Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Πρωτοβουλία εναντια στις νεες εργασιακες σχεσεις – Δε σας οφειλουμε ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ

leave a comment »

δε σας οφειλουμε
ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ
Συνάδελφε-ισσα,
Έμεις που σε μια νύχτα απο γενιά των 700 ευρώ γίναμε γενιά της μετανάστευσης, της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, είμαστε αυτοί που πέφτει πάνω μας το τίμημα του χρέους, της ΕΕ και των επιλογών κυβερνήσεων και εργοδοσίας όλο το προηγούμενο διάστημα. Σε εμάς που φαίνεται προνόμιο μια δουλειά – κάτεργο ακαθόριστου ωραρίου χωρίς κανένα δικαίωμα και με μισθούς πείνας έρχεται σήμερα η ΕΕ στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας να μας πείσει ότι είναι γιορτή ο θεσμός της μαθητείας. Θέλουν να πούμε ευχαριστώ για τα σκάρτα 500 ευρώ που θα μας δώσουν για πέντε μήνες, ενώ σε αυτό το διάστημα μας ονομάζουν “ωφελούμενους”, λες και είναι όφελος και όχι δικαίωμα η εργασία για όλους.
Οι νέες εργασιακές σχέσεις που εγκαθιδρύει η συγκυβέρνηση, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ τον μόνο που ωφελούν είναι την εργοδοσία είτε αυτή είναι το ίδιο το κράτος (τοπικό η κεντρικό) είτε είναι οι ιδιώτες. Χρησιμοποιούν τους άνεργους και ειδικά τη νέα γενιά σα δούρειο ίππο για να χτυπήσουν συνολικά τα εργατικά δικαιώματα. Προσπαθούν να μας περιθωριοποιήσουν! Να μας στιγματίσουν ως ειδική κατηγορία «ωφελούμενων», έτσι ώστε να μη τολμήσουμε να οργανωθούμε για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων.
Τώρα πρέπει να πάρουμε απόφαση να ανατρέψουμε το μέτωπο που μαυρίζει τις ζωές μας.
ΜΌΝΟΣ ΔΡΌΜΟΣ ΕΊΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΉ ΠΆΛΗ
γιατί όσο και αν θέλουν να μας πείσουν πως αυτά που μας χωρίζουν είναι πολλά
αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα
Σε μια εποχή που το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα του είναι εκφυλισμένα, εμείς παλεύουμε για την επιστροφή στο προσκήνιο ενός μαχητικού συνδικαλισμού, μαχητικής πάλης ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, τα απλήρωτα μεροκάματα, τις απολύσεις. Μαζί με τα σωματεία και με αγώνα για να επανασυγκροτηθούν ταξικά και εργατικά, προχωράμε σε κάλεσμα για τη συγκρότηση μίας Πρωτοβουλίας ενάντια στις νέες εργασιακές σχέσεις.
ΒΓΑΊΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΑΡΊΑ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΠΑΊΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙΜΌΝΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΊΚΗΣΗΣ
Γιατί σε μία εποχή που η ανεργία φτάνει στα ύψη, και οι υπόλοιποι δουλεύουν 12ωρα και σαββατοκύριακα, το αίτημα για μείωση των ωρών εργασίας είναι μονόδρομος. Γιατί είναι αδιανόητο σήμερα να μένουμε χωρίς επίδομα ανεργίας και ανασφάλιστοι. Γιατί τα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης είναι εικόνα από το μέλλον, μιας ζωής ανάμεσα στην κακοπληρωμένη εργασία και την ανεργία. Γιατί τελικά το μέλλον και την εργασία μας την ορίζουμε εμείς και όχι ο Σαμαράς, η ΕΕ και το κεφάλαιο. Για όλα αυτά διεκδικούμε: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς!
Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τη νεολαία στη συγκρότηση αυτής της πρωτοβουλίας, με σκοπό την ευρύτερη συσπείρωση όλων αυτών που θέλουν να αγωνιστούν συλλογικά και συντροφικά απέναντι στην καθιέρωση του καθεστώτος δουλείας που μας επιφυλάσσουν. για το ξεδίπλωμα δράσεων ενάντια στις μορφές ελαστικής απασχόλησης, τη διεκδίκηση στοιχειωδών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους χώρους, τον τσαμπουκά ενάντια στα αφεντικά και την αγωνιστική μας υποστήριξη στους ανέργους.
Απέναντί μας είναι οι κυβερνήσεις που παζαρεύουν το μέλλον μας καθορίζοντας το μισθό εκμετάλλευσής μας και επιβάλλοντας την πιο μαζική ανεργία μεταπολεμικά, η Ευρωπαική Ένωση απόλυτος αρωγός και υποστηρικτής αυτής της κατάστασης, και φυσικά κάθε αφεντικό που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι στο βωμό της κερδοφορίας του.
ΣΥΓΚΡΟΤΟΎΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΑΠΌ ΌΛΟΥΣ ΕΜΆΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΕΜΆΣ
ΔΕ ΘΑ ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΈΝΑ ΧΈΡΙΑ! ΔΗΛΏΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΆ
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΟΥΣ!
«Το ζήτημα πιά έχει τεθεί: ή θα συνεχίσουμε να γονατίζουμε, όπως ετούτος ο δραπέτης, ή θα υψώσουμε άλλο πύργο ατίθασο απέναντί τους»
Μ.Κατσαρός
πΡωΤοΒΟυλΙα >> εναντια στις νεες εργασιακες σχεσεις
Ι
ΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
στα γραφεια του σωματειου μισθωτων τεχνικων
ερμου & φωκιωνος 11 4ος οροφος
14 03
στις 18 00
Δεν επιτρέπουμε να τσακίζουν άλλο την αξιοπρέπειά μας, στεκόμαστε με συναδελφική αλληλεγγύη απέναντι στο τρόμο της απόλυσης και της ανεργίας, παλεύουμε συλλογικά πέρα από τους αδιέξοδους δρόμους της ατομικής διαπραγμάτευσης. Γνωρίζουμε τη δύναμή μας, χωρίς εμάς η παραγωγή νεκρώνει, χωρίς εμάς τα κέρδη τους εξαφανίζονται και αυτό είναι που τους τρομάζει! Τους είμαστε αναντικατάστατοι και αυτοί αχρείαστοι για εμάς!

Written by antiracistes

12 Μαρτίου, 2014 στις 11:41 μμ

Αναρτήθηκε στις Αναδημοσιεύσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: