όφελος του συνόλου των εργαζομένων.
Ο Σύλλογός μας υπηρετώντας στην πράξη και χωρίς προσχήματα την ενότητα των εργαζομένων και την μισθολογική και εργασιακή εξίσωση προς τα πάνω, με αφορμή την λήξη της Επιχειρησιακής Σύμβασης, παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους Συλλόγους και τις δυνάμεις του χώρου σε κοινή σύσκεψη, για την συνδιαμόρφωση ενός νέου πλαισίου Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την από κοινού διεκδίκησή του.
Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας, σας καλούμε την Τετάρτη 29/01/2014 και ώρα 12:00 μ.μ. σε μια πρώτη κοινή σύσκεψη στα γραφεία της ΟΤΟΕ, για μια ανοιχτή συζήτηση για κατάθεση προτάσεων και συντονισμό της δράσης μας προς όφελος όλων των εργαζομένων του Ομίλου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
»»»

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Written by antiracistes

31 Ιανουαρίου, 2014 στις 11:29 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: