Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση: Όχι στην Παράνομη και Αυθαίρετη Μείωση Μισθών

leave a comment »

Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 88
Αθήνα, 13.4.2014

Χαιρετίζουμε τους αγωνιζόμενους συναδέλφους, όλους τους απεργούς της 9ης Απρίλη στην Alpha Bank.

Η δυναμική απεργιακή συγκέντρωση στο κατάστημα της Σοφοκλέους 11 και η πορεία που ακολούθησε στο Κεντρικό της Alpha Bank στην οδό Σταδίου, ανησύχησε τη Διοίκηση. Όσοι ήταν εκεί το διαπίστωσαν! Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα συνέβαινε εάν η εργοδοσία είχε να αντιμετωπίσει μία-δύο χιλιάδες συναδέλφους, αποφασισμένους να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους για μια αξιοπρεπή ζωή;

ΝΑΙ μπήκαμε μπροστά, τολμήσαμε, εμπιστευθήκαμε τους συναδέλφους!

Και δικαιωθήκαμε, διότι η απεργία έδειξε ότι ο μόνος δρόμος για τη νίκη είναι η αταλάντευτη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ και ΝΟΜΙΚΗ μας ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με αδιαπραγμάτευτο το αίτημα για «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ των εργαζομένων οι οποίοι προέρχονται από την Εμπορική Τράπεζα και η ‘’ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ’’ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ όλων των υπολοίπων συναδέλφων». Αυτή θα είναι η μοναδική ευνοϊκή εξέλιξη για όλους τους εργαζόμενους της Τράπεζας.

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση επιχειρεί να «τσουβαλιάσει» όλες τις μισθολογικές διαφορές (ακόμα και τις ήδη καθορισμένες ως «προσωπικές»!!!) και να τις εξομοιώσει πλήρως με το μισθολόγιο της Επιχειρησιακής ΣΣΕ του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank.

Η δε τελευταία κίνηση της Διοίκησης και της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ», για 20% αρχική μείωση, η οποία μας ρίχνει υποτίθεται στα «μαλακά», είναι παράνομη και αυθαίρετη και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να διευκρινίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τη δική μας θέση για τη φύση αυτών των περικοπών:

Οποιαδήποτε μονομερής, από πλευράς Διοίκησης, κατάργηση ή περικοπή στις τακτικές αποδοχές των εργαζομένων, οι οποίες απορρέουν από συλλογική ρύθμιση ή καταβάλλονται επί σειρά ετών συνεχώς και αδιαλείπτως (εθιμικό δίκαιο) είναι παράνομη και συνιστά ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Σοβαρή βλαπτική μεταβολή αποτελεί επίσης η μαζική αφαίρεση του δικαιώματος υπογραφής από τους συναδέλφους.

Με αυτή μας τη ξεκάθαρη απαίτηση και με επεξεργασμένο και διευρυμένο όλο το νομικό-συνδικαλιστικό μας οπλοστάσιο* θα πρέπει να εκπροσωπηθούμε στη συνάντηση, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ Διοίκησης-Συλλόγου και παρουσία της ΟΤΟΕ, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη διαπραγματευτική διαδικασία.

Αυτή η θέση θα μας οδηγήσει στη νίκη.

Ο Σύλλογός μας πρέπει να δώσει αποφασιστική και ΑΜΕΣΗ συνέχεια, στην ως τώρα σωστή γραμμή του, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ όπως συνεχώς τονίζουμε στις ανακοινώσεις του ΕΝ.Α.Σ.. Το χρωστάμε στους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν, στα παιδιά και στις οικογένειες χιλιάδων εργαζομένων στην Τράπεζα.

Απαιτούμε :
τη διατήρηση των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων που ίσχυαν την 31/03/2014, όπως αυτές προέκυπταν από όλες τις συμβάσεις (συλλογικές, επιχειρησιακές, ατομικές) πράγμα άλλωστε που έχει συμβεί ως τώρα και σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων άλλων τραπεζών (!!!)

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

http://www.easp.gr
Για την Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση

Σπύρος Μητροτάσιος – Γεν. Γραμματέας ΕΝ.Α.Σ.
Αλεξάνδρα Σκρίκα – Αναπλ. Γεν. Γραμματέας ΕΝ.Α.Σ.
Σαπφώ Παπανδρέου – Μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Α.Σ.
———————————————-
Τηλ. επικ/νίας: 210 3245976 , 6947 009538

*ένα αντίστοιχο «οπλοστάσιο» παλιών στελεχών της Εμπορικής έχει επιστρατεύσει και η Διοίκηση στην όλη προσπάθειά της για το χτύπημα των συμβάσεών μας

Written by antiracistes

19 Απριλίου, 2014 στις 12:55 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: