Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Εργαζόμενοι Wind-Vodaphone, κάτεργο η νέα κοινή εταιρεία Victus

leave a comment »

Τα Σωματείo μας (σε διαρκή επικοινωνία και με το σωματείο στη Vodafone), παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εργολαβική δήθεν «νέα εταιρία» (Victus), εκτιμάει ότι επίκειται κάποια κίνηση, πιθανόν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την οποία οι δύο διοικήσεις θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε βάρος των εργαζομένων.
Eίναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν (επιστρατεύοντας και προϊστάμενους και διευθυντές) για ακόμα μια φορά:

(α) Να αιφνιδιάσουν τους συναδέλφους, με τον χρόνο και τον τρόπο σχετικών ανακοινώσεων.

(β) Να παρουσιάσουν το θέμα σαν «λήξαν», τις αλλαγές σαν «ανώδυνες», τους εργαζόμενους ότι «διασφαλίζονται» κ.λπ. κ.λπ. Με στόχο ν’ αποσπάσουν τη συναίνεση των συναδέλφων για μεταφορά στη «νέα εταιρία».

Mπορεί μάλιστα να προσπαθήσουν ν’ αξιοποιήσουν το γεγονός ότι και τα δύο Σωματεία, σε Vodafone και Wind, είναι σε διαδικασίες για τις ετήσιες εκλογές τους. Πράγμα που δείχνει και πόσο λογαριάζουν τις δυνατότητες αντίστασης των εργαζομένων, μέσα απ’ τα Σωματεία μας.

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ή ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, σχετικά με τη «νέα εταιρία».

Πολλά αποκαλυπτικά μεσολάβησαν στο διάστημα απ’ τις προηγούμενες διθυραμβικές παρουσιάσεις της δήθεν «νέας εταιρίας» (που θα λειτουργούσε, μας έλεγαν, αρχές Νοέμβρη…):
Σε καθημερινή βάση, οι εργασίες για το έργο (network sharing) προχωρούν και εκτελούνται απ’ τους συναδέλφους τεχνικούς σε Vodafone και Wind.

Είναι 100% η επιβεβαίωση της θέσης των Σωματείων μας στην πράξη: ότι η δουλειά μπορεί να γίνει απ’ τους εργαζόμενους των δύο εταιριών, χωρίς την προσχηματική ίδρυση της «νέας εταιρίας» . Η διοίκηση σιωπά σ’ αυτό το σημείο. «Ξεβρακώθηκε» το δήθεν επιχείρημά της ότι η «νέα εταιρία» είναι τάχα απαραίτητη για την εκτέλεση των εργασιών.
Όλο και περισσότερο, στις συναντήσεις που αφορούν τη «νέα εταιρία», αποκαλύπτεται ότι: απ’ τις εργασίες των τμημάτων που επιχειρείται να μεταφερθούν, πολλές δεν θα παραμείνουν καν στη Victus αλλά θα δοθούν παραπέρα outsourcing.

Τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα και κατηγορηματικά:
=> Η «νέα εταιρία» δεν σχετίζεται με καμία τεχνική ή άλλη αναγκαιότητα οποιουδήποτε έργου. Είναι μια μαζική εργολαβία, για να σπάσει τις συλλογικές συμβάσεις και τα σωματεία στις δύο εταιρίες – αφήνοντας τους εργαζόμενους έρμαια σε απολύσεις, αλλαγές συμβάσεων, μειώσεις μισθών κ.λπ.
=> Η «νέα εταιρία» θα λειτουργήσει σαν «ενδιάμεσος σταθμός», σαν «αποθήκη ξεφορτώματος» προσωπικού. Σύντομα θα επιχειρηθεί απ’ τις δύο διοικήσεις από τη Victus ν’ απολύσουν μαζικά, ν’ αλλάξουν συμβάσεις (π.χ. από μισθωτό σε μπλοκάκι ή σε εργολάβο). Είναι τεράστιο ψέμα ότι στη Victus, ειδικά όπως τη στήνουν, θα υπάρχει δουλειά!
Συνάδελφοι, ο δρόμος της δήθεν «νέας εταιρίας» είναι καταστροφικός. Όσοι μεταφερθούν, σύντομα θα δουν μπροστά τους ένα εργασιακό κάτεργο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα:

ν’ απαντήσουμε άμεσα οποιαδήποτε κίνηση των διοικήσεων να επιβάλλουν πραξικοπηματικά τα σχέδιά τους. Τίποτα απ’ αυτά τα καταστροφικά σχέδια δεν θα περάσει, αν συναντήσει τη δική μας ενότητα, αντίσταση, αποφασιστικότητα.

Μπορούμε να επιβάλλουμε το απόλυτα δίκαιο αίτημά μας: οι δουλειές να γίνουν απ’ το προσωπικό των Vodafone και Wind ως έχει.

Το Σωματείο, με τους αγώνες του, θα σταθεί εμπόδιο στα πραξικοπήματα των δύο διοικήσεων – και εγγυάται στην πράξη την υπεράσπιση της θέσης εργασίας και της αξιοπρέπειας κάθε συναδέλφου που θ’ αρνηθεί ν’ ακολουθήσει το δρόμο προς το γκρεμό του Ζαλόγγου της «νέας εταιρίας».

Σωματείο εργαζομένων στη Wind

Ομοια ανακοίνωση εξέδωσε και το σωματείο εργαζομένων στη Vodaphone

http://wp.me/p1QJ91-2op

Written by antiracistes

17 Φεβρουαρίου, 2014 στις 3:26 μμ

Αναρτήθηκε στις Αναδημοσιεύσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: