Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Άλφα-Εμπορικής: Εντάσσονται στο Οργανισμό Προσωπικού της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ !

with one comment

ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Άλφα-Εμπορικής: Εντάσσονται στο Οργανισμό Προσωπικού της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ !

Ανακοίνωση Νο 6
Αθήνα, 28/2/2014

– ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
– Το δικαστήριο δικαίωσε τον μακρόχρονο αγώνα μας.
– Εντάσσει τους συναδέλφους μας στον Οργανισμό Προσωπικού της Εμπορικής !
– Αναγνωρίζει πανηγυρικά ότι ισχύει ο Οργανισμός της Εμπορικής επειδή έχει ισχύ νόμου !

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για τον Σύλλογό μας. Το Πρωτοδικείο Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών) με την υπ’ αριθμ. 633/2014 απόφασή του, έκανε δεκτή στο σύνολό της την αγωγή που είχε καταθέσει ο Σύλλογός μας στις 19/7/2011.

Η απόφαση – κόλαφος έρχεται να δικαιώσει τους αγώνες των εργαζομένων, να επιβεβαιώσει τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου μας και να καταρρίψει ψεύδη και μυθοπλασίες περί μη ισχύος του Οργανισμού μας και περί δήθεν τακτοποίησης των συναδέλφων μας στον Οργανισμό της Alpha Bank.

Επιπλέον δίνει κατηγορηματική απάντηση στους «διαμεσολαβητές» οι οποίοι έσπευσαν να «καταργήσουν» τον Οργανισμό μας (με νέα Ε.Σ.Σ.Ε. τον περασμένο Ιούνιο !) και να «σώσουν» έτσι τους συναδέλφους μας από την υποτιθέμενη ομηρία.

Τι λέει η απόφαση

Η απόφαση του δικαστηρίου (πρώτη από μία σειρά αγωγών για το ίδιο θέμα) επιτάσσει ρητά και κατηγορηματικά ότι:
1. Οι συνάδελφοί μας έπρεπε ήδη να έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό Προσωπικού της Εμπορικής αμέσως μετά την πάροδο του πρώτου έτους από την πρόσληψή τους στην Τράπεζα.
Η ένταξη στον Οργανισμό της Alpha Bank που έγινε μετέπειτα σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί αυτό το δικαίωμα, γι’ αυτό το δικαστήριο απορρίπτει την ένσταση της Alpha ως αβάσιμη !
2. Αναγνωρίζει πανηγυρικά ότι ο Οργανισμός Προσωπικού της Εμπορικής Τράπεζας εξακολουθεί να ισχύει και μετά την συγχώνευση και δεν υποκαθίσταται από τον Οργανισμό Προσωπικού της Alpha Bank.
Πρώτον γιατί αυτός αποτελεί μέρος της ατομικής σύμβασης κάθε εργαζόμενου που τον συνοδεύει για πάντα.
Και δεύτερον και σημαντικότερο επειδή ο Οργανισμός Προσωπικού της Εμπορικήςέχει ισχύ νόμου, ενώ αυτός της Alpha Bank, είναι αποτέλεσμα Ε.Σ.Σ.Ε και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τροποποιήσει και, πολύ περισσότερο, να καταργήσει τον Οργανισμό μας.

Ποιους «μύθους» καταρρίπτει η απόφαση

1. Μύθος Πρώτος
• Ο Οργανισμός μας μετά την συγχώνευση δεν ισχύει.
Η απόφαση λέει όχι μόνον ότι ισχύει αλλά τον καθιστά πιο ισχυρό, τον θωρακίζει περαιτέρω και επιτάσσει και την ένταξη των νέων συναδέλφων σ’ αυτόν.

2. Μύθος Δεύτερος
• Η ένταξη των συναδέλφων στον Οργανισμό της Alpha Bank με την διαμεσολάβηση του αντιπροσωπευτικού συλλόγου είναι μία πράξη δικαίωσης και λύτρωσης από την «ομηρία».
Τώρα πια ελπίζουμε να έγινε κατανοητό σε όλους αυτό που λέγαμε εδώ και μήνες, ότι η λύση που δόθηκε παραμονή της εκδίκασης των αγωγών έγινε υπό το βάρος των δικαστικών πιέσεων και με γνώμονα την μη εκδίκασή τους. Η άρον – άρον ένταξη λοιπόν, έγινε για να πιεστούμε ως Σύλλογος και να μην εκδικάσουμε τις αγωγές, ώστε να μην αναδειχθούν όσα σημαντικά φέρνει στο φως η απόφαση του δικαστηρίου.

3. Μύθος Τρίτος
• Ένας ακόμα μύθος που χτίστηκε από τους «αποστάτες», ότι τάχα αυτοί σε συνεργασία με το αντιπροσωπευτικό σωματείο της Alpha Bank έλυσαν το πρόβλημα της ομηρίας
Σήμερα ξεκαθαρίζει περίτρανα ότι με ή χωρίς την θέλησή τους «χρησιμοποιήθηκαν» για να ενταφιάσουν προσδοκίες και προοπτικές συναδέλφων. Όχι μόνον των υπό ένταξη εργαζομένων αλλά ακόμη και τον ήδη ενταγμένων.

Αυτό λοιπόν το «σχέδιο» που απαλλοτρίωνε και διέλυε κατακτήσεις ετών, παρουσιάστηκε ως λύση σωτηρίας για τους υπό ένταξη συναδέλφους και παράλληλα χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός για την διαγραφή τους από τον Σύλλογό μας.

Κάποιοι – λοιπόν – χρησιμοποιούσαν την διάλυση του Οργανισμού μας ως μέσο για την διάλυση του Συλλόγου μας, με ένα σμπάρο – δηλαδή – δυο τρυγόνια. Την ίδια στιγμή εμείς, χαρακτηριζόμασταν ως οπισθοδρομικοί και εμπαθείς επειδή δεν αναγνωρίζαμε την επιτυχία του άλλου συλλόγου, ούτε την καλή πρόθεση του εργοδότη ! Στην πραγματικότητα το μόνο που κάναμε ως Σύλλογος ήταν να εκδικάσουμε αγωγές που είχαν κατατεθεί από το 2011, πιστεύοντας ότι η συνέπεια και η αλήθεια θα μας δικαιώσουν ανεξάρτητα από το ποιος διοικεί την Τράπεζα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ανοίγει δρόμους στις διεκδικήσεις μας, δικαιώνει τον αγώνα μας και αποκαλύπτει το παιγνίδι που παίχτηκε στις πλάτες των συναδέλφων όλο το προηγούμενο διάστημα.

Για τον Σύλλογό μας είναι μόνον η αρχή.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα για ενότητα και προστασία των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ανακοίνωση Νο 6

Written by antiracistes

1 Μαρτίου, 2014 στις 11:20 πμ

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

  1. Reblogged this on Oxtapus *blueAction.

    oxtapus

    1 Μαρτίου, 2014 at 12:16 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: